Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταργείται

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Τομέας Εσωτερικών του ΕΠΑΜ έχοντας λάβει γνώση των τεκταινομένων σε σχέση με την οργανωμένη προσπάθεια κατάλυσης εκ των έσω των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενημερώνει και καταγγέλλει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιστή όπως πάντα στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σύνθλιψη οποιασδήποτε δομής σχετίζεται με τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία», ετοιμάζεται να καταργήσει «με έναν νόμο» την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η περιβόητη «Επιτροπή για την αναθεώρηση του Καλλικράτη» παρέδωσε στο Υπουργείο Εσωτερικών μία έκθεση - τερατούργημα, στην οποία, σε γενικές γραμμές, ουσιαστικά προτείνει:
- Την μείωση των κρατικών πόρων για τους Ο.Τ.Α. και την χρηματοδότησή τους με δάνεια.
-Την άσκηση δήθεν «κρατικής εποπτείας» από αυτοτελείς υπηρεσίες που θα εδρεύουν σε κάθε περιφέρεια, με χαλαρή - τυπική σύνδεση με τον Υπουργό Εσωτερικών.
- Την θεσμοθέτηση του «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας», που μετατρέπει τους ελληνικούς Ο.Τ.Α. σε θυγατρικές επιχειρήσεις των Ευρωπαϊκών.

Το χειρότερο όσων τραγικών περιέχονται στην Έκθεση όμως, είναι η άρνηση «μετά βδελυγμίας» της...
Επιτροπής να ανοίξει το θέμα του «χωροταξικού» των Δήμων. Αγνοεί έτσι η επιτροπή επιδεικτικά το παλλαϊκό αίτημα για την διάσπαση των καλλικρατικών δήμων-τεράτων και εκφράζει άλλη μια «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν γίνει Κυβέρνηση καταφερόταν εναντίον του «Καλλικράτη».

Αλλά η Επιτροπή δεν σταματά στην μη διάσπαση των Δήμων. Με θρασύ πρόσχημα την «δημιουργία ενιαίας συνείδησης» των δημοτών, προχωρά στο γκρέμισμα όποιας τοπικής δομής είχε αφήσει ο Καλλικράτης:

-Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες καταργούνται και έτσι ολόκληρες πόλεις και χωριά μετατρέπονται σε απλούς οικισμούς, χωρίς καμία κοινωνική εκπροσώπηση.
-Καταργείται η εκλογή δημοτικών συμβούλων ανά Δημοτική Ενότητα και έτσι στερείται η πολιτική έκφραση από μεγάλες περιοχές της χώρας.
-Καταργείται ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και ο χωρικός Αντιδήμαρχος.
-Αναβαθμίζεται ο ρόλος του (μη αιρετού) Γενικού Γραμματέα των Δήμων.

Είναι πασιφανής η σκοπιμότητα της κυβέρνησης: Στοχεύει στο ξερίζωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις τοπικές κοινωνίες που εκ φύσεως είναι ταγμένη να υπηρετεί. Προβαίνει στην ουσιαστική κατάργηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην δημιουργία αχανών Οργανισμών υποταγμένων οικονομικά και διοικητικά στις Βρυξέλες. Τελικά αποσκοπεί στον διαμελισμό της Χώρας με την πολιτική απαξίωση των τοπικών κοινωνών και την παράδοσή τους στις ορέξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε περιοχή της πατρίδας μας σε επαγρύπνηση για την ανάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησής του και διακηρύσσει ότι: Έργο μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Κυβέρνησης θα είναι η δημιουργία μιας πραγματικής, δημοκρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η επάνοδος των Ο.Τ.Α. στα «προκαποδιστριακά» εδαφικά τους όρια.

Αθήνα 22 Μαρτίου 2017
Ο Τομέας Εσωτερικών του ΕΠΑΜ


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταργείται Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταργείται Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.