Ο Τραμπ θα προκηρύξει εκλογές στην Ελλάδα;

του Απόστολου Διαμαντή

Όλοι αναρωτιούνται τί έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός και αν θα πάει σε πρόωρες εκλογές;

Γιατί, είναι στο χέρι του να πάει ή να μην πάει σε εκλογές; Όχι. Τις εκλογές στην Ελλάδα τις προκηρύσσουν οι δανειστές, αυτό είναι γνωστό από το 2010.

Ο Τσίπρας, εννοείται, όπως και κάθε πρωθυπουργός, θέλει να εξαντλήσει την τετραετία. Αλλά αυτό σήμερα, στην πτωχευμένη Ελλάδα, που βρίσκεται υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, δεν είναι στο χέρι του. Αυτό θα το αποφασίσει η Λαγκάρντ. Αυτή  και ο Τόμσεν θα προκηρύξουν τις εκλογές στην Ελλάδα, όταν το αποφασίσουν, μετά από εντολή του Τραμπ φυσικά.

Το αποφάσισαν; Δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα. Η κυβέρνηση και ο καημένος ο Τσακαλώτος, πήγε να πάρει ελάφρυνση χρέους και πήρε μνημόνιο, τουλάχιστον μέχρι το 2023!

Το Eurogroup αποφάσισε μόνον ασήμαντα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αντί να δώσει μακροπρόθεσμη ελάφρυνση έδωσε μακροπρόθεσμο μνημόνιο. Και τοποθέτησε πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια.

Έτσι, μετά από αυτόν τον κυβερνητικό καταποντισμό, έρχεται τώρα η απαίτηση του ΔΝΤ για....
μέτρα, που προκύπτουν από την απαίτηση για 3,5 % πλεόνασμα. Η απαίτηση αυτή του ΔΝΤ θα πάρει συγκεκριμένη μορφή τον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση παρακαλάει τώρα να φύγει το ΔΝΤ. Αλλά πώς να φύγει;

Αυτό δεν γίνεται. Το απαγορεύει η Γερμανία. Διότι όταν  λέμε Ευρώπη δεν εννοούμε τον Ρέντσι, ούτε τον Κον Μπεντίτ. Εννοούμε τη Γερμανία. Η  Κομισιόν είναι διακοσμητική. Δεν αποφασίζει ο γραφικός Μοσκοβισί, που σε λίγο θα πάει στο σπίτι του, ούτε ο απίθανος Γιουνκέρ. Αυτοί είναι υπάλληλοι. Το αφεντικό είναι ο Σόιμπλε.

Επομένως, το ερώτημα είναι ένα:

θα ρίξει το ΔΝΤ την κυβέρνηση; Θα προκηρύξει εκλογές; Αυτό μπορεί να το κάνει σε πέντε λεπτά, εάν το αποφασίσει. Θα στείλει τον Τόμσεν να ζητήσει μέτρα 4,5 δις μέσα στον Ιανουάριο. Θα απαιτήσει δηλαδή οριζόντια μείωση κυρίων συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, απολύσεις στο Δημόσιο και διάλυση της αγοράς εργασίας.

Μόλις ζητήσει αυτά τα μέτρα το Eurogroup θα τα δεχθεί, εφόσον ήδη ζήτησε μάλιστα μπουν και στην ανακοίνωση, αλλά τα έβγαλαν τελευταία στιγμή, δίνοντας μια μικρή αναβολή.

Εάν το ΔΝΤ κάνει αυτήν την κίνηση ο Τσίπρας θα διαλύσει άμεσα τη Βουλή. Διότι ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψηφίζουν ό,τι τους δώσει ο Τσακαλώτος, θα αρνηθούν, διότι θα αυτοακυρωθούν, ενώ κυβέρνηση και κόμμα θα εξαερωθούν. Επομένως, ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί να πάει σε πρόωρες εκλογές. Θέλοντας και μη.

Θα προχωρήσει λοιπόν το ΔΝΤ ή θα δώσει και άλλη παράταση ζωής μερικών μηνών στην κυβέρνηση; Αυτό δεν είναι σαφές. Υπάρχει σε εξέλιξη το κυπριακό. Πιθανόν να χρειάζονται την κυβέρνηση για να υπογράψει τις ενδοτικές κινήσεις του Αναστασιάδη και του ΑΚΕΛ. Επειδή όμως ο Κοτζιάς δεν φαίνεται να συναινεί, αυτό δεν είναι σίγουρο και πιθανόν οι Αμερικανοί να μην δίνουν άλλη παράταση ζωής στην κυβέρνηση. Να μην την χρειάζονται άλλο.

Εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να κάνει εκλογές στην Ελλάδα αργότερα, αφού κλείσει το κυπριακό, τότε θα δεχθεί απλώς επέκταση του κόφτη για άλλα 3 χρόνια και έτσι θα διευκολυνθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τα μέτρα, ως οιονεί μέτρα. Εάν όμως κριθεί ότι πρέπει τώρα να απαλλαγούν από τον Τσίπρα, θα επιμείνουν στην άμεση ψήφιση των μέτρων. Αυτοί δηλαδή θα το αποφασίσουν αυτό. Δεν θα το αποφασίσει ο Τζανακόπουλος.

Δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε, με μια Βουλή που δεν είναι πραγματική Εθνοσυνέλευση αλλά ένα σώμα πολιτικών που απλώς εγκρίνει κάθε κυβερνητική απόφαση ασυζητητί, η Ελλάδα έχει καταστεί έρμαιο των δανειστών της και των ΗΠΑ.

Οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν όταν το αποφασίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

από το «tvxs.gr»


Ο Τραμπ θα προκηρύξει εκλογές στην Ελλάδα; Ο Τραμπ θα προκηρύξει εκλογές στην Ελλάδα; Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.