Λίγα λόγια μόνο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και τη περίφημη λίστα

του Όθωνα Κουμαρέλλα
μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ.

Το τι κουμάσι είναι αυτός ο τύπος με τα γυαλάκια που ακούει στο όνομα Γ. Παπακωνσταντίνου το απέδειξε αμέσως μόλις ανέλαβε «τσάρος» της Οικονομίας οδηγώντας μαζί με το αφεντικό του τη χώρα στα χέρια της τρόικας.

Το ότι έκανε λαμογιά και με τη λίστα, το είχαμε καταλάβει όλοι πολύ καλά από την αρχή. Και αυτό δεν είναι περίεργο. Το περίεργο θα ήταν να μην είχε πειράξει τη λίστα.

Μόνο οι δημοσιοκάφροι και οι πολιτευτάδες κάνουν σαν να πέφτουν από τα σύννεφα. Εμάς τους «κοινούς» θνητούς οι εξελίξεις μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Εξ άλλου είναι ηλίου φαεινότερο, ότι βγάζουν τ’ άπλυτα στη φόρα του πιο μακάκα για να κρύψουν όλων των υπολοίπων τις πομπές. Το ίδιο έγινε με τον Τσοχατζόπουλο, το ίδιο θα γίνει και με δυο-τρείς άλλους και με μερικούς Λαυρεντιάδηδες, που το «σύστημα» τους χρησιμοποιεί, αλλά ουδέποτε τους ενσωματώνει, για να παρουσιαστεί η εσωτερική τρόικα κραδαίνουσα τη ρομφαία της «κάθαρσης» και να υφαρπάξει ξανά, όταν έρθει η ώρα τη ψήφο των «αφελών».

Το πρόβλημα το δικό μας είναι άλλο και πολύ πιο σοβαρό. Πως θα απαλλαγούμε το συντομότερο και μια και καλή απ΄ όλο αυτό το συρφετό, που μας κάθισε για τα καλά στο σβέρκο και απομυζά και την τελευταία ικμάδα αυτής της Πατρίδας. Και ο τρόπος είναι μόνον ένας και τώρα πια τον ξέρουν όλοι!!

Ας αφήσουν όλοι λοιπόν τις μεμψιμοιρίες, τα τάχατες, τα πως και τα γιατί κι ας έλθουν όλοι μαζί στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο του Αγώνα για τη Ανατροπή και τη Δημοκρατία. 


Λίγα λόγια μόνο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και τη περίφημη λίστα Λίγα λόγια μόνο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου και τη περίφημη λίστα Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2012 Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Με εκφράσεις όπως "κουμάσι", "λαμογιά", "δημοσιοκάφροι" και τα παρόμοια, δεν γίνεται ούτε ανατροπή ούτε έρχεται η δημοκρατία... Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχεις καλύτερες λέξεις και εκφράσεις για να χαρακτηρίσεις πρόσωπα και καταστάσεις, μετά χαράς. Όμως φίλτατε, δεν είναι κακές οι λέξεις, αλλά οι καταστάσεις που αναφέρονται είναι κακές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέξεις όπως "κουμάσι","λαμόγια" θεωρώ ότι είναι πολύ επιεικείς χαρακτηρισμοί.Αν χωνέψουμε βαθειά μέσα μας το νόημα αυτών των λέξεων και το τι και ποιούς εκπροσωπούν,θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.