Και τώρα τί;;;


Οι εκλογές τελείωσαν.

Και τώρα τί;;;

Ένα είναι σίγουρο!

Τίποτα δεν κερδήθηκε και τίποτα δεν χάθηκε με αυτές τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα περίπου αναμενόμενο.

Το μαύρο μέτωπο βγαίνει εξαιρετικά αποδυναμωμένο, παρόλο που ο εκβιασμός φάνηκε να πιάνει τόπο. Ας κάνει κυβέρνηση λοιπόν με τα ίδια φθαρμένα υλικά με τους ίδιους δωσίλογους και με την ίδια προδοτική πολιτική.

Το μόνο που θα καταφέρει είναι να τελειώσουν οι αυταπάτες και του τελευταίου καλόπιστου και φοβισμένου.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς και γενικότερα του αντιμνημονιακού «μετώπου», διασπασμένες και με εμφανείς τις έντονες διαφορές μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τη πλειοψηφία του λαού να ξεπεράσει τη σύγχυση, τους φόβους του, τη τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.

Το ΚΚΕ περιχαρακωμένο στην αυτιστική του συμπεριφορά των τελευταίων χρόνων, εισπράττει  το κόστος της ασυνέπειάς του μπροστά στις ανάγκες των καιρών.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πατώντας σε δύο βάρκες δείχνοντας να θέλει και το «σκύλο χορτάτο και τη πίττα ολόκληρη» και με τη ΔΗ.ΜΑΡ. να λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να υπάρχει μια άλλη εναλλακτική διέξοδος για τη χώρα μέσα στην ευρωζώνη. Τρόμαξε τμήματα των μικροαστικών στρωμάτων με τη προοπτική μιας ενδεχόμενης εξόδου, αφού ούτε καν προσπάθησε να «αποενοχοποιήσει» την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ανοίγοντας τη συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε πρότασης, συμβάλλοντας έτσι, ενδεχομένως χωρίς να το κατανοεί, να κυριαρχούν τα εκβιαστικά διλήμματα και  η καταστροφολογία του μαύρου μετώπου.

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να φτάσει σε πρωτοφανές υψηλό εκλογικό ποσοστό που τον έφερε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τίθεται έτσι από τα πράγματα επικεφαλής του αντιμνημονιακού και αντικατοχικού αγώνα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και μπροστά σε νέες ευθύνες και καθήκοντα, που απαιτούν να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, αφού η επόμενη ημέρα βρίσκει τη χώρα και το λαό σε δυσμενέστερη θέση από εκείνη πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με όλα τα θέματα ανοικτά, με τα χαράτσια να τρέχουν, την ανεργία να καλπάζει, τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με τις ελλείψεις στα φάρμακα και τη πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και με τα σχέδια για διπλό νομισματικό σύστημα,  την αποικιοποίηση της χώρας και για το οριστικό ξεπούλημα κάθε δημόσιου και ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου σε πλήρη ανάπτυξη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδειξαν παρόμοιες αδυναμίες ορθού αντιμνημονιακού πολιτικού λόγου και προγραμματικής πρότασης, καθιστάμενοι έτσι απολύτως ευάλωτοι στη προσπάθεια συσπείρωσης της δεξιάς από τη Νέα Δημοκρατία. Η πορεία φυλλορροήματός τους, ήταν και παραμένει προδιαγεγραμμένη.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, δεν συμμετείχε σε αυτή την αναμέτρηση εκτιμώντας ότι θα ήταν καλύτερα να μείνει πίσω προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα. Πιστεύουμε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μας αυτή.

Το Ε.Πα.Μ. είναι έτοιμο να μπει μπροστά ξανά στους αγώνες για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, παραμένοντας πιστό στις ιδρυτικές του αρχές για απαλλαγή από το φαύλο καθεστώς της ξενοδουλείας, τη τιμωρία των ενόχων, την άρνηση αναγνώρισης του χρέους, την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και τη καθιέρωση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος, ως ελάχιστη προϋπόθεση για την απελευθέρωση από τα κατοχικά δεσμά, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, τη πολιτική και τη θεσμική ανασύνταξη.

Η πρότασή μας για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου από όλες τις λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές  δυνάμεις, παραμένει πάντα επίκαιρη και θα εργαστούμε με κάθε μέσο για την επίτευξή της, στηρίζοντας κριτικά τις προσπάθειες των υπολοίπων αντιμνημονιακών δυνάμεων, για να οδηγηθεί το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα στην οριστική Νίκη.

Όθων Κουμαρέλλας
β’ συντονιστής Πολ. Γραμματείας του Ε.Σ.Σ. του Ε.Πα.Μ.
Και τώρα τί;;; Και τώρα τί;;; Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012 Rating: 5

4 σχόλια:

 1. Τίποτα δεν κερδίθηκε και πολλά χάθηκαν με αυτές τις εκλογές. Η πρότασή μας για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου από όλες τις λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, παραμένει πάντα επίκαιρη γιατί την τραβάμε απ'τα μαλλιά εμείς που θα εργαστούμε με κάθε μέσο (?????)για την επίτευξή της, στηρίζοντας κριτικά τις προσπάθειες των υπολοίπων αντιμνημονιακών δυνάμεων (???), για να οδηγηθεί το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα (????) στην οριστική (!!!!!!) Νίκη.

  Για να λύσης ένα πρόβλημα πρέπει κατ'αρχην να το ορίσεις.
  Για να δωσης μάχη πρέπει να ξέρης σε τι μαχητές βασίζεσαι.
  Για να βγης από το τέλμα χρειάζεσαι τους άριστους.Εκτός αν ποντάρουμε στην παλλαϊκή απελπισία.
  Για να μεταλαμπαδέψης φώς πρέπει να είσαι φωτισμένος.
  "Οριστική λύση" είναι ιστορικός όρος ή ανεδαφική μπλαμπλαλογία?
  Υπάρχει περίπτωση να κερδιθή πόλεμος χωρίς στρατηγική?
  Θα σοβαρευτούμε επιτέλους?

  Φοίβη Σόκαλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Φοίβη, από το ύφος του σχολίου σου φαίνεται ότι έχεις δώσει από μόνη σου τις "οριστικές" απαντήσεις στα ερωτήματά που θέτεις, οπότε δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε προσπάθεια απάντησης σ' αυτά από τους, κατά τη πεποίθησή σου, μη σοβαρούς μπλαμπλαλολόγους!

   Πάντως σ' ευχαριστούμε πολύ για το σχολιασμό σου!

   Διαγραφή
 2. Την έκφραση "ανεδαφική μπλαμπλαλογία" την χρησιμοποίησα για να χαρακτηρίσω τον όρο "οριστική λύση" και όχι τον άνθρωπο που την έγραψε. Αν κάπου στην ιστορία του ανθρώπου υπήρξε οριστική λύση σε κάτι μετά χαράς να την πάρω πίσω.

  Κάτι χάθηκε με αυτές τις εκλογές,μόνο στην Κρήτη σήμερα το πρωί αυτοκτόνησαν τρείς άνθρωποι,μήπως μια μικρή ελπίδα που είχαν την έχασαν? Ας μη λέμε λοιπόν οτι δεν χάθηκε τίποτα.

  Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει οτι τρία χρόνια από τότε που άρχισε ο Γολγοθάς, η κοινωνία είναι σε τέλμα, νιώθει να βυθίζεται και γραπώνεται από το σύστημα, σου λέει δεν μπορεί, ολόκληρο σύστημα είναι αυτό θα επιβιώση και μαζί του κι εγώ. Πρέπει λοιπόν να το επαναπροσδιορίσουμε το πρόβλημα να δουλέψουμε στη ρίζα του αλλιώς το μονο που θα καταφέρουμε θα είναι να καρφώσουμε τη σημαία του ΕΠΑΜ στην κορυφή του Γολγοθά.

  Καμμιά απάντηση δεν έχω δώσει απλώς προβληματίζομαι και θα ήταν ευχής έργο, το ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ να μη μου... μουτρώνει (ούτε να με ευχαριστεί).
  ¨Οσο υπάρχουν προβληματισμοί έχει πάντα νόημα η οποιαδήποτε προσπάθεια απάντησης ειδικά σε ένα μπλογκ πολιτικού περιεχομένου ειδικά στις μέρες που ζούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Φοίβη,
   κατ' αρχή πουθενά δεν χρησιμοποιήθηκε η φράση "οριστική λύση" που παραπέμπει στη γνωστή ιστορικά ναζιστική αντίληψη περί "τελικών λύσεων".

   Το κείμενο αναφέρεται σε (οριστική) Νίκη του λαού, υπονοώντας ότι αυτή θα επιτευχθεί όταν και εφ΄όσον τα προτάγματα του ΕΠΑΜ, όπως αυτά καθορίστηκαν στην Ιδρυτική του Διακήρυξη, γίνουν πραγματικότητα και ο ίδιος ο λαός θα θωρακίσει θεσμικά τη νίκη αυτή, έτσι ώστε να μη μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα. Έτσι αυτή η νίκη θα καταστεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ. Βεβαίως η ζωή συνεχίζεται και νέα προβλήματα τότε θα προκύψουν.

   Οφείλουμε όλοι, ως μέλη του ΕΠΑΜ, αλλά και συνειδητοποιημένοι πολίτες, να εργαζόμαστε με πίστη γι' αυτή τη νίκη, ανεξάρτητα αν ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και κανείς δεν είναι δυνατό να εγγυηθεί ότι θα συμβεί. Ούτε εύκολες και γρήγορες λύσεις υπάρχουν, ούτε μαγικές συνταγές.

   Γνωρίζαμε από την αρχή που ενταχθήκαμε σ' αυτόν τον αγώνα τις δυσκολίες και τη κοινωνική αποτελμάτωση που διαπιστώνεις. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα δεν θα υπήρχε λόγος να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, ούτε θα ανηφορίζαμε το Γολγοθά που αναφέρεις. Δεν είναι πάντα ο καλός λαός από τη μία πλευρά και οι κακοί εχθροί από την άλλη, τα πράγματα είναι αρκούντως πολύπλοκα, για να περιμέναμε μια ευτυχή κατάληξη μέσα από μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση.

   Γι' αυτό ούτε κερδήθηκε, ούτε χάθηκε τίποτα με το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα. Ενδεχομένως μάλιστα η συλλογική σοφία του λαού, που πολλοί αναφέρονται, να εκφράσθηκε χθες με τη διατήρηση των απαραίτητων εφεδρειών που απαιτούνται για να δοθεί αργότερα η αποφασιστική μάχη κάτω από καλύτερες συνθήκες και ευνοϊκότερους όρους (και να είναι εμφανές το σχέδιο από αυτούς που έτυχε να βρεθούν επί κεφαλής της μάχης).

   Χρειάζεται λοιπόν, σχέδιο και στρατηγική, αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή, να μη χάνεται το κουράγιο στη πρώτη αναποδιά και Αγώνας, Αγώνας, Αγώνας............

   Διαγραφή

Από το Blogger.