Οι Ιταλοί ενοχοποιούν ΕΕ-Ευρώ για τις συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική (2)

Tου Στέλιου Βακάλη


Ο καθηγητής Ιστορίας της Σύγχρονης Φιλοσοφίας Diego Fusaro
, σε μια καθηλωτική του δήλωση στο διαδίκτυο, καταγγέλλει: Ορίστε ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ, το βλέπουμε: η Ευρώπη που παραδίδεται στις φλόγες! Είναι μια εικόνα όχι μόνο πραγματική, αλλά και μεταφορική. Η Ελλάδα, τα θεμέλια του πολιτισμού της Ευρώπης, κυριολεκτικά φλέγεται, και μαζί της φλέγεται η Ευρώπη ολόκληρη»!

Στην πιο πάνω δήλωσή του ο Ντιέγκο Φουζάρο Diego Fusaro, είπε τα εξής:
«Τα πάντα καίγονται στην Ελλάδα, τραγικά, δίχως έλεος. Η πάντα ζωντανή φωτιά του Ηράκλειτου αποκαλύπτει όλη την ασυγκράτητη δύναμή της καταστρέφοντας την Πόλη, ολόκληρη την Πατρίδα Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπά, δεν κινείται. Απρεπώς, κανένας από αυτούς με τα κόκκινα μπλουζάκια («αλληλεγγύης” στους μετανάστες) δεν αντιδρά.
Στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης ανάμεσα στους δελεαστικούς αστακούς, δεν βρίσκεται κάποιος βάρδος του κοσμοπολιτισμού να παρέμβει προς υπεράσπιση αυτών των ανθρώπινων ψυχών που παραδίδονται στις φλόγες. Προφανώς δεν αξίζουν την προσοχή των ΜΚΟ. Εν ολίγοις, η κατάσταση είναι τραγική.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τι κάνει; Τι κάνουν οι ικανοί τεχνικοί των Βρυξελλών; Ίσως, ποιος ξέρει, συσκέπτονται κλειδωμένοι σε κάποιες πολυτελείς αίθουσες τραπεζών για να αποφασίσουν το ύψος του επιτοκίου που θα επιβάλλουν σε ενδεχόμενη «βοήθεια” προς την Ελλάδα. Εξάλλου, οι Έλληνες – το ξέρετε – είναι σε καθυστέρηση με το χρέος τους. Αλλά κάποιος είπε, προπάντων ο κατ ‘εξοχήν Ευρωινομανής και έμπιστος των αγορών Μάριο Μοντί: «Το Ευρώ αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ευρώπη» «Και η Ελλάδα» – παραθέτω – «είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ευρώ».

Έτσι, με τις άκαμπτες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, με το φιλελεύθερο σύστημα αφαίρεσης και συνεχών περικοπών στο δημόσιο, δεν υπάρχουν πλέον ούτε πυροσβέστες, δεν υπάρχουν πλέον δημόσιες δυνάμεις ικανές να δαμάσουν την φωτιά. Ορίστε ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ, το βλέπουμε: η Ευρώπη που παραδίδεται στις φλόγες! Είναι μια εικόνα όχι μόνο πραγματική, αλλά και μεταφορική. Η Ελλάδα, τα θεμέλια του πολιτισμού της Ευρώπης, κυριολεκτικά φλέγεται, και μαζί της φλέγεται η Ευρώπη ολόκληρη.»Επίσης ο δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος
Maurizio Blondet σε σχετικό άρθρο του στο μπλογκ του γράφει: «Αυτό δεν είναι μια φυσική καταστροφή, είναι ένα έγκλημα της «ενωμένης» Ευρώπης και της λιτότητας που η Γερμανία έχει επιβάλει στην Ελλάδα».

Τίτλος: ΕΛΛΑΔΑ – Τους το ζήτησε η Ευρώπη


του Maurizio BlondetΘρήνος για 74 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.  Αυτό δεν είναι μια φυσική καταστροφή, είναι ένα έγκλημα της «ενωμένης» Ευρώπης και της λιτότητας που η Γερμανία έχει επιβάλλει στην Ελλάδα. Οι πυροσβέστες είχαν το ένα τέταρτο των πυροσβεστικών οχημάτων εκτός χρήσης λόγω περικοπών στα δημόσια έξοδα ενώ δεν είχαν ούτε στολές.

Οι ΜΚΟ ήταν απασχολημένες με την βοήθεια προς τους αφρικανούς στην Λιβύη.

Δεκάδες ελλήνων κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος που δημιουργήθηκε στους δρόμους από την μαζική φυγή.
Μάτι, το σημείο παραθερισμού των αθηναίων, καταστράφηκε: «Αυτή η χώρα δεν υπάρχει πια» (La Stampa).

Η χώρα του πολιτισμού, ενός πολιτισμού χιλιετιών, καταστρεμμένη σε μερικές δεκαετίες εξαιτίας της ένταξής της σε ένα από τα πιο αντικοινωνικά και απάνθρωπα σχέδια της ιστορίας: Την μετατροπή ανεξάρτητων κρατών σε αποικίες, σε εμπορεύματα των αγορών και του ληστρικού καπιταλισμού των πιο ισχυρών χωρών (Gavino Sanna).


Πηγή: https://www.maurizioblondet.it/grecia-glielo-ha-chiesto-leuropa/

24 Ιουλίου 2018

Maurizio Blondet


Υπότιτλοι των βίντεο και μετάφραση των κειμένων από τον Στέλιο Βακάλη,
μέλος της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Γαλατσίου.


Πηγή: https://www.epamhellas.gr
Οι Ιταλοί ενοχοποιούν ΕΕ-Ευρώ για τις συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική (2) Οι Ιταλοί ενοχοποιούν ΕΕ-Ευρώ για τις συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική (2) Reviewed by ΕΠΑΜ ΕΡΕΤΡΙΑΣ on Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.