Γιατί μας εξέπληξαν οι δηλώσεις Πόυτιν…. Όποιος δεν τις περίμενε θα ήταν αφελής

του Παναγιώτη Μάνδαλου

Όλοι ασχολούνται με τις αρνητικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν περί των επενδύσεων στην Ελλάδα. Και μάλιστα θορυβήθηκαν και δεν το περίμεναν. Μάλλον έχουν άγνοια και μάλιστα μαύρη των τελευταίων ετών, των όσων συμβαίνουν στην χώρα και στις Ελληνορωσικές σχέσεις. Βέβαια πολλοί μιλούσαν για την Ρωσική βοήθεια και φυσικά την ίδια θρησκεία μεταξύ των δύο λαών. Στις εξωτερικές υποθέσεις κανείς δεν κάνει κάτι λόγω θρησκείας και λόγω καλής καρδιάς, αν δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον για τον ίδιο. Όποιος περιμένει προφήτες και Μεσσίες, ίσως είναι βαθιά νυχτωμένος και σίγουρα δεν ξέρει και δεν έχει μάθει αυτά που η ιστορία διδάσκει. Ότι κανείς πόλεμος δεν έγινε για τις θρησκείες, για τα μάτια τις ωραίας Ελένης …..αυτά ήταν η αφορμή η αιτία ήταν πάντα τα οικονομικά συμφέροντα και οι ζώνες επιρροής. Άρα αν περίμενε κανείς ότι η Ρωσία θα μας βοηθούσε λόγω καλής καρδίας και θρησκείας τότε δεν ξέρει τι έγινε το 1820-21 πριν την Ελληνική εξέγερση του 21στον στρατό του Υψηλάντη.

Αλλά ας ξανάρθουμε στο θέμα μας. Οι Ρώσοι από την πτώση της πάλλε ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και από τότε που ξαναστάθηκαν στα πόδια τους, προσπαθούν να επανακτήσουν ...
ζώνες επιρροής. Έτσι από τις πρώτες χώρες που σκέφτηκαν για ανοίγματα ήτανε και η Ελλάδα, αφού έπαιρνε φυσικό αέριο και φυσικά υπήρχαν οι αγωγοί που έφερναν το αέριο αυτό. Ο Αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, ήτανε στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους. Ένας αγωγός που θα παρέκαμπτε τα Δαρδανέλια και θα απεξαρτοποιούσε τη Ρωσία από τον Τουρκικό έλεγχο της διάβασης των Δαρδανελίων, με γρηγορότερη πρόσβαση στην Μεσόγειο και φυσικά ίσως με δεύτερους αγωγούς να πήγαινε και προς Ιταλία. Ο αγωγός αυτός με πολλές τυμπανοκρουσίες για μια δεκαετία σχεδόν παρέμεινε στα χαρτιά, ενώ μετά δόθηκαν πολλές δικαιολογίες και φυσικά ποτέ δεν έγινε. Μάλιστα ειπώθηκε και για δολοφονίες πρωθυπουργών κλπ. Βέβαια αν πάρουμε το ίδιο νόμισμα, κάποτε ο Κ. Καραμανλής ο συχωρεμένος, είχε πάει στην Σοβιετική Ένωση αψηφώντας τις απειλές και τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί και όταν οι Αμερικάνοι δεν του έδωσαν τα πολεμικά αεροσκάφη και τις φρεγάτες με τον εξοπλισμό που ήθελε τα πήρε από την Γαλλία. Τα δις ήταν πολλά και φυσικά κανείς δεν τον σκότωσε και πέθανε σε βαθιά γεράματα. Εδώ θέλω να τονίσω ότι ο άτολμος και αποτυχημένος βρίσκει πολλές δικαιολογίες για να δικαιολογήσει την αποτυχημένη ύπαρξη του και να διατήρηση στο ψέμα την  αποτυχία του. Ο ηγέτης τολμά και νικά. Σε αυτήν την  φάση μπορούμε να πούμε ότι καταλυτικό ρόλο για την μη πραγματοποίηση της επένδυσης έπαιξε ρόλο και η Αμερικανική επιρροή στην Βουλγαρία, που ήτανε αρνητική στην επένδυση και φυσικά γνωρίζουμε ότι οι Βούλγαροι στην εξωτερική τους πολιτική θα είναι ή με τους μεν ή με τους δε, με όλο τους ο είναι, όπως λέμε.

Δεύτερη απόπειρα. Η εξαγορά της επιχείρησης φυσικού αερίου ΔΕΠΑ που ενώ μας λέγανε ότι η συμφωνία είχε γίνει, ξαφνικά και μετά από Αμερικανικές πιέσεις και ταξίδια στην Αμερική, η συμφωνία δεν επιτεύχθηκε.  Βέβαια η Ελλάδα και με τον υπάρχοντα αγωγό πληρώνει το αέριο ακριβότερα από όλες τις χώρες  της Ευρώπης αλλά και αυτό ήταν μια άλλη …..επιτυχής συμφωνία εις βάρος της Ελλάδος των κυβερνόντων την πατρίδα μας.

Από την άλλη δώσαμε την ΔΕΣΦΑ σε τιμή ευκαιρίας στους Αζέρους κατ απαίτηση των ξένων και φυσικά η διέλευση του αγωγού ΤΑΡ, δόθηκε χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος. Πως γίνεται να περνά από την χώρα σου ένας αγωγός που θα αποφέρει δις ευρώ στους χειριστές του και εσύ να μην παίρνεις ούτε τέλη διέλευσης Ακόμα και την φύλαξη θα την έχουνε οι Αζέροι. Τότε με ποια λογική δεν έδωσες την ΔΕΠΑ, στους Ρώσους; Αφού το μόνο που κάνεις είναι να ξεπουλάς, να δέχεσαι διαταγές και μάλιστα που θα πρέπει να ξεπουλήσεις. Και φυσικά ενώ δώσαμε λιμάνια σε Κινέζους, αγωγούς σε Αζέρους …(εδώ μπορεί να τονίσουμε για το ότι  πολλοί μιλάνε για μουσουλμάνους και θρησκείες …Για κοιτάξτε  τι θρησκεία και γλώσσα έχουν οι Αζέροι;  Τουρκική διάλεκτο και μουσουλμάνοι με σημαία την ημισέληνο), αεροδρόμια σε Γερμανούς και άλλες κρατικές υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις σε …εντιμότατους  επιχειρηματίες, στους Ρώσους τίποτα …..εκτός Σαββίδη που πήρε την ΣΕΚΑΠ, το Μακεδονία Παλλάς και τον ΠΑΟΚ ….που βέβαια δεν είναι τίποτα το στρατηγικό (αν και σαν οπαδός της ομάδας, χαίρομαι που βγήκαμε από το οικονομικό αδιέξοδο), και φυσικά ο άνθρωπος είναι και Έλληνας.

Άρα οι δηλώσεις Πούτιν με όλα αυτά που γίνανε ίσως θα έπρεπε να είναι οι μόνες αναμενόμενες και φυσικά δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν κανέναν, αλλά η μόνη έκπληξη που μπορεί να υπάρξει, είναι η καθυστέρηση σε αυτήν την δήλωση.

Άρα μην περιμένουμε την βοήθεια εκεί που φτύνουμε. Κάνεις δεν κάνει τίποτα χωρίς αντάλλαγμα. Μόνο οι δικές μας κυβερνήσεις δίνουν γη, ύδωρ ….και χρυσό χωρίς να απαιτήσουν τίποτα. Μάλιστα ο δήμος Αβδήρων, η πατρίδα του Δημόκριτου (Ξάνθη) προς τιμήν του ζήτησε τέλη διέλευσης για τον αγωγό.

Αυτή δεν είναι μια καπιταλιστική κοινωνία και μια σύγχρονη οικονομία. Είναι η οικονομία της διαφθοράς και της ολιγαρχικής διακυβέρνησης. Όταν έχεις τις προϋποθέσεις, ζητάς και παίρνεις. Βέβαια στην ζωή πρέπει να έχεις συμμαχίες. Αλλά οι συμμαχίες χτίζονται με την συναίνεση. Αν στην συμμαχία αποδέχεσαι τα πάντα δεν είναι ποια συμμαχία αλλά  εισβολή και κατάληψη χωρίς όπλα αλλά με ειρηνικές διαδικασίες. Όταν δεν απαιτείς και είσαι στο περάστε και πάρτε, είναι ακριβώς αυτό που αρνήθηκε ο Μεταξάς και είπαμε το όχι, είναι γιατί επαναστατήσαμε το 21, είναι γιατί οι 300 του Λεωνίδα έχασαν την ζωή τους,  είναι,…. Αλλά δυστυχώς σήμερα είναι πολύ χειρότερα γιατί η διαταγή της παράδοσης και της υποταγής, έρχεται από μέσα και από άλλους 300 …και στον ιστό κυματίζει η Ελληνική σημαία, με κυβερνήσεις που φέρονται στους υπηκόους τους αλαζονικά, που τους θεωρούν μουλάδες, τεμπέληδες και άχρηστους. Και όμως αυτή η χώρα μέχρι το 85, είχε φτάσει σε μεγάλες δόξες και επιτεύγματα …μετά όμως ήρθαν …αυτοί και τα διέλυσαν όλα …σε 25 χρόνια μέσα …..οικογενειοκρατία, βαρωνισμός και ελέω Θεού ……δημοκρατία.

από το «Ελληνικό καφενείο»

Γιατί μας εξέπληξαν οι δηλώσεις Πόυτιν…. Όποιος δεν τις περίμενε θα ήταν αφελής Γιατί μας εξέπληξαν οι δηλώσεις Πόυτιν…. Όποιος δεν τις περίμενε θα ήταν αφελής Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.