Από το κακό στο χειρότερο η επιχειρηματικότητα!

Και πάλι στους δρόμους

του Δημήτρη Κυπριώτη

Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και αυτό γίνεται φανερό, τόσο από τις οικονομικές ειδήσεις όσο και τους οικονομικούς δείκτες που ανακοινώνονται, με αποτέλεσμα να σε πιάνει απογοήτευση από την κατρακύλα που έχει πάρει η Οικονομία και μαζί με αυτήν, όπως είναι φυσικό και η ζωή των Ελλήνων.

Τελευταία στοιχεία, από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τα στοιχεία του χρέους που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ήταν αυτά που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων. Συγκεκριμένα:

Κάθε ημέρα βάζουν λουκέτο 59 επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα χάνονται 613 θέσεις εργασίας! Την τελευταία 5ετία, ο κύκλος εργασιών στο λιανεμπόριο υποχώρησε κατά 26,2%, στο χονδρεμπόριο κατά 37,1% και στο εμπόριο αυτοκινήτων κατά 61,9%.

Κάθε ημέρα που χάνεται χωρίς ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, μεταφράζεται σε...
απώλεια 22,3 εκατ. Ευρώ από ο ΑΕΠ και πλέον, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), χρειάζονται 25 δις ευρώ για να επανεκκινήσει, αφού οι απώλειες του πρώτου 5μήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015.

Όλα αυτά τα στοιχεία και οι δείκτες στον ιδιωτικό τομέα, φανερώνουν την τραγική κατάσταση του «επιχειρείν» στην Πατρίδα μας. Και από ότι λέγεται, «γιατρειά» δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αφού οι λύσεις που αναζητούνται βρίσκονται πάντα στον ίδιο μονόδρομο, στο ίδιο πλαίσιο, αυτό του δανεισμού.

Και όσο θα εξακολουθεί να συντηρείται ο φαύλος κύκλος, (ελλείμματα-δάνεια-εξόφληση παλαιών με νέα κλπ), το ρήγμα συνεχώς θα μεγαλώνει, μέχρι να εξαφανισθούν πολλές γενεές και μέχρι να εκποιηθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και της Ελλάδας στο σύνολο της και μαζί με αυτήν, η κρατική υπόστασή της.

Και όμως, από αυτήν τη «γάγγραινα» η Χώρα θα μπορούσε να είχε προ πολλού βρει την υγειά της, αν οι κυβερνήσεις έπαυαν επιτέλους να κυβερνούν σύμφωνα με τις «έξωθεν» επιθυμίες και τα κελεύσματα των σειρήνων της ΟΝΕ και της ΕΕ. Αν αποφάσιζαν να στηριχθούν στο δικό μας εθνικό νόμισμα και έβαζαν μπροστά την παραγωγική μηχανή της Χώρας μας.

Δυστυχώς όμως και αυτή η κυβέρνηση, όπως ακριβώς έπραξαν και οι προηγούμενες, εξακολουθεί να κινείται στους ίδιους ρυθμούς, να αναζητά και να παρακαλεί εναγωνίως για «λύπηση» τους ξένους τοκογλύφους και στο τέλος, παρά τη φαινομενική διαπραγμάτευση που θέλει να δείξει ότι διεξάγει, θα βάλει ακόμη πιο βαθειά τη χώρα στο «γύψο» της εξαθλίωσης, δεχόμενη το βοήθημα που θα της πετάξουν, αρνούμενη να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.

Οι Έλληνες, όπως φαίνεται από τις ανησυχίες που εκφράζουν, αρχίζουν και συνειδητοποιούν  ότι και αυτή η κυβέρνηση, παρά τις φιλολαϊκές  διακηρύξεις της, στέκεται απέναντί τους και είναι έτοιμοι για μια ακόμη ανατροπή!


Από το κακό στο χειρότερο η επιχειρηματικότητα! Από το κακό στο χειρότερο η επιχειρηματικότητα! Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.