Απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Nicolas Klein της Λουξεμβουργιανής εφημερίδας Quotidien έδωσε ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σχετικά με την απελευθέρωση από την γερμανική κατοχή της ΕΕ.

Περιγράφει ο Nicolas Klein: “Ο Έλληνας διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας του στην Ε.Ο.Κ. (1981). Σήμερα όμως θέλει η χώρα του να φύγει από την ΕΕ. Στις 4 Μαΐου ευρισκόμενος στο Λουξεμβούργο έδωσε ομιλία σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική Επιτροπή Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και οι φίλοι του Monde Diplomatique με θέμα τις πολιτικές λιτότητας και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Όταν μιλούμε για πολιτικές λιτότητος φανταζόμαστε μέτρα αναδιάρθρωσης του προϋπολογισμού, μέτρα οικονομικά κλπ. Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού, της υγείας, εκπαίδευσης, εργασίας δεν θεωρούνται σαν αυτονόητη συνέπεια;

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μια πτυχή που συνήθως...
παραβλέπεται. Πραγματοποίησα διαβήματα στα Υπουργεία Εξωτερικών των κρατών Benelux και στο Βερολίνο και όλοι μου λέγανε «Ναι είναι αλήθεια ότι πραγματοποιούνται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τι θέλετε να κάνουμε;». Υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα στην Ε.Ε. Είναι η αντίθεση μεταξύ της πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της οικονομικής πολιτικής που θα οδηγήσει την Ε.Ε. στην διάλυση. Τα άρθρα 2 και 3 της Συνθήκης της Ε.Ε. αναφέρουν ότι «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού την ανθρώπινης αξιοπρέπειας» και ότι «η Ένωση έχει σαν σκοπό την προώθηση της ευμάρειας των λαών της». Που είναι όμως η αξιοπρέπεια όταν ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού είναι υποχρεωμένο να ψάχνει στα σκουπίδια για ανεύρεση τροφής; Υπάρχει επίσης ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. ο οποίος διακηρύσσει στο πρώτο του άρθρο ότι «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να προστατευθεί και να γίνει σεβαστή». Θα μπορούσα να σας αναφέρω για ώρες ολόκληρες πολλά άρθρα στις Συνθήκες της Ε.Ε. που δεν είναι σεβαστά.

Ερώτηση: Κατά την γνώμη σας ποια είναι η ευθύνη της Ε.Ε. για την δημιουργία αυτής της κατάστασης;

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: H Ε.Ε. επέβαλλε τα μέτρα λιτότητας για να σώσει το ευρώ. Η κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν στην αρχή οι Γερμανοί είχαν αυξήσει τις τιμές τους. Αυτό θα οδηγούσε σε μια υποτίμηση του ευρώ που θα επέτρεπε στην Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία να αυξήσουν τις εξαγωγές τους προς τρίτες χώρες. Κυρίως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι τα μέτρα αυτά λήφθηκαν για να μειώσουν το χρέος αλλά το αντίθετο επιτεύχθηκε. Έτσι αυξήθηκε το χρέος σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ από 103% το 2010 σε 180% το 2017. Και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί η ίδια πολιτική.

Ερώτηση: Ποια είναι η ευθύνη της Ελλάδας; Οι ιθύνοντες της επέτρεψαν την αύξηση των δημοσίων ελλειμάτων.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι η Ελλάδα συντηρούσε για πολλά χρόνια τις στρατιωτικές βιομηχανίες της Γαλλίας και Γερμανίας αγοράζοντας από αυτές πολλά όπλα, φρεγάτες, αεροσκάφη τύπου Μιράζ και άρματα μάχης τύπου Leopard.

Ερώτηση: Ανήκετε σε ένα κόμμα που υποστηρίζει την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., αλλά οι Έλληνες δεν συμφωνούν.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Το κόμμα μας, το ΕΠΑΜ, αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από την άκρα αριστερά μέχρι και την κεντροδεξιά. Είμαστε ένα πατριωτικό πολιτικό κόμμα με την καλή έννοια. Επιδιώκουμε την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Γερμανική κατοχή. Ο προϋπολογισμός μας φτιάχνεται στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Λέμε την αλήθεια, αλλά ο κόσμος φοβάται την αλήθεια εξαιτίας της προπαγάνδας των ελληνικών ΜΜΕ.

Ερώτηση: Εφόσον η πολιτική αυτή της λιτότητας έχει αποτύχει, γιατί συνεχίζεται;

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Γιατί καμμία ελληνική κυβέρνηση ή ευρωπαϊκή δεν θέλει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος με αποτέλεσμα ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. να έχει καταστραφεί. Δεν συμμετείχα στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας για να δω την χώρα μου να καταστρέφεται.

Ερώτηση: Μα ποιο είναι το συμφέρον των ευρωπαίων να βυθίζεται η Ελλάδα ολοένα και περισσότερο στην κρίση;

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Δεν ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά όλα τα λάθη που έχουν γίνει.

Ερώτηση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε πολλές ελπίδες.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Ναι αλλά τώρα εφαρμόζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ψήφισα τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015. Όντας ειδικός σε θέματα Ε.Ε. μου ζήτησαν τις συμβουλές μου για το πώς να αντιμετωπίσουν την Ε.Ε. Τους ρώτησα εάν θα κάνουν την ρήξη αμέσως ή αργότερα. Μου απάντησαν αργότερα για να φανούν ευγενείς. Αλλά ήταν λάθος γιατί ερμηνεύθηκε σαν αδυναμία. Και είχα δίκαιο. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη τον εκβιασμό των Γερμανών στις Βρυξέλλες μετά το δημοψήφισμα και του είπαν εάν δεν δεχθεί τα μέτρα θα κατέστρεφαν το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, φοβήθηκε και συνθηκολόγησε.

Μια μακρά ευρωπαϊκή εμπειρία.

Σαν διπλωμάτης ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. Διετέλεσε Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Πρεσβευτής –Σύμβουλος στο Πεκίνο και αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. Πρώτος Πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, υπηρέτησε μετά σαν Πρέσβης στην Πολωνία και στον Καναδά. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ευρωπαικών Υποθέσεων στο Ελληνικο ΥΠΕΞ και το 2006 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Παρευξείνιας Συνεργασίας, θέση που διατήρησε μέχρι το 2012.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Χρονικά του Καυκάσου-Κρατική ανοικοδόμηση και διπλωματία στην Αρμενία».

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι μέλος του ΕΠΑΜ, πολιτικό κόμμα που δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο. Ιδρύθηκε την 16η Ιουλίου του 2011 και το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων ή κοινωνικής προέλευσης.

Το ΕΠΑΜ αγωνίζεται για την απελευθέρωση της χώρας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι βασικές του επιδιώξεις είναι η μονομερή καταγγελία του χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο και την μονομερή κατάργηση όλων των μνημονίων που υπεγράφησαν από το Μάιο του 2010 και μετέπειτα, την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, την ποινική δίωξη όλων όσων είναι υπεύθυνοι για την κατοχή της χώρας και για τα προβλήματα των Τραπεζών, ως και την σύνταξη νέου Συντάγματος.

από το «epaminternational.wordpress.com»


Απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή Απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Μαΐου 06, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ
    Η ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ
    €ΝΩΜΕΝΗ €ΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠ€ΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
    ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ- ΜΕΤΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.