ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη,  που στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην πρώτη αυτή μεγάλη μάχη που κληθήκαμε να δώσουμε, συμμετέχοντας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια αυτού του αγώνα.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μη δικαίωσε τις προσδοκίες μας και τη προσπάθειά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Τα αναπόφευκτα λάθη, η απειρία, τα πενιχρά μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, ο ελάχιστος χρόνος, λιγότερος από τρείς εβδομάδες, που δεν μας επέτρεψε να αναπτύξουμε την οργάνωση και τον μηχανισμό στήριξης της μάχης, καθώς και ο σχεδόν από παντού αποκλεισμός της φωνής μας, όπως και οι λογικές της χαμένης ψήφου που τελικά επικράτησαν, στάθηκαν τα κύρια εμπόδια στην ευόδωση των προσπαθειών και του αγώνα μας.

Παρ’ όλα αυτά βγαίνουμε από αυτή τη μάχη με ψηλά το κεφάλι, πιο έμπειροι και καλύτερα οργανωμένοι, έχοντας κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη γνωριμία με την  ελληνική κοινωνία (περίπου 60.000 Έλληνες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους), παρόλο που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ευρύτερων μαζών. Μπορούμε έτσι  να συνεχίσουμε τον σκληρό αγώνα που έχουμε μπροστά μας στις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται, από καλύτερες θέσεις και οφείλουμε να τον δώσουμε ενωμένοι και πιο δυνατοί. Εξ’ άλλου, οι εκλογές δεν αποτελούσαν ποτέ για το Ε.Πα.Μ. αυτοσκοπό, αντίθετα ο αγώνας μας συνίσταται στη κινητοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού του ελληνικού λαού για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και οι εκλογές δεν αποτελούν παρά μόνο μια στιγμή στον αγώνα αυτό, μια μάχη μόνο, που οφείλαμε να δώσουμε.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα έχει διάρκεια.

Σήμερα συνεδριάζουν οι Εκλογικές Επιτροπές και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Ε.Πα.Μ. για να προχωρήσουμε σε βάθος την εξέταση του αποτελέσματος, τον εντοπισμό των λαθών και των παραλήψεών μας και τη χάραξη της από εδώ και μπρος στρατηγικής μας για τη περαιτέρω πορεία του αγώνα μας.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012 Rating: 5

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καζακη,για την κωλοτουμπα σου μετωπο-κομμα, για το...αστειο συνεδρειο και για τον απιθανο Παπαθεμελη μα πανω απ ολα για τον εφτελισμο των αμεσοδημοκρατικων διαδικασιων καιτην απιστευτη αλαζονεια σου την απαντηση στηνεδωσε ο λαος,,0,92%!!! Τωρα πρεπει να ΣΚΑΣΕΙΣ ΕΣΥ!!!! Αυτοι μιλανε...
      Περαστικα!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω την εχθρική συμπεριφορά κάποιων.Γίνεται μια προσπάθεια αλλαγής πολίτικων και κοινωνικών συσχετισμών με γνώμονα το καλύτερο για τον τόπο και την αντιμετωπίζουν σαν εξτρεμιστική κίνηση ισοπέδωσης. Σαφώς έγιναν λάθη και παραλήψεις από ένα μέτωπο-κομμα νεοσύστατο με μόλις τρις εβδομάδων ύπαρξης που αντιμετωπίζετε σαν ένας έμπειρος κομματικός μηχανισμός και δεν του αναγνωρίζετε το περιθώριο λαθών.Όσοι δηλαδή στήριζαν όλα αυτά τα χρονιά ένα σύστημα διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων,λαθών και παραλήψεων,είναι άμοιροι ευθυνών και σκληροί κριτές. Εσείς δεν αναγνωρίζετε τις δικέ σας ευθύνες και τα δικά σας λάθη; Τι σας κάνει τόσο αδέκαστους κριτές τώρα; Η προσπάθεια συνεχίζετε,μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα διορθώνουμε.Ο αλάθητος πρώτος το λίθο βαλέτω.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. giorgosxk,το σχολιο μου αφορα στον Καζακη και ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ!!!!! Σε καμια περιπτωση στους ΕΠΑΜιτες που για τοσους μηνες εδωσαν τη μαχη!!! Γι'αυτους μονο ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ εχω να πω!!!!! Φυσικα και η προσπαθεια πρεπει να συνεχισθει!!!! Η αμεση δημοκρατια ομως πρεπει να επιστρεψει στο ΕΠΑΜ. Και να τσακιστει να φυγει ο εγωκεντρικος Καζακης και η αυλη του!!!!!! Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (το 0,92% μιλα απο μονο του),το 19% του κοσμου δεν εκπροσωπειτε καν στη βουλη!!! Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε αφελείς (ίσως αγνοί αλλά αφελείς)

    Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΕΠΑΜ έχει οποιαδήποτε σχέση με λαϊκό μέτωπο εννοώ...

    Ο Καζάκης και η παλιοπαρέα (Κυπριώτηδες και λοιποί) ήδη ψάχνουν τρόπο να χωθούν σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ πριν τις επόμενες εκλογές.
    Κατα πάσα πιθανότητα θα "σφάξει στο γόνατο" το υπόθετο (τον Παπαθεμελή που έκανε τα αδύνατα δυνατά ο ίδιος να τον βγάλει από τη ναφθαλίνη, αλλά δεν μπορεί θα βρεθεί κάποια θεωρία ότι εξαπάτησε το ΕΠΑΜ ή ότι άλλη κοτσάνα εφεύρει ο Καζάκης για να κάνει την κωλοτούμπα) εν είδει "πιστοποιητικού αριστερών φρονημάτων" προς Τσίπρα (ότι να, εμείς απεταξάμην τα ακροδεξιά εθνικιστικά και θρησκόληπτα στοιχεία) και θα επιχειρήσει να οδηγήσει τα υπολείμματα του ΕΠΑΜ σε διάλυση εντός ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο παζάρι θα φέρει σαν προίκα το Χωνί και καμμιά 50χιλ ψήφους για να πάρει θέση στα ψηφοδέλτια αυτός και κάνα δύο από το παρεάκι.
    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης βέβαια θα φάει τρελή πόρτα καθώς όχι μόνο έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο θέμα του Γλέζου αλλά έχει γενικά αποδείξει ότι όταν "απασφαλίσει" μπορεί να χύσει την καρδάρα με το γάλα σε δευτερόλεπτα (δες πως κατάφερε με μα*ακίες τόσο στο εσωτερικό του ΕΠΑΜ όσο και προς τα έξω να εξανεμίσει μέσα σε 1 μήνα όλη τη δουλειά που έκανε σε 2 χρόνια)

    Αν δεν βρεί απάγκιο ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τις εξελίξεις σε ΑΝΕΛ (πιθανή μετακίνηση δεξιότερα για να ψαρέψουν στην κοινωνική και πολιτική εκπροσώπηση της Χ.Α. που θα πετάξει έξω Μαριάδες κλπ) θα την ψάξουν οι φερέλπιδες στους ΑΝΕΛ.
    Γιατί νομίζετε ότι έχουν μόνιμες στήλες στο Χωνί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (με Πάντζα) όσο και οι ΑΝΕΛ (με Δημαρά - παρόλο που κατέβηκε με το 'όχι' τμήμα του Αρματος Πολιτών που τον κατέγγειλε σαν καιροσκόπο)

    Όπως και να έχει, το ΕΠΑΜ σαν λαικο-μετωπικό εγχείρημα έχει τελειώσει... (επιτέλεσε τον στόχο του να ξεφτιλίσει και δυσφημήσει την έννοια του παλλαϊκού μετώπου όσο ήταν δυνατόν στην κοινωνία - παλλαικό και Παπαθεμελής και 0.9% είναι αντίφαση τοις όροις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιωργο
    Στις 6-Απρ-2012 εγραφες στην επιστολη αποχωρησης σου ¨Είναι αποχώρηση από την τακτική της φραξιονιστικής δράσης, των αυθαίρετων άνωθεν αποφάσεων, από τον περιορισμό στο ρόλο του χειροκροτητή και χειρώνακτα-κουβαλητή, του αιμοδότη που αναλαμβάνει να τρέξει γραμμή την οποία δεν συνδιαμόρφωσε (έστω και σαν διαφωνούσα μειοψηφία) επειδή “είμαστε σε εκλογικό πόλεμο”. Δεν είναι αποχώρηση από τις ιδέες της Ιδρυτικής διακήρυξης και των άμεσων στόχων μάχης, δεν είναι αποχώρηση από την προσπάθεια συγκρότησης πολιτικού υποκειμένου με τη μορφή λαϊκού μετώπου και σίγουρα δεν είναι αποχώρηση από τον καθαυτό κοινωνικό πόλεμο"
    Οταν διαβασα αυτη την επιστολη ειχα ηδη 3 μηνες εκτος ΕΠΑΜ βλεποντας τον Καζακη να χειραγωγει τα καλοπιστα σε αρκετες περιπτωσεις μελη.Η εθνικη-πατριωτικη στροφη και η δημιουργια κομματος ηταν ορατη απο τοτε.Και ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ οτιέχει οποιαδήποτε σχέση με λαϊκό μέτωπο εδω και πολυ καιρο!!!
    Αυτο που πιστευω ομως ειναι οτι με την απομακρυνση του Καζακη και φυσικα της αυλης του,υπαρχει πιθανοτητα να βρει ξανα τον αρχικο μετωπικο του χαρακτηρα (αν και αρκετα δυσκολο)η να αποτελεσει πεδιο πολιτικης ζυμωσης για κατι καινουριο
    Το τι θα πραξει ο Καζακης και η καμαριλα του μου ειναι αδιαφορο.Ας πανε οπου στον γεροδιαβολο (που λεει και ο ιδιος) θελουν.Αυτο που θεωρω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ειναι η εν νεου προσπαθεια δημιουργιας ενος μετωπου στα προτυπα του ΕΑΜ. Το σημερινο πολιτικο σκηνικο πρεπει να αλλαξει.Για τα τεραστια προβληματα της χωρας τα μεμονωμενα κομματα ειναι φανερο οτι δεν εχουν λυσεις.Η μονη λυση ειναι η ανατροπη!!! Η ανατροπη με κινησεις μετωπικου χαρακτηρα.
    Οπως λενε και οι...σοφοι,η αλλαζουμε η βουλιαζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστολή μου έχει σταλεί μόνο εσωτερικά στο ΕΠΑΜ ξεκινώντας από τα κεντρικά (λογοκρίθηκε από τον "Πολιτικό Διάλογο" προεκλογικά οπότε δεν ξέρω που τη βρήκες, συνειδητά δεν τη διέρρευσα σε blog αλλά είναι εν τέλει αδιάφορο, ήταν γενικής απεύθυνσης)

      Προφανώς θεωρώ την ανάγκη μετωπικής συσπείρωσης αναγκαία όσο ποτέ κι ας δυσκόλεψε το εγχείρημα καθώς σε αντιμετωπίζουν σαν ανέκδοτο για κοντούς στην κοινωνία πλέον, ακούγοντας τις λέξεις "λαϊκό" και "μέτωπο"... "καλά δεν δοκιμάστηκε αυτό και κατέληξε στον Παπαθεμελή και τα λοιπά της κάλπης;"

      Είναι κυριολεκτικά απολύτως άτοπο να ζητάει οποιοσδήποτε από το ΕΠΑΜ να "ξεφορτωθεί" τον Καζάκη (αρχηγισμός και αλαζονία από την ανάποδη), στην τελική έκανε τόση δουλειά για να μετατρέψει το μέτωπο σε παραδοσιακό κόμμα και να κατοχυρώσει το copyright του ηγέτη. (είναι και κλασσική περίπτωση cry wolf, απειλεί ότι θα φύγει δημόσια 1-2 φορές το μήνα, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες της μεταγραφής θα αδειάσει το ΕΠΑΜ και θα φύγει μόνος του).

      Το μόνο που έχω να προτείνω φιλικά στα μέλη του ΕΠΑΜ είναι μάτια, μυαλά, αυτιά ανοικτά, κριτική σε όλους και όλα, μακριά από δογματισμούς και υπόκλιση σε αυθεντίες, να απαιτούν τεκμηρίωση για όλες τις απόψεις και να τεκμηριώνουν τη διαφωνία, να μην ανέχονται φήμες, παραπολιτικά και αυτοαναφορικές δηλώσεις σαν θέσφατα (πρόσφατο κρούσμα οι δημόσιοι ισχυρισμοί του Καζάκη ότι μιλάει με Θεωδοράκη που θα τον στηρίξει για Γλέζο... αποτέλεσμα ο Θεωδοράκης συναντήθηκε με Γλέζο και στηρίζει δημόσια ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω θα θυμηθεί το Καραμανλής ή Τανκς και θα το στρίψει για Μίκη πάλι τώρα)

      Η μήτρα της κοινωνίας μας περιμένει όλους, όσοι νιώθουμε ότι έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό εχθρό διαλέγουμε και το κατάλληλο μέσο για να δώσουμε τη μάχη, ο σκοπός μετράει, προσυπογράφω απόλυτα το "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" αλλαγή είναι και να μην σπαταλάμε χρόνο σε αδιέξοδα σχήματα (με κατάληξη τόσο διαφορετική από την αρχική υπόσχεση που μας κέρδισε), αν συναγωνιστές πιστεύουν ότι μπορούν να αντιστρέψουν τη ζημιά έχουν όλο το σεβασμό μου, εγώ δεν το πιστεύω.

      Διαγραφή

Από το Blogger.