Μια μικρή...πολύ μικρή...διαφορά !!!

του Αντώνη Παπαντωνίου

Μόλις πριν λίγες ημέρες μέσα στο πυρετό του ξεσηκωμού στη Γαλλία που έχει όλα τα προαπαιτούμενα να εξελιχθεί σε μια πραγματική Επανάσταση κατά του Πολιτικού Συστήματος συνολικά καθώς επίσης και του τρόμου που έχει προκαλέσει στους σύγχρονους ΝΑΖΙ τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στην Ε.Ε., και όχι μόνον, για το λεγόμενο "BREXIT", είχαμε ένα γεγονός στη Γαλλία που με έκανε υπερήφανο σαν Απόστρατο Ανώτατο Αξιωματικό αλλά που ταυτόχρονα μου δημιούργησε και πολύ έντονη θλίψη.

Υπερήφανο γιατί φορούσα την ίδια, με διαφορά στο Εθνόσημο, Στολή, με τους δυό Γάλλους Ναυάρχους που εν ενεργεία όντες δεν δίστασαν να διακηρύξουν Δημόσια την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη Πολιτική της Κυβέρνησής τους η οποία ξεπουλά σταδιακά την Εθνική της Κυριαρχία χάριν των "Αγορών", όπως αυτές εκφράζονται από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Στο κείμενο της καταγγελίας τους δεν διάβασα τίποτε απολύτως που να έχει να κάνει με την....
Οικονομική τους κατάσταση η κάτι άλλο σχετιζόμενο με την διαβίωσή τους πρόβλημα.
Μου θυμίζει κλίμα εποχής Ντε Γκώλ και "Κυβέρνησης" Βισσύ στην κατεχόμενη από τούς ΝΑΖΙ Γαλλία!

Δεν ξέρω αν η πράξη τους αυτή θα έχει και συνέχεια ξέρω όμως ένα πράγμα.
Ότι τιμήσανε τα Γαλόνια τους και τον Όρκο που κάποτε δώσανε κρατώντας ψηλά την αξιοπρέπειά τους!!!!

Θλίψη γιατί εδώ στην Πατρίδα μου, στη Γή των προγόνων μου, σε μια Πατρίδα που άντεξε διαχρονικά τα μύρια όσα, που δίδαξε τη Δημοκρατία αλλά και που έδωσε πραγματικές μάχες κατά των προδοτών και που έχει μια παρουσία χιλιετηρίδων, προσφέροντας Γνώση, Πολιτισμό και Τέχνες σε ένα κόσμο που ζούσε σε σπηλιές δεν υπήρξε απολύτως κανένας που να δείξει ευαισθησίες ανάλογες 6 χρόνια τώρα και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους κατάλυσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που έφτασε στο σημείο από τον περασμένο Αύγουστο να έχει μεταλαχθεί και με τη "βούλα" σε ΚΑΤΟΧΗ..... Δείτε όσοι αντιμετωπίζετε αυτή τη λέξη με δυσπιστία το Ν.4336/14-8-2015Φ.Ε.Κ.94Α(ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ)-ΣΕΛ.1014!!!

Θλίψη γιατί εδώ δεν είδα έστω μια παραίτηση ενός Αρχηγού που να αναφέρει ότι:
"Παραιτούμαι αρνούμενος να Υπηρετώ μια Δικτατορική Κυβέρνηση, και πρόσφατα...ΚΑΤΟΧΙΚΗ"!!!

Αντί για κάτι τέτοιο είδα πολλές φορές διαδηλώσεις, κυρίως Αποστράτων, να διαμαρτύρονται για τίς περικοπές σε Μισθούς και Συντάξεις!!!!

Και πάω πίσω κάποιες δεκαετίες όταν έπαιρνα το Ξίφος μου και ορκιζόμουνα
"ΝΑ ΦΥΛΛΑΤΤΩ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ" !!!

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ !!!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) - Νομικός, είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Μια μικρή...πολύ μικρή...διαφορά !!! Μια μικρή...πολύ μικρή...διαφορά !!! Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.