ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ISKRA


Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! 
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Η ομιλία στη Βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έγινε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Δανειακής Σύμβασης της Ελλάδας, ύψους 109 δις. με τον EFSF, στην ουσία με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.
Ολόκληρη η Ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ως εξής:
«Tι είναι αυτά που μας καταθέτετε την τελευταία στιγμή; Τι είναι αυτά; Γιατί δεν μιλάτε, κύριοι συνάδελφοι; Εντάξει, θα ψηφίσετε μία σύμβαση απαράδεκτη, την οποία εμείς χαρακτηρίζουμε όχι νεοαποικιακή, αλλά χειρότερη από τις αποικιακές συμβάσεις. Και αντί να μας φέρει εδώ ο κ. Σαχινίδης κάτι το οποίο να είναι συγκρίσιμο, μας καταθέτει ένα σχέδιο της σύμβασης που υπέγραψε η Ιρλανδία. Σχέδιο! Μα, υπεγράφη στην Ιρλανδία δανειακή σύμβαση για το μνημόνιο, γιατί δεν μας την καταθέτει; Ποιο σχέδιο μας καταθέτει; Εδώ υπάρχει σύμβαση να δούμε και να συγκρίνουμε ορισμένα πράγματα.
ΟΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Μας καταθέτετε, λοιπόν, εδώ την τελευταία στιγμή -και παρακαλώ το Προεδρείο να το λάβει σοβαρά υπόψη του- κάτι που δεν είναι νομοτεχνική βελτίωση, αλλά είναι προσθήκη, είναι τροπολογία, είναιουσιώδης διάταξη. Και τι λέει αυτή η διάταξη, παρακαλώ; Εγκρίνεται, λέει, η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής -closing agents, έτσι το λέει- ποσούμέχρι του ύψους των 4 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή στη συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, κατά τη διενέργεια του οποίου το ποσοστό συμμετοχής υπερέβη το 95% των πιστωτών. Ποιοι είναι αυτοί κύριοι; Τους ξέρει κανείς αυτούς; Ποιος τους ξέρει; Τι δουλειά έκαναν; Πώς εξυπηρέτησαν, υποτίθεται, τη δανειακή σύμβαση; Είχαν αναληφθεί τέτοιου είδους υποχρεώσεις πριν; Και το καταθέτετε αυτό χωρίς αιτιολογική έκθεση ώστε να μας εξηγήσετε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

"ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ"

Εγώ αυτούς τους όρους πρώτη φορά τους ακούω. Δεν ξέρω αν είμαστε όλοι ειδήμονες εδώ, αλλά τον όρο «αντιπρόσωποι ολοκλήρωσης της συναλλαγής», δεν τον έχω ακούσει. Δεν θα έπρεπε να έχετε μια αιτιολογική έκθεση; Δεν θα έπρεπε να έχετε μια έκθεση εμπειρογνωμόνων; Δεν θα έπρεπε ο κύριος Υπουργός τουλάχιστον προφορικά να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις; Μας διάβασε ένα χαρτάκι και μας το πέταξε έτσι απλά.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ

Διαβάζω παρακάτω: «Εγκρίνεται ομοίως η καταβολή προς το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο IIF ποσού μέχρι το ύψος των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ ως έξοδα νομικής υποστήριξης του Οργανισμού και της οργανωτικής επιτροπής των πιστωτών για τη διενέργεια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα». Δηλαδή τον κ. Νταλάρα, που εκπροσωπεί τις τράπεζες, τους πιστωτές, τον πληρώνουμε και από πάνω για τηνομική συμβολή και υποστήριξή τουΜπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί τον πληρώνουμε;
Και τα δυο ποσά μαζί, τα οποία τα φέρατε την τελευταία στιγμή –ούτε στην Επιτροπή δεν τα καταθέσατε- ανέρχονται στο ύψος των 7,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πού είναι ο κύριος Υπουργός Οικονομικών να μας δώσει μερικές εξηγήσεις;
Το PSI είναι ο θρίαμβος των πιστωτών και θα έλεγα ο επαγγελματικός θρίαμβος του κ. Λι Μπουχάιτ, ειδικού επί των αναδιαρθρώσεων και της εταιρείας νομικών «Κλίρι Γκότλιμπ». Μπορείτε να με πληροφορήσετε γι' αυτό; Θα ήθελα να ήταν εδώ εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.
Ποια ήταν η αμοιβή αυτών των κυρίων; Ποια ήταν η αμοιβή του νομικού επί των ειδικών αναδιαρθρώσεων, που έκανε επαγγελματική, τρομακτική, όπως αναφέρεται στο διεθνή Τύπο, επαγγελματική επιτυχία και της αντίστοιχης εταιρείας νομικών συμβούλων; Απ' ό,τι βλέπω πληρώνετε για νομικές συμβουλές και ο IIF.
Θα ήθελα μια απάντηση από τους αρμόδιους, διότι τα ποσά που έχουμε ακούσει είναι εξωφρενικά. Αυτός ο κύριος εξυπηρέτησε τις τράπεζες. Ο θρίαμβος των τραπεζών είναι το PSI.

ΤΟ "ΟΦΕΛΟΣ" ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Τι λέει η UBS; Και δεν έχει κανένα λόγο να λέει πράγματα τα οποία είναι σε βάρος των τραπεζών. Λέει δυο πράγματα στην έκθεσή της που δημοσιεύτηκε και στον ελληνικό Τύπο: Το όφελος από την καθαρή μείωση του χρέους της Ελλάδας για το 2012 θα είναι 27 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι 105 δισεκατομμύρια ευρώ. Και εμείς το έχουμε πει εδώ στη Βουλή επανειλημμένα και με στοιχεία. Τώρα, όμως, το λέει η UBS. Παρακαλώ διαψεύστε την. Επίσης λέει ότι οι πιστωτές δεν ζημιώθηκαν κατά 105 δισεκατομμύρια ευρώ ή 70% σε ποσοστό, αλλά κατά 8%.
Θα σας παρακαλέσω επίσης να μας πείτε και για τις προμήθειες. Εδώ οι προμήθειες είναι υπερβολικές. Μιλάτε για προμήθειες 0,5% και για πρόσθετη προμήθεια 0,5%. Δηλαδή οι προμήθειες θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ; Αυτό δεν είναι υπερβολικό; Πώς εξηγείτε αυτήν την προμήθεια; Πώς τη δικαιολογείτε; Δεν πρέπει να μας δώσετε μια μικρή εξήγηση;

"ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ";

Όσον αφορά τη Φινλανδία, όλοι γνωρίζουν ότι δεν καταβάλλει δάνειο, δεν συμμετέχει στην ουσία στο δανειακό πρόγραμμα.
Και έχει γραφτεί ότι δεν συμμετέχει δίνοντας ένα ποσό, το οποίο εξασφάλισε με εμπράγματες εγγυήσεις. Αυτό λέγεται. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα βάλει την υπογραφή για να το βεβαιώσω αυτό 100%. Έχει γραφτεί, όμως, αυτό. Και έχει γραφτεί, όχι από τυχαίους.
Σας ρωτάμε εδώ και σας ρώτησα και εγώ, αλλά σας ρώτησαν και από την πλευρά του ΛΑΟΣ: Γιατί δεν μας λέτε, τι συμβαίνει με τη Φινλανδία; Υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις και ποιες; Υπάρχει συμφωνία; Και τι είναι η συμφωνία αυτή; Δεν μας απαντάτε, δυστυχώς.
Δεν συμφωνώ με το ύφος του κ. Ροντούλη, διότι με τους χαρακτηρισμούς απαντάει ο άλλος με χαρακτηρισμούς και έτσι φεύγει η ουσία. Εγώ, όμως, θέλω να μιλήσω επί της ουσίας για το θέμα αυτό και λέω να μας δώσετε εξηγήσεις, να μας πείτε, ποιος έκανε αυτή τη συμφωνία και τι περιέχει αυτή η συμφωνία. Απλό πράγμα.


ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Το πρωί, επίσης, όπως γνωρίζετε, έγινε μια Επιτροπή για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και το θέμα του αναγκαστικού γερμανικού κατοχικού δανείου. Εμείς πληρώνουμε μέχρι τελευταίας δεκάρας τους πιστωτές. Και τους πληρώνουμε με σκληρά μνημόνια ως αντίτιμο και με λεηλασία του ελληνικού λαού. Δεν μου λέτε: Όταν μας χρωστάνε, εμείς είμαστε τόσο περήφανοι και γαλαντόμοι που δεν τα ζητάμε πίσω; Είναι ιστορική αυτή η συνεδρίαση που έγινε το πρωί. Παρευρίσκετο ο κ. Περράκης, ο κ. Μπερεδήμας και ο κ. Ρούκουνας, διαπρεπείς καθηγητές, ειδικοί επί του θέματος.
Παρίσταντο, επίσης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος. Έγιναν εισηγήσεις καταπέλτης για το δίκαιο της Ελλάδας, για το ότι μπορούν και πρέπει να διεκδικηθούν και επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο ύψους –παρακαλώ- και τα δυο μαζί πάνω από 170 δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει, πάνω από το 50% του δημοσίου χρέους. Εγώ δεν το βάζω σε αυτήν τη βάση. Το θέτω όμως, ως πολιτικό θέμα, ως ηθικό θέμα, ως θέμα ιστορικής μνήμης. Και λένε ότι είναι δίκαιη και βάσιμη η διεκδίκηση και ότι δεν υπάρχει διαχρονική δέσμευση ότι δεν πρέπει να διεκδικηθούν, ότανέχουν αποζημιωθεί οι πάντες από τους Γερμανούς, πλην της Ελλάδας. Όλοι έχουν πάρει αποζημιώσεις. Και έχουμε πάρει αποζημιώσεις μικρές έστω από τη Βουλγαρία και την Ιταλία, ενώ από τη Γερμανία δεν έχουμε πάρει τίποτα. Τίποτα απολύτως δεν έχουμε πάρει.
ΤΑ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ
Και τι έγινε; Απουσίαζε από την πρωινή συνεδρίαση η Κυβέρνηση. Η συνεδρίαση αυτή έγινα απουσιάζουσας της Κυβέρνησης. Δεν υπήρχε ούτε ένας στα κυβερνητικά έδρανα. Διαμαρτυρηθήκαμε, λέμε: «Τι εικόνα είναι αυτή. Έρχονται εδώ διαπρεπείς καθηγητές, οι οποίοι καταθέτουν απόψεις που πρέπει να τις ακούσει η Κυβέρνηση». Ούτε ένας Υφυπουργός δεν ήρθε στην Επιτροπή. Γιατί; Είναι αυτονόητο νομίζω το συμπέρασμα και η απάντηση. Ποια είναι η απάντηση; Ότι δεν θέλουν τα συνεταιράκια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, να δεσμευθούν προεκλογικά ακούγοντας τέτοιου είδους εισηγήσεις, ότι έστω μετεκλογικά έστω εν έτη 2012 θα κινήσουν διαδικασίες και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να διεκδικηθούν αυτά, τα οποία μας οφείλουν, αυτά τα οποία δικαιούμεθα με βάση το απαράγραπτο διεθνές δίκαιο. Γι' αυτό απουσίαζαν.
ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Και έρχεστε και φέρνετε, ενώ κάνετε αυτά μια δανειακή σύμβαση, η οποία είναι αποικιακή. Και δεν παίρνουμε και απαντήσεις επί της δανειακής συμβάσεως. Διότι σας ρωτήσαμε –ρώτησα και τον κ. Σαχινίδη στην Επιτροπή, ρωτάω και εσάς κ. Οικονόμου- γι' αυτό που γράφεται στη σελίδα 107: «Τα μέρη συμφωνούν ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, FSF...» αυτό που θα μας δανείσει «...από την παρούσα σύμβαση μπορούν να μεταβιβαστούν ελεύθερα σε ανεξάρτητη προστατευμένη από την πτώχευση εταιρία ειδικού σκοπού».
Το ακούσατε; Μπορούν να μεταφερθούν τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις δηλαδή της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές, σε προστατευμένη από την πτώχευση εταιρεία ειδικού σκοπού. Υπάρχουν τέτοιες εταιρείες ειδικού σκοπού που προστατεύονται από την πτώχευση; Σας ερωτώ: Τι είναι αυτά που κάνετε; Αυτό ούτε αποικία, ούτε μπανανία, ούτε κατεχόμενη χώρα δεν το κάνει, να χρωστάς σε ένα ευρωπαϊκό ταμείο και αυτό να μεταφέρει τα χρέη σε εταιρείες ειδικού σκοπού. Ποιες είναι αυτές οι εταιρείες; Ποιο ρόλο θα παίζουν;
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ
Διαβάζω παρακάτω: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή η οντότητα προς την οποία θα γίνει μεταβίβαση –ακούστε, οντότητα, τώρα θα χρωστάμε σε οντότητα- έχουν το δικαιώμα να ενημερώσουν τα μέρη της παρούσας Σύμβασης για οποιαδήποτε τέτοια εκχώρηση ή μεταβίβαση. Δηλαδή, τι λέει; Ότι αυτή η οντότητα θα μας κάνει τη χάρη να μας ενημερώσει ότι έγινε μεταβίβαση των χρεών, ότι δεν χρωστάμε πλέον στο EFSF ή στα κράτη, αλλά σε εταιρείες ειδικού σκοπού προστατευμένες από την πτώχευση ή άλλη οντότητα. Δεν πρέπει να δώσετε κάποια εξήγηση γι' αυτού του είδους τις διατάξεις και τις ρυθμίσεις;
Μιλώ για το αγγλικό δίκαιο. Δεν θα αναφερθώ, γιατί ελέχθησαν πολλά. Όμως, τι κάνει το αγγλικό δίκαιο; Μας λέτε, τι αγγλικό, τι ελληνικό δίκαιο. Δεν είναι καθόλου έτσι και το ξέρετε πολύ καλά. Ξέρετε τι μάχη έδωσαν οι πιστωτές για το αγγλικό δίκαιο, διότι το αγγλικό δίκαιο σχεδόν «απαγορεύει» το κούρεμα.Το αγγλικό δίκαιο, όταν αλλάξουμε νόμισμα, που το βλέπετε ως μεγάλη κατάρα και καταστροφή, αλλά εάν κάποτε η χώρα αλλάξει νόμισμα, δεν αλλάζει νόμισμα και το χρέος. Το αγγλικό δίκαιο επιτρέπει και υπαγορεύει τις εμπράγματες εγγυήσεις και την υποθήκευση.
Αυτά είναι με το αγγλικό δίκαιο. Διαφωνείτε; Να μας τα εξηγήσετε; Να μας πείτε τι σημαίνει αγγλικό δίκαιο. Δεν είναι έτσι; Εγώ δεν λέω ότι αυτό θα δεσμεύσει αύριο ένα κυρίαρχο κράτος ή μια άλλη κυβέρνηση στο να ακολουθήσει αυτές τις υπαγορεύσεις. Όχι, ένα κυρίαρχο κράτος πάντοτε έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τέτοιες δουλοπρεπείς συμφωνίες, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτά εσείς υπογράφετε.
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Καταλήγω με αυτό, γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Το δικαιούχο κράτος-μέλος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας –μιλώ για το εγχώριο δημόσιο ταμείο- και η Τράπεζα της Ελλάδας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας, που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ασυλίας έναντι άσκησης αγωγήςέκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διαταγής κατάσχεσηςεκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.
Παρακάτω, βεβαίως, αφού παραπέμπονται τα πάντα στο μεγάλο δουκάτο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες είναι αμετάκλητες, λέτε ότι το δικαιούχο κράτος-μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας –πάλι η Τράπεζα της Ελλάδας- ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά του στοιχεία εξαιρείται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο. Λέτε ότι ο αναγκαστικός νόμος δεν επιτρέπει την κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας. Μα, η δημόσια περιουσία είναι ακατάσχετη και ουδείς ποτέ θα διεκδικήσει τη λεγόμενη δημόσια περιουσία με βάση το νόμο. Δεν διεκδικεί κανείς την παραλία ή τον πυθμένα της παραλίας. Δεν διεκδικεί να πάρει την Ακρόπολη. Να την κάνει τι; Άλλωστε, η αξία αυτών είναι ανεκτίμητη. Άλλο διεκδικεί. Διεκδικεί τη νομή, την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, η οποία είναι υπό κατάσχεση -μπορεί να κατασχεθεί, είναι ιδιωτική πια περιουσία- διεκδικεί τη νομή, την κατάσχεση της διαχείρισης μίσθωσης ή της διαχείρισης της παραλίας, γιατί όλα αυτά είναι κερδοσκοπικά.
Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Άρα, λοιπόν, εδώ εκποιείτε τη χώραΥποθηκεύετε τη χώρα. Και αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι τον κίνδυνο να πάει η Ελλάδα σε μια ανεξέλεγκτη πτώχευση με αυτά τα οποία ακολουθείτε, καταλαβαίνετε τι θα προκύψει. Δεν μου απαντήσατε ποτέ -γιατί υπονοώ ορισμένα πράγματα- γιατί λέτε σ' αυτήν εδώ τη διάταξη ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο. Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι εθνικής κυριαρχίας που δεν μπορούν να εξαιρεθούν; Γιατί δεν μας το λέτε αυτό; Δεν πρέπει να πάρετε μία θέση και να μας το διευκρινίσετε;
Εγώ υπονοώ ορισμένα πράγματα, αλλά δεν θέλω να κινδυνολογήσω αυθαίρετα. Θέλω μια δική σας ερμηνεία, γιατί βάζετε αυτή τη διάταξη.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Νομίζω ότι αβίαστα προκύπτουν συμπεράσματα από αυτή τη δανειακή σύμβαση ότι εδώ η Ελλάδα δένεται χειροπόδαρα, μετατρέπεται σε αποικία και μπανανία, γίνεται μια χώρα η οποία δεν έχει ίχνος αυτοτέλειας και κυριαρχίας, είναι παραδομένη και αυτή η παράδοση μόνο σε ήττα στρατιωτική γίνεταιμόνο αν έχει ηττηθεί η χώρα στρατιωτικάΣε ειρηνική περίοδο να προχωρήσει μια Κυβέρνηση εθελοντικά σε τέτοια εκχώρηση, ξεπούλημα κυριολεκτικά εθνικής κυριαρχίας και εθνικού μέλλοντος δεν έχει ξανασυμβεί. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω τέτοιο ιστορικό προηγούμενο».
 Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.