25η Μαρτίου 1821: «Η μέγιστη ώρα του λαού μας»

Εκατόν ενενήντα έξι χρόνια από την ελληνική επανάσταση του ’21. «Το Θαύμα του κόσμου» την είχε χαρακτηρίσει ο Φώτιος Χρυσανθό-πουλος, κατά κόσμο Φωτάκος, γραμματικός, αγωνιστής ο ίδιος κι υπασπιστής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Και ο άλλος μεγάλος ιστορικός, ο Δημήτρης Φωτιάδης που μας άφησε εξαιρετικό συγγραφικό έργο για την ελληνική επανάσταση έγραφε στο πρόλογο του έργου του «Η Επανάσταση του ‘21»: «Το Εικοσιένα, παραμένει η μέγιστη ώρα του λαού μας. Σ’ αυτή έπειτα από μια σκλαβιά που κράτησε 368 χρόνια, οι Έλληνες άδραξαν τ’ άρματα ενάντια σε μια πανίσχυρη και απέραντη αυτοκρατορία, αποφασισμένοι να πολεμήσουν ως τον θάνατο για ν’ αποχτήσουν την εθνική ελευθερία τους.

Ο εχθρός είχε τα πάντα. Στρατούς, στόλους, χρήματα και τη νομιμότητα του κυρίαρχου, που η Ιερή Συμμαχία ύψωσε σε δόγμα στο Συνέδριο της Βιέννης του 1815. Οι ξεσηκωμένοι είχαν, για μόνο αντιστάθμισμα, την απελπισία του σκλάβου. Κι όμως νίκησαν γράφοντας, στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, λαμπρότατο κεφάλαιο. Απόδειξαν, για μια φορά ακόμα, πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει.»

Αυτή μέγιστη ώρα του λαού μας, που χάραξε για την Ελλάδα τον δρόμο της εθνικής της ανεξαρτησίας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γευτούν την ελευθερία όλες οι επόμενες γενιές, αναζητά με νέους όρους τα τελευταία χρόνια την ολοκλήρωσή της. Προφητικά ο ανώνυμος Έλληνας της Ελληνικής Νομαρχίας μας προειδοποιούσε από τα 1806:

«Το Οθωμανικόν κράτος, πάλιν σας το ξαναλέγω, πρέπει να πέσει εξ’ αποφάσεως. Αλλοίμονον λοιπόν εις το γένος μας, αν κυριευθεί από ετερογενές βασίλειον. Τότε οι Έλληνες δεν θέλουν μείνει πλέον Έλληνες, αλλά κατ’ ολίγον θέλουν διαφθαρεί τα ήθη των, και θέλομεν μείνει πάλιν δούλοι, και δούλοι ίσως πάλιν, αλευθέρωτοι δια πολλούς αιώνες.»

Η νέα Ιερή Συμμαχία, έχει και σήμερα ακριβώς όπως και τότε τα χρήματα και τη «νομιμότητα» του κυρίαρχου, και εκφράζεται ως νέα αυτοκρατορία του νεοφεουδαρχικού τραπεζικού καρτέλ, μέσα από το διευθυντήριο των Βρυξελλών, τους υπερεθνικούς οργανισμούς, την βάρβαρη επέλαση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της παγκόσμιας ελίτ. Μας προορίζει πάλι σήμερα όπως και τότε, σε φόρου υποτελείς, σκλάβους και μετανάστες στην ίδια μας την χώρα. Κι αν χρειαστεί, θ’ ακονίσει και τα νέα της σπαθιά για την πλήρη υποδούλωσή μας.

Και δυστυχώς όπως και τότε, αλλά και την περίοδο της Κατοχής του ’41-’44, συντάσσονται μαζί της, οι εκ πεποιθήσεως σκλάβοι και υπηρέτες ξένων αφεντικών, οι ντόπιοι δωσίλογοι κι οι συνεργάτες τους, που έχουν παραδώσει τα κλειδιά της χώρας, στα χέρια των κάθε λογής αρπακτικών.

Αλήθεια ποιος θα φανταζόταν ότι οι νέοι μας θα φεύγουν απ’ την χώρα για να επιβιώσουν; Ότι το 32% του ελληνικού πληθυσμού θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας; Ότι τα χρόνια της κρίσης, χωρίς να πέσει τουφεκιά, η Ελλάδα θα γνώριζε την απόλυτη μείωση του πληθυσμού της;

Ποιος θα φανταζόταν ότι τον Μάρτιο του  2016, Τούρκοι αξιωματούχοι θα ορίζονταν δήθεν παρατηρητές στα νησιά του Αιγαίου για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών και μάλιστα κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ότι ολόκληρο το Αιγαίο θα παραδιδόταν στο ΝΑΤΟ και μέσω αυτού στην επιχειρησιακή ικανότητα της Τουρκίας να περιπολεί ανεμπόδιστα ανάμεσα στα νησιά μας;

Γι’ αυτό σήμερα, τα εθνικοαπελευθερωτικά προτάγματα που αρμάτωσαν εκείνη την δρακογενιά που πολέμησε τους κάθε είδους κατακτητές, αναβιώνουν πιο επίκαιρα παρά ποτέ, και ατσαλώνουν το καθήκον μας. Η επιλογή είναι ιστορική. Ή θα συμπεριφερόμαστε σαν επισκέπτες σε αυτόν τον τόπο χωρίς δικαιώματα, ή θα παλέψουμε με κάθε τρόπο να τον δούμε και πάλι ελεύθερο. Ή θα είμαστε ραγιάδες και δούλοι στα κάθε λογής αφεντικά, ή θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια κι ελευθερία, με αυτοδιάθεση, λαϊκή και εθνική κυριαρχία.

Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως... «Ή μόνοι μας θα λευθερωθούμε, ή θα χαθούμε», όπως απόδειξε ένας από τους ελευθερωτές του γένους, «ο Γέρος του Μωριά» Ας είναι λοιπόν η επέτειος του ’21, η περήφανη παρακαταθήκη που θα οπλίσει με δύναμη κι ελληνική ψυχή τους αγώνες που μας χρειάζονται, για να ξανακάνουμε την Ελλάδα αγέρωχη, ανεξάρτητη κι ελεύθερη από κάθε είδους τυραννία.

Για την ανατροπή της χρεοκρατίας, την εθνική ανασυγκρότηση, την τιμωρία των ενόχων της σημερινής εξαθλίωσης, τη νέα συνταγματική αναγέννηση της πατρίδας μας.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ

Αθήνα 25/3/2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ


25η Μαρτίου 1821: «Η μέγιστη ώρα του λαού μας» 25η Μαρτίου 1821: «Η μέγιστη ώρα του λαού μας» Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.