Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΩΝ'' ΤΗΣ ΕΕ!

Προσθήκη λεζάντας
EUROGROUP: ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ, ΣΚΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ!
ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ! 
Την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε ένα άθλιο προτεκτοράτο της Γερμανίας και της ΕΕ προωθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη (αντί κανονικής συνεδρίασης) τουEurogroup, πάλι δεν πάρθηκε καμία απόφαση για το θανατηφόρο πακέτο, PSI - νέο μνημόνιο - νέα δανειακή σύμβαση.

Την Κυριακή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (στο οποίο συμμετέχουν ανώτερα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης)., δηλαδή η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπου θα τεθούν τα θέματα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. Μετά το τέλος της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα είναι σε θέση να λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το πράγμα έχει κολλήσει όχι μόνο στην άμεση ψήφιση του νέου εφαρμοστικού νόμου για πρώτα μέτρα του νέου μνημονίου, αλλά κυρίως στηνεισαγωγή μηχανισμών επιτροπείας που θα επιβλέπουν την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος καθώς και στη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την εξυπηρέτησητου δημοσίου χρέους.
Βάσει του κυρίαρχου κλίματος, στο δεσμευμένο αυτό λογαριασμό, θα μεταφέρονται δημόσια έσοδα (πχ από αποκρατικοποιήσεις, φορολογία κλπ), τα οποία θα πηγαίνουν κατευθείαν για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων του δημοσίου χρέους. Εν συνεχεία τα τροϊκανά δάνεια, θα καλύπτουν τα όποια κενά, ενδυναμώνοντας τους εκβιασμούς.
Το θέμα του ειδικού, δεσμευμένου λογαριασμού στον οποίο θα μεταφέρονται δημόσια έσοδα, θα κυριαρχήσει με αυτούς ακριβώς τους όρους, την Κυριακή στο Euro Working Group.
Εκβιάζουν για εκλογές και ευτύτερες πολιτικές δεσμεύσεις
Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Ε. Βενιζέλος, «Ετέθη και το ζήτημα της στάσης των άλλων κομμάτων και το ζήτημα γενικότερα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά και του τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα. Γιατί συγκρίνουν πάντα τα δεδομένα της Ελλάδας με τα δεδομένα άλλων χωρών, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία ή η Ιταλία. Έχουν παραδείγματα πολύ νωπά μπροστά τους.

«Το τι λέμε εδώ σε πολιτικό επίπεδο έχει άμεση επίπτωση στο οικονομικό συμφέρον, στο εισόδημα, στην τσέπη, στην προοπτική, στην ασφάλεια κάθε Έλληνα πολίτη. Και καλά αυτοί που ευθαρσώς λένε 'χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή'. Αυτοί που λένε 'Ευρώπη αλλά χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχρεώσεις' δεν έχουν το επίπεδο ευθύνης που αρμόζει στις περιστάσεις. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα από σήμερα έως και την οριστική απόφαση της Δευτέρας» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Είναι προφανές πως οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπρώξουν όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά κόμματα σε μια πολιτική "μαύρου μετώπου" ή έστω μη ρητής αμφιβήτησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων κατά την προεκλογική περίοδο κλπ.
Παράλληλα, σύμφωνα με χθεσινές διαρροές προς το Reuters, κύκλοι της ΕΕ, "μελετούν" την τμηματική έγκριση του νέου μνημονιακού πακέτου, με την εκταμίευση ενός δανείου - γέφυρα πριν τις εκλογές και τηνσυνολική επικύρωση του πακέτου μετά από αυτές.
Με άλλα λόγια η ΕΕ, θέλει να εκβιάσει και να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο τρομοκρατώντας σχετικά με τις επιπτώσεις μιας πιθανής εκλογικής απειθαρχίας (καταβύθιση μνημονιακού μπλοκ, άνοδος της Αριστεράς κλπ).
Οι δυνάμεις της Αριστεράς, οφείλουν τώρα να αναλάβουν δράση άμεσα για να αποδομήσουν τηντρομολαγνική προπαγάνδα σχετικά με τις δήθεν τραγικές επιπτώσεις διακοπής της τροϊκανής χρηματοδότησης και εξόδου από το ευρώ...
Τι λέει το επίσημο χρονοδιάγραμμα
 
Εφόσον υπάρξει συμφωνία, το Eurogroup την Δευτέρα θα ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το PSI, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου. Μέχρι τότε τα εθνικά κοινοβούλια θα έχουν, ψηφίσει για το νέο δάνειο και οι τράπεζες θα λάβουν τα 30 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή τους στο PSI.
Εν συνεχεία, οι ελληνικές τράπεζες θα λάβουν περί τα 30 δισ. ευρώ για την σκανδαλώδη επανακεφαλαιοποίησή τους με λεφτά του ελληνικού λαού χωρίς δημόσιο έλεγχο (το καθαρό ποσό είναι 23 δισ. συν άλλα 7 πιθανώς για τις λεγόμενες «bad banks») και το Δημόσιο 15 δισ. ευρώ για το ομόλογο της 20ης Μαρτίου και τα τοκοχρεωλύσια του πρέπει να πληρώσει μέσα στο μήνα.
Αυτό που αποτελεί ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει με το ομόλογο των 14,435 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου (στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν και 620 εκατ. ευρώ περίπου σε τόκους).
Εάν είχε κλείσει ήδη η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, το ομόλογο αυτό θα πληρωνόταν στο 50%, για την ακρίβεια το Δημόσιο θα το αντάλλαζε με ένα νέο ελληνικό ομόλογο στο 35% της ονομαστικής αξίας του, συν το άλλο 15% σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα του EFSF (διάρκειας έως 2 ετών).
Η στάση της ΕΚΤ
Τώρα, όμως, δεν είναι ακόμα σαφές τι θα γίνει. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ορισμένες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για τη χορήγηση ενός δανείου-γέφυρα, ώστε να καλυφθούν αυτά τα ποσά, εκτιμήσεις που όμως δεν επιβεβαιώνονται από κάποια πηγή εντός ή εκτός συνόρων.
Σημειώνεται ότι σε αυτό το ομόλογο εικάζεται ότι έχει κτίσει σημαντική θέση και η ΕΚΤ.
Αν η ΕΚΤ «παραιτηθεί των κερδών της» από το συγκεκριμένο ομόλογο, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να το επαναγοράσει στην τιμή κτήσης, μειώνοντας περαιτέρω το χρέος.
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η διανομή των κερδών της ΕΚΤ δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά συμβαίνει κάθε χρόνο, όταν βεβαίως υπάρχουν κέρδη.
Αυτά τα ποσά κατανέμονται μεταξύ των εθνικών κεντρικών τραπεζών, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ.
Στα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης υπάρχουν ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη μεταφορά αυτών των ποσών στους μετόχους τους, δηλαδή τα κράτη, και συνεπώς αν θέλουν οι κυβερνήσεις να περάσουν αυτά τα κεφάλαια στην Ελλάδα είναι θέμα δικής τους πολιτικής απόφασης.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΩΝ'' ΤΗΣ ΕΕ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ''ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΩΝ'' ΤΗΣ ΕΕ! Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.