«BRAVO ANTONIS …eskises» …όπως Αμερική.


του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

…o Σαμαράς ορκίστηκε …ο Σημίτης ανέλαβε.

Η συμμορία των “καθηγητών”, που μας έβαλε στο ΔΝΤ, ανέλαβε και επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το παρακράτος των τοκογλύφων και της Goldman Sachs ήταν ο πραγματικός νικητής των εκλογών.

…Με την ησυχία σου Αντώνη.
…μην βιάζεσαι ν’ αποθεραπευτείς.
…αυτοί ξέρουν τι να κάνουν.

Ζούμε σε ρυθμούς Euro 2012 και θα ήταν δύσκολο να αποφύγουμε τον πειρασμό να περιγράψουμε τα σημερινά πολιτικά δρώμενα με ποδοσφαιρικούς όρους …Δεν είμαστε άλλωστε και οι μόνοι.

Σε μια περίοδο, όπου ακόμα και το ανδροειδές Μέρκελ αλλάζει το πρόγραμμα των επαφών του, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την «ποδοσφαιροποίηση» της επιχειρηματολογίας.

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι, βλέποντας τον Αντώνη σχεδόν «ευτυχισμένο» Πρωθυπουργό,...
καταλαβαίνουμε ότι —μάλλον— κάπου υπάρχει πρόβλημα …Κάπου δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει

…Κάπου έχασε τη “μπάλα” …Έπαθε αυτό, το οποίο αποτελεί εφιάλτη για τον κάθε ποδοσφαιριστή …Έκανε «τρίπλα» και ο μόνος, που την «έφαγε», ήταν ο ίδιος …Έκανε «προσποίηση» και ο μόνος, που «έχασε» την επαφή με την πραγματικότητα, ήταν ο ίδιος. Ο αντίπαλός του παραμένει στη θέση του και ο ίδιος έχει χάσει την «ορατότητά» του.

Αυτήν την αίσθηση μάς δίνει ο Αντώνης. Είναι ο μόνος, που αντιλαμβάνεται την εκλογική του νίκη σαν προσωπικό του «θρίαμβο».

Δεν εξηγείται διαφορετικά η χαρά του να ανέβει στην «ηλεκτρική» καρέκλα του Πρωθυπουργού, με βασική του υποχρέωση να εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Γιορτάζει μια ασήμαντη εκλογική «νίκη», η οποία σε κανονικές συνθήκες όχι απλά δεν θα ήταν επίτευγμά του, αλλά υποχρέωσή του να εξασφαλίσει, ως αρχηγός τού ενός πόλου του δικομματισμού....................
«BRAVO ANTONIS …eskises» …όπως Αμερική. «BRAVO ANTONIS …eskises» …όπως Αμερική. Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.