Το ψέμα και το αίμα

Το ψέμα και το αίμα
του Στάθη
Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου (για τους φίλους, τους κηπουρούς και την Κομαντατούς Μέρλιν, Γιωργάκης) εψεύδετο ασυστόλως. Εψεύδετο γενικώς, αλλά ενώπιον του Κοινοβουλίου εψεύδετο με την ευκολία του βλακός. Διότι οι πράξεις του διέψευδαν διαρκώς όσα έλεγε, πριν καν παρέλθουν οι τρεις μέρες που θεωρούνται απαραίτητες για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ψεύτη. Εκείνην δηλαδή που του δίδει την δυνατότητα να ψευσθεί ξανά με κάποια αποτελεσματικότητα.
Είναι γνωστόν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά σε περιπτώσεις όπως του Γιωργάκη έχει και μακρύ χέρι.
Εν προκειμένω, αυτό το μακρύ χέρι έχει πιάσει τους Ελληνες, πλην Δυνατών,....
Διαπλεκόμενων και «νταβατζήδων», σε ένα σημείο του σώματος πολύ ευαίσθητο – εκτός για τους χοντρόπετσους.

Ο κ. Σαμαράς δεν εψεύδετο τόσον. Τουλάχιστον όσον ήταν ή έδειχνε πως ήταν αντιμνημονιακός. Όμως απ’ όταν έκανε το Ζάππειο Ένα αιθέριον έλαιον για πικραμένους νεοδημοκράτες, το Ζάππειο Δύο τυρί τριμμένο και τα 18 Σημεία, σημεία και τέρατα, ο κ. Σαμαράς μπήκε με αξιώσεις στο κλαμπ των δημαγωγών, και του είπα – ξείπα δίχως τσίπα.
Μάλιστα, καθ’ οδόν προς το Βερολίνο, ως άλλος Σαούλ καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό, είδε φως κι ανέβλεψε, δηλώνοντας ενώπιον της φράου φύρερ Μέρκελ, «ουδείς αναμάρτητος»!!
Ως φαίνεται, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έλαβε έκτοτε από τη σεβαστή Ανωτάτη ημών Διοίκηση «συγχωροχάρτι» διαρκείας για όσα ψέματα πλέον το βαρύ φορτίο των Εδίκτων της Τρόικας θα τον ανάγκαζε να πει και να λέει.
 Έτσι ο κ. Σαμαράς δήλωσε στη συνέντευξή του στη Real News ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να γίνει κατώτερος από όσον είναι σήμερα. Περί τα 500 Ευρώ. Ενώ γνωρίζει ότι στην τρέχουσα έκθεση του ΔΝΤ ο κ. Τόμσεν εισηγείται τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με τον κατώτατο μισθό στην Πορτογαλία. Ητοι 400 προς 350 Ευρώ.
Θα μου πείτε: ο Σαμαράς, εντολές του Τόμσεν εκτελεί; Εκτιμώ το χιούμορ σας, αλλά για τέτοιες ερωτήσεις έχετε τον κ. Κουβέλη να σας απαντάει ή τον (ο Θεός μαζί σας) κ. Βενιζέλο.
Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση αυτή ψεύδεται όχι μόνον για τις ντιρεκτίβες που δέχεται, αλλά και για την πραγματικότητα που διαμορφώνει(ήδη πολλοί εργάζονται για λιγότερα από 500 Ευρώ τον μήνα), με την ίδια ευκολία ψεύδεται και για όσα είναι ακόμα ανύποπτη ότι λέει ψέματα.
Η καταφυγή στους ευφημισμούς έχει κάποια όρια. Για την ώρα ονομάζουν τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων με πέντε – έξι ορισμούς λούφας και παραλλαγής. Όταν συμβούνπώς θα τις ονομάζουν; Όταν εκπνεύσει η μετενέργεια και 600.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι (τουλάχιστον) βρεθούν αντιμέτωποι με μείωση (κι άλλη μείωση) των αποδοχών τους, ακόμα και κατά 30% - αυτό πως θα το ονομάσουν; βάρκα γιαλό;
Η μήπως θα συνεχίσουν να λένε αυτό το φρικτό που μηρυκάζουν τα παπαγαλάκια τους συχνά στον Τύπο, ότι δηλαδή «η κοινωνία έχει ακόμα λίπος για κάψιμο».
Τι λέτε, βρε μακάβριοι; τι είναι οι άνθρωποι; ύλη για κρεματόρια των τοκογλύφων;
Σε ποιο ποσοστό η ανεργία καίει το «λίπος» των νέων; Στο 67%; στο 80%; Αυτοί που αγωνιούν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ, πόσο «λίπος» ακόμα διαθέτουν για τους γελοίους και τους χορτάτους που μιλούν με τέτοια άνεση τη γλώσσα του Μολώχ;
Αποτρόπαιοι, μακάβριοι και θεοστυγείς, για ανθρώπους μιλάτε! Για ανθρώπους που τους πίνουν το αίμα! Το αίμα τους πίνετε και για το λίπος τους αναίσχυντα μιλάτε
από το "enikos.gr"
Το ψέμα και το αίμα Το ψέμα και το αίμα Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.