Θεό-Σταλτοι Φόροι

του Νίκου Μπουζάνη*

Ο Πρωθυπουργός της εσωτερικής Τρόικας κ. Σαμαράς, ως νέος Μωυσής, εξομολογήθηκε ότι μίλησε με το Θεό (του Συστήματος), για να βρει λύση και του υπέδειξε να επιβάλει ακόμα πιο σκληρά φορολογικά και άλλα μέτρα εναντίον των λαϊκών στρωμάτων και να απαλλάξει ξανά τους μεγαλοφοροφυγάδες.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια υπήρξε παραγωγή μεγάλου πλούτου στη χώρα μας, ο οποίος έχει συσσωρευτεί σε λίγους, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αφήνοντας συνειδητά τον ελληνικό λαό, απροστάτευτο στα νύχια των μεγαλο-Αγορών-Τραπεζιτών.

Όλα τα βάρη τα επωμίζονται οι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι- μικρομεσαίοι και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, απαλλάσοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, τραπεζίτες, πολυεθνικές και τα μονοπώλια. Η τιμωρία των λαϊκών στρωμάτων σε περίπτωση...
φοροδιαφυγής είναι αλύπητη αν και είναι γνωστό ότι αυτά τα ποσά επιστρέφουν στην Ελληνική αγορά συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και δεν πηγαίνουν σε καταθέσεις του εξωτερικού όπως των μεγαλοφοροφυγάδων.

Ακόμη και σήμερα που η χώρα μας ταπεινώνεται και ο περήφανος λαός μας εξαθλιώνεται, λόγω της κρίσης που προκάλεσαν εκείνοι με την απληστία τους, δεν λένε να αγγίξουν τον μεγάλο πλούτο και το μεγάλο κεφάλαιο. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξομοιώνουν μικρούς και μεγάλους, μειώνοντας το συντελεστή φορολογίας των κερδών των μεγαλο-επιχειρήσεων και αυξάνωντας από το 1ο Ευρώ τους συντελεστές φορολογίας των ατομικών επιχειρήσεων και των προσωπικών εταιριών σε 26% μέχρι 40.000 Ευρώ και σε 33% για κάθε επιπλέον ποσό. Καταργούν σχεδόν όλες τις φοροαπαλλαγές και επιβάλουν μεγαλύτερα τεκμήρια για τα λαϊκά στρώματα. Ακόμη και στους αγρότες επιβάλουν για πρώτη φορά τήρηση βιβλίων και φορολογία, χωρίς αφορολόγητο ποσό, με 6% επί των κερδών. Δυσκολεύουν έτσι κάποιους ανέργους που θα επιθυμούσαν λόγω της μεγάλης ανεργίας να επιστρέψουν στο χωριό τους και να ασχοληθούν με την Αγροτική Οικονομία. Οι επιπλέον περικοπές, η φοροεπιδρομή επί των λαϊκών στρωμάτων, η εσωτερική υποτίμηση και η προμελετημένη-ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας, αφενός εξαθλιώνουν το λαό και αφετέρου αποσκοπούν στο να γίνει εύκολη λεία του φυσικού-ορυκτού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας από τα γεράκια των αγορών. Η είσοδός μας στην Ευρωζώνη διευκόλυνε αρκετά σ΄ αυτή την διαδικασία της γενικής πτώχευσης, αφού η χώρα μας δεν είχε την ανάλογη οργάνωση, υποδομή και ανταγωνιστικότητα για να σταθεί και να συγκλίνει σιγά-σιγά με τις χώρες του Γερμανοβορρά. Μπήκαμε στη φυλακή του ενιαίου νομίσματος και βάλαμε στο λαό μας ευρωταφόπλακα συνειδητά, για να μας εξαγοράσουν κοψοχρονιά.

Αλλά και αυτή την ώρα της γενικής εξαθλίωσης και ταπείνωσης προστατεύουν το μεγάλο κεφάλαιο να φοροδιαφεύγει, προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχουν τρόποι σύλληψής τους. Μιλήσαμε και εμείς με το Θεό (της Συνείδησης μας) και μας υπέδειξε τους εξής δύο απλούς τρόπους σύλληψης της μεγαλο-φοροδιαφυγής :

1.Εφάπαξ φορολόγηση με συντελ. 20-30% του συσσωρευμένου πλούτου που έχει παραχθεί στην χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, είτε βρίσκεται στη χώρα μας σε ακίνητη και κινητή περιουσία είτε στο εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού έχει φορολογηθεί και έχει εξαχθεί στο εξωτερικό. Μας στέρησαν την εγχώρια ανάπτυξη και μας οδήγησαν στην πτώχευση δηλ. δύο εγκλήματα μαζί.   Καλούμε λοιπόν όλους αυτούς να τα δηλώσουν και όσοι το πράξουν θα ωφεληθούν την νομιμότητα των υπολοίπων, όσοι όμως δεν τα δηλώσουν ένα φοροελεγκτικό κλιμάκιο θα τους κυνηγάει , για να τα κατασχέσει ως φοροδιαφυγέντα.

2. Να επεκταθεί το μέτρο του εξωλογιστικού προσδιορισμού των κερδών στις μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές, μονοπώλια, όπως εφαρμόζεται κατά τον έλεγχο στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι γνωστό σε όλους του ιθύνοντες ότι φοροδιαφεύγουν μέσα από τις υποτιμολογήσεις των εσόδων και τις υπερτιμολογήσεις και τις εικονικές αυξήσεις των εξόδων , προσδιορίζοντας μικρά κέρδη ή ζημιές. Αν προσδιορίζαμε τα σωστά κέρδη των μεγάλων ΑΕ, τότε θα είχαμε περιθώρια να μειώσουμε το συντελεστή φορολόγησης τους, για να μην μεταφέρουν τις έδρες τους σε ξένες χώρες.

Αυτοί οι δύο απλοί τρόποι, θα αποφέρουν πάρα πολλά δις ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να μηδενίσουμε τα ελλείμματα, να αποκτήσουμε πλεονάσματα, με τα οποία μπορούμε να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες , τις ΔΕΚΟ και τις στρατηγικές σημασίας επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις, να απαλλάξουμε τους μισθοσυντήρητους από το φόρο, να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις με μια δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και να μειώσουμε την επάρατη ανεργία και τη φτώχεια. Εύλογα θα ρωτήσουν κάποιοι, αφού υπάρχουν τρόποι, γιατί δεν τους εφαρμόζουν, ιδιαίτερα σήμερα σ΄ αυτή την πρωτόγνωρη και κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε;

Αντί για απάντηση, καλύτερη θα είναι μια προσευχή στο Θεό (της συνείδησης μας), αλλά και διαρκής αγώνας για να φύγουν όσο πιο γρήγορα.

*Ο Νίκος Μπουζάνης είναι φοροτεχνικός σύμβουλος

από το "iskra.gr"
Θεό-Σταλτοι Φόροι Θεό-Σταλτοι Φόροι Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.