Παπακωνσταντίνου-Πάχτας-Τσοχατζόπουλος: Τοξικά απόβλητα του ΠΑΣΟΚ και του σκανδάλου της “χρυσής επένδυσης” στη Χαλκιδική

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 17:44, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τις τάξεις του κινήματος:

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου “ενθρονίστηκε” στο ΥΠΕΚΑ στις 17 Ιουνίου 2011, διαδεχόμενος την Τίνα Μπιρμπίλη που αντικαταστάθηκε κυρίως επειδή, παρά τις έντονες πιέσεις, αρνούνταν να υπογράψει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του καταστροφικού Επενδυτικού Σχεδίου της HELLAS GOLD στη Χαλκιδική.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είχε τέτοιους “οικολογικούς” ενδοιασμούς. Ο άνθρωπος που μπήκε στη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος για να αποτελειώσει την κατεδάφιση της χώρας που ξεκίνησε ως Υπουργός Οικονομικών, λίγες μόνο μέρες μετά την ενθρόνισή του υπέγραψε την επίμαχη ΑΕΠΟ. Τις 4000 σελίδες και τους 100 χάρτες της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν τις είδε ούτε σαν εξώφυλλο.

8 χρόνια πριν, στις 12 Δεκεμβρίου 2003, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας...
και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλου, χάρισαν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής στην HELLAS GOLD.

Οι δυο υπέγραψαν τη μεταβίβαση, ο τρίτος την αδειοδότηση κι έτσι οι τρεις μεγάλοι άνδρες του ΠΑΣΟΚ απέκτησαν άρρηκτους δεσμούς με τη “χρυσή επένδυση” της Χαλκιδικής. Και μετά άρχισε η κατρακύλα.


Στις 23 Ιανουαρίου 2004, ο Γιώργος Παπανδρέου πέταξε στα τοξικά απόβλητα του ΠΑΣΟΚ τον Χρήστο Πάχτα που συμπαρέσυρε μαζί του και άλλους οκτώ συναδέλφους του που, απλά, τον εμπιστεύθηκαν.

Τον Απρίλιο του 2011, ακολούθησε στα “τοξικά απόβλητα” του ΠΑΣΟΚ και ο “ωραίος Μπρούμελ” Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μόλις μας τελείωσε και ο άλλος αστέρας της πολιτικής, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος.

Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της “χρυσής επένδυσης” της Χαλκιδικής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διασκέψεων των Ανώτατων Δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας. Φέρει την υπογραφή του ανθρώπου που μόλις διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ για παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Του ανθρώπου που έφερε τους Έλληνες στην απόλυτη φτώχεια. Αυτός που απέδειξε ότι δεν διστάζει να καταπατήσει τους νόμους και τον όρκο του σαν Υπουργός και βουλευτής, είναι αυτός που εγγυάται τη νομιμότητα αυτής της απόφασης, εγγυάται το περιεχόμενο της, εγγυάται για το μέλλον της Χαλκιδικής.

Ελπίζουμε ότι οι Ανώτατοι Δικαστές θα σκεφτούν καλά πριν πάρουν την απόφασή τους. Ένα είναι σίγουρο: Ο νέος επικός αγώνας που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου 2012, όχι μόνο ξεσήκωσε τη Χαλκιδική, αλλά έγινε και σύμβολο αντίστασης  ενάντια στην καταλήστευση της Ελλάδας από τους “επενδυτές” και τα ανδρείκελά τους, σαν τους Παπακωνσταντίνου-Πάχτα-Τσοχατζόπουλου. Ευχόμαστε να κάνουν όλοι παρέα στον Κορυδαλλό.

Η σημερινή μέρα είναι ορόσημο στον αγώνα μας. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

από το "http://antigoldgreece.wordpress.com"


Παπακωνσταντίνου-Πάχτας-Τσοχατζόπουλος: Τοξικά απόβλητα του ΠΑΣΟΚ και του σκανδάλου της “χρυσής επένδυσης” στη Χαλκιδική Παπακωνσταντίνου-Πάχτας-Τσοχατζόπουλος: Τοξικά απόβλητα του ΠΑΣΟΚ και του σκανδάλου της “χρυσής επένδυσης” στη Χαλκιδική Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.