Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό: Παλαιοκομματισμός και μιντιοκρατία

του Θέμη Τζήμα

Ναι, είναι γεγονός που αποδεικνύεται και από την τελευταία απόφαση Σαμαρά- Βενιζέλου: θεωρούν τον ελληνικό λαό, όλους μας, ηλιθίους. Δεκαετίες σε αυτή τη χώρα βιώνουμε τα επίχειρα μιας δίδυμης πανούκλας που διαφθείρει- μέσα στη γενική διαφθορά του καπιταλισμού- ακόμα περισσότερο το πολιτικό μας σύστημα: τον αντιδημοκρατικό αρχηγοκεντρισμό των κομμάτων και τον παλαιοκομματισμό του σταυρού προτίμησης, που από το ’90 και μετά έφτασε σε νέα «ύψη» πλήρους ελέγχου της πολιτικής ζωής χάρη στη μιντιοκρατία.

Το ένα πάει χέρι- χέρι με το άλλο και διόλου τυχαία και τα δύο εξελίχθηκαν μέχρι πραξικοπηματικού βαθμού εν μέσω κρίσης. Τα κόμματα που κυβερνούν για παράδειγμα από...
το 2009 και έπειτα, ούτε μία φορά έστησαν εσωτερική κάλπη για να ψηφίσουν τα μέλη τους επί της στρατηγικής τους, παρά τις διαρκείς, οβιδιακές μεταμορφώσεις των προέδρων τους και των ηγετικών τους ομάδων.

Οι βουλευτές τους παρακαλούν τους καναλάρχες και τους δημοσιογραφικούς παπαγάλους για μερικές καλές εμφανίσεις και αλλοτριώνονται πλήρως στο βωμό αυτών. Το ρουσφέτι- πλέον εντονότερο στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες και με ΜΚΟ της συμφοράς- πάει σύννεφο.

Όποτε δε, προσπαθεί κάποιος να μιλήσει υπέρ της λίστας δικαίως σκοντάφτει στον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων, τα οποία ταυτόχρονα είναι πιο αρχηγικά από ποτέ τα τελευταία σαράντα χρόνια και διοικούνται από τους πιο ανίκανους και αλλοτριωμένους πολιτικούς επίσης μεταδικτατορικά.

Σε ένα κρεσέντο λοιπόν «δημοκρατικότητας», οι Σαμαράς και Βενιζέλος μόνοι τους, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν ούτε στο εσωτερικό των κομμάτων τους, το ίδιο αυτό φαύλο μοντέλο το μεταφέρουν και στις ευρωεκλογές, στις μόνες δηλαδή εκλογές, που ο ρόλος των ΜΜΕ και του ρουσφετιού ήταν αισθητά μικρότερος. Μάλιστα σε μία, ενιαία, πανελλαδική περιφέρεια.

Πρόκειται για την επιτομή του πλέον χυδαίου παλαιοκομματισμού, της πλέον αλλοτριωμένης εξάρτησης από τα ΜΜΕ. Το δίδυμο της συμφοράς και τα –ανύπαρκτα ως οργανωμένες και δρώσες οντότητες- κόμματά τους κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύονται τα πιο πιστά φερέφωνα της διαπλοκής και οι πρωταγωνιστές της πλήρους αναστήλωσης του κοτζαμπασισμού με νέο περιτύλιγμα.

από το «tvxs.gr»


Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό: Παλαιοκομματισμός και μιντιοκρατία Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό: Παλαιοκομματισμός και μιντιοκρατία Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.