Καταδίκη του βέτο των ΗΠΑ

Το βέτο που άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καλούσε σε απόρριψη της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είναι καταδικαστέο από οποιονδήποτε νουνεχή και σώφρονα όπου γης. 

Μηδενίζει τις πιθανότητες επίτευξης δίκαιης λύσης για το μεσανατολικό ζήτημα, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το διεθνές δίκαιο και προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οποιαδήποτε απόπειρα μεταβολής του στάτους της Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί εντάσεις και εγκυμονεί κίνδυνο ανάφλεξης όλης της περιοχής.
Οι συνέπειες της όξυνσης των αντιθέσεων και της πρόκλησης συγκρούσεων, θα βαρύνουν αποκλειστικά τους άφρονες που προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια. 
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μην υποκύψει, προχωρώντας το ταχύτερο στη ακύρωση της εφαρμογής της απόφασης των ΗΠΑ, πράγμα που  είναι μονόδρομος για να διατηρηθούν  οι ελπίδες επίλυσης του παλαιστινιακού και η  προοπτική ειρήνευσης για  την ευρύτερη περιοχή.
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Καταδίκη του βέτο των ΗΠΑ Καταδίκη του βέτο των ΗΠΑ Reviewed by Unknown on Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.