Υπόμνημα προς την Οργανωτική Επιτροπή πρώτου Συνεδρίου Ε.ΠΑ.Μ

Με αφορμή τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το εν λόγω πρόβλημα και την κουβέντα που έχει ανοίξει τελευταία για τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ο πυρήνας Δήμων Κηφισιάς-Διονύσου σε ειδική συνέλευση του, αφού άκουσε την εισήγηση του συν. Γ. Αναγνωστόπουλου και τις απόψεις όλων των παρισταμένων, αποφάσισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια το Ε.ΠΑ.Μ στο εν λόγω θέμα υιοθετώντας τις πιο κάτω θέσεις:

1. Να καλέσει όλο το λαό και ιδιαίτερα τους άμεσα πληττόμενους από το πρόβλημα των λαθρομεταναστών σε αγώνα για την κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση εξειδικεύεται στην αυστηρότατη φύλαξη των συνόρων της χώρας από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και όχι από δυνάμεις τύπου FRONTEX, που στην ουσία διευκολύνουν την είσοδο των λαθρομεταναστών με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2. Να απαιτήσουμε την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ανθρωπίνων ψυχών που λειτουργούν τόσο μέσα στις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας, όσο και εκτός αυτών αλλά και εκτός των συνόρων μας.

3. Να καταγγείλομε άμεσα τις συνθήκες του Δουβλίνου.

4. Να απαιτήσουμε την άμεση εφαρμογή των νόμων για την χορήγηση πολικού ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους τα δικαιούνται, τον άμεσο επαναπατρισμό στις χώρες τους όλων των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα και την μέχρι τότε αυστηρή φύλαξη τους σε ειδικούς χώρους.

5. Να προκαλέσουμε δημόσια πανεθνική συζήτηση μέσα και έξω από την Βουλή, για την θεσμοθέτηση συγκεκριμένης μεταναστευτικής πολιτικής με άξονα τις πιο κάτω θέσεις :

  •  Μετανάστες μόνο αν, εφόσον και για όσο καιρό υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας, με την σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων, με νόμιμες διακρατικές συμβάσεις, με εξασφαλισμένη κατοικία, μισθούς, παροχές και ασφάλιση στα ίδια επίπεδα με τους ντόπιους εργαζόμενους.
  • Θέσπιση αυστηρότατων ποινών όσων απασχολούν ή παρέχουν κάθε είδους «εξυπηρετήσεις» σε λαθρομετανάστες.

6. Εν κατακλείδι να απαιτήσουμε να αποφασίσει για το εν λόγω θέμα ο ελληνικός λαός με την διενέργεια δημοψηφίσματος.
Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.