Η Αναξιοπιστία ως Προτέρημα

του Θ. Καρτερού

Λοιπόν: Δεσμεύτηκαν ότι δεν θα πειράξουν άλλο τους συνταξιούχους και ότι θα αποκαταστήσουν τις ακρωτηριασμένες χαμηλές συντάξεις. Αντί γι’ αυτό πηγαίνουν για μεγαλύτερες από ποτέ περικοπές –για κανονικό σαφάρι εναντίον των ηλικιωμένων.

Δεσμεύτηκαν επίσης ότι δεν θα θίξουν τα ειδικά μισθολόγια –είχαν ισοδύναμα έλεγαν.

Αντί γι’ αυτό ετοιμάζονται να βάλουν χέρι για άλλη μια φορά και σ’ αυτά –αναζητούμε τρόπους να διασώσουμε τους χαμηλόβαθμους ένστολους είπε με πόνο ο Κεδίκογλου. Τους άλλους που τους πίστεψαν ας τους πάρει ο διάβολος… Δεσμεύτηκαν για ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων, όπως της ανεργίας. Αντί γι’ αυτό δεν αφήνουν λίθο...
επί λίθου στην κοινωνική πολιτική. Γενικώς, δεσμεύτηκανδεσμεύτηκανδεσμεύτηκαν και τώρα τις γράφουν τις δεσμεύσεις τους –κι εμάς- ξέρετε πού.

Σιγά την είδηση θα πείτε και θα έχετε δίκιο. Έχει τη σημασία του όμως ότι αυτοί οι ίδιοι, αποδεδειγμένα πια ψεύτεςπολιτικοί απατεώνες, εξ επαγγέλματος υποκριτές και εκ φύσεως αναξιόπιστοι, μας ζαλίζουν εδώ και βδομάδες με κηρύγματα αξιοπιστίας.

Αποκαθιστούν –λένε- την αξιοπιστία τους, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, την αξιοπιστία της χώρας, ετοιμάζοντας τα νέα σκληρότερα από ποτέ μέτρα εναντίον μας. Και εννοούν βέβαια την αξιοπιστία απέναντι στη Μέρκελ, στον Γιούνκερ, στις αγορές και στους πιστωτές. Μια αξιοπιστία, που αν το καταλάβαμε σωστά, είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο μεγαλύτερη είναι η αναξιοπιστία απέναντι στους ιθαγενείς. Όσο πιο απατεώνες αποδεικνύονται απέναντι στα εγχώρια ψαράκια, τόσο περισσότερα εύσημα αξιοπιστίας κερδίζουν από τους αλλοδαπούς καρχαρίες –περί αυτού πρόκειται.

Όμως οι δεκάδες μικρές και μεγάλες απάτες τους στοιχειοθετούν μια τεράστια πολιτική και εθνική απάτη. Δεσμεύτηκαν να εκπροσωπούν τους Έλληνες απέναντι στους πιστωτές και τα πολιτικά στρατά τους, και αντί γι’ αυτό εκπροσωπούν τους πιστωτές και τα πολιτικά στρατά τους απέναντι στους Έλληνες. Απόδειξη; Το σημείο αναφοράς του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη, δεν είναι η αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες της χώρας τους –στα παλιά τους παπούτσια αυτή- αλλά η αξιοπιστία απέναντι σε όσους επιβάλλουν στην Ελλάδα όσα επιβάλλουν. Διεκδικούν ένα χαμόγελο της Μέρκελ καταθέτοντας στην ποδιά της δουλειέςμισθούςσυντάξεις και δικαιώματα εκατομμυρίων συμπατριωτών τους. Και ότι διαφημίζουν ως πολιτική γενναιότητα δεν είναι παρά το θράσος εκείνου που δε διστάζει να είναι αναξιόπιστος. Για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του

από την «Αυγή»
Η Αναξιοπιστία ως Προτέρημα Η Αναξιοπιστία ως Προτέρημα Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.