Στη ΓΑΔΑ ο δεύτερος γύρος εργαζομένων στο Σκαραμαγκά με ΜΑΤ




Στη ΓΑΔΑ έχει μεταφερθεί πλέον το σκηνικό της έντασης μεταξύ εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν στους 110 εργαζόμενους που προσήχθησαν το πρωί στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο υπουργείο Άμυνας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν τραυματίες και δεν τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.
Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται επίσης σε ένδειξη συμπαράστασης οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό κ.α. Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι κλειστή στο ύψος της ΓΑΔΑ λόγω της συγκέντρωσης.

Των παραπάνω γεγονότων προηγήθηκε η σοβαρή ένταση που επικράτησε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ομάδα εργαζομένων σήκωσε το ρολό ασφαλείας της πύλης και στη συνέχεια συγκεντρωμένοι παραβίασαν την κεντρική πύλη του υπουργείου και εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο. Τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο για να διαλύσουν τους εργαζόμενους και ακολούθησαν συμπλοκές και τραυματισμοί. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και έκαναν χρήση χημικών.

 Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι -εκ των οποίων ένας φέρει τραύματα στο κεφάλι και άλλοι δύο έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε 110 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.

Φωτογραφία από το «Έθνος» - Χάρης Γκίκας

Περίπου στις 12:00 το μεσημέρι ο κύριος όγκος των διαδηλωτών εξήλθε του προαυλίου του υπουργείου και με πορεία κατευθύνθηκε προς τη ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκαν με κλούβες της Αστυνομίας όλοι οι προσαχθέντες.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες, αλλά και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων που παραμένουν κλειστά.
από το tvxs.gr
Στη ΓΑΔΑ ο δεύτερος γύρος εργαζομένων στο Σκαραμαγκά με ΜΑΤ Στη ΓΑΔΑ ο δεύτερος γύρος εργαζομένων στο Σκαραμαγκά με ΜΑΤ Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.