ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ




Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) συγκροτήθηκε για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής, για να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές, με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για την διάσωση της χώρας.

Εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, προκύπτει για το Ε.ΠΑ.Μ. πληθώρα επιτακτικών πρακτικών αναγκών και τακτικών πρωτοβουλιών. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η νόμιμη εκπροσώπησή του ως αυτοτελούς φορέα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, η απόκτηση ΑΦΜ και βιβλίων εσόδων–εξόδων, η ανταπόκριση σε τυχόν πειθαρχικές και λοιπές διαδικασίες που απορρέουν από τη δομή και τις λειτουργίες ενός μάχιμου πολιτικού φορέα κ.ο.κ. Δεδομένου ότι στερείται νοήματος το να θέτει το Ε.ΠΑ.Μ. τον εαυτό του μόνο του εκτός νόμου, τίθεται επιτακτικά  το θέμα της νομικής προσωπικότητας που οφείλει να λάβει το Ε.ΠΑ.Μ..

Οι δύο προσωρινές Επιτροπές του Ε.ΠΑ.Μ. σε κοινή συνεδρίασή τους (28.2.2012), σύμφωνα με εμπεριστατωμένη μελέτη των νομικών του Μετώπου, έκριναν ομόφωνα ότι η τυπική, τεχνική-νομική μορφή που διασφαλίζει σήμερα τους βέλτιστους όρους λειτουργίας του Ε.ΠΑ.Μ., σε σχέση με την εναλλακτική λύση του σωματείου, είναι αυτή του κόμματος.

Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν είναι ούτε επιθυμεί να γίνει κόμμα με τη στενή ταξική είτε με την τυπική καθεστωτική έννοια του όρου. Ο ρόλος του είναι ουσιαστικός και καταλυτικός στην υπηρεσία της μετωπικής συγκρότησης και αυτοοργάνωσης του λαού μας και όχι καθεστωτικών προδιαγραφών. Για το Ε.ΠΑ.Μ., το κόμμα δεν είναι ούτε φετίχ αλλά ούτε και σκιάχτρο. Είναι μια αναγκαστική νομική φόρμα για να λειτουργήσουμε ως Μέτωπο, ως άμεσος μοχλός της κοινωνίας.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, καλούνται όλοι οι πυρήνες του Ε.ΠΑ.Μ. πανελλαδικά, να συνέλθουν σε έκτακτες συνελεύσεις την Κυριακή 11 Μαρτίου, για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την παραπάνω πρόταση. Σ’ αυτές θα διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία όλων των ενεργών μελών του Ε.ΠΑ.Μ. με μοναδικό θέμα το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην νομική-τυπική καταχώρηση του Μετώπου μας ως κόμματος.

Η πορεία προς το Συνέδριο 

Η νομική μορφή του κόμματος, βάσει ενός απλού καταστατικού που απαιτείται να κατατεθεί αρχικά, θα ολοκληρωθεί μετά από ευρύ προσυνεδριακό διάλογο, με απόφαση του  Ανωτάτου Συλλογικού Οργάνου του ΕΠΑΜ, του 1ου Συνεδρίου του, το οποίο θα διεξαχθεί 6-8 Απριλίου στην Αθήνα.

Στην πορεία προς το Συνέδριο, θα συγκληθεί ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Συνδιάσκεψη όλων των πυρήνων του ΕΠΑΜ στην Αττική, η οποία θα γίνει στην Καλλιθέα την Τετάρτη 14 Μαρτίου, όπου θα συζητηθούν τα θέματα του Προσυνεδριακού Διαλόγου, τα πολιτικά προτάγματα και τα τεχνικά ζητήματα του Συνεδρίου και θα συγκροτηθεί η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Παρόμοιες Συνδιασκέψεις μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, όπου οι πυρήνες ετοιμάζονται για Παγκρήτιο Συνδιάσκεψη, στην Πελοπόννησο κ.α.

Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία από ευρύτατες λαϊκές δυνάμεις, ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς, χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ή υποκλίσεις σε αυτόκλητες αυθεντίες, αυτοδιορισμένους ηγέτες, παράγοντες και αφανείς ή εμφανείς κομματικούς μηχανισμούς, χωρίς να αναγνωρίζει διαχωρισμούς κομματικής ή ιδεολογικής καταγωγής των μελών του, ούτε οργανωμένες συνιστώσες και συντεταγμένες εντός του. Απηχεί το πατριωτικό και συνάμα ταξικό καθήκον του ελληνικού λαού, την μαχητική ενότητα που πρέπει να οικοδομηθεί μέσα στις τάξεις του απέναντι στον κοινό εχθρό.

Το 1ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. θα επεξεργαστεί περαιτέρω, θα εξειδικεύσει, θα συγκεκριμενοποιήσει και θα επικαιροποιήσει τους στόχους και την πολιτική φυσιογνωμία του, θα εγκρίνει το καταστατικό που θα διέπει τη δομή και τη λειτουργία του, ώστε βάσει σαφών αρχών, να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στα καθήκοντά του σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το λαό μας, με τακτικές μετωπικών κοινωνικοπολιτικών δράσεων, συνεργασιών, συμμαχιών και αντίστοιχη εκδίπλωση των εκάστοτε βέλτιστων για τους σκοπούς του μορφών, τρόπων και μέσων του αγώνα. 

Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι Παλλαϊκό Μέτωπο, όχι μόνο γιατί δεν έχει ιδεολογικές περιχαρακώσεις, αλλά και γιατί προσπαθεί να κινητοποιήσει την κοινωνία από την βάση ώστε ο ίδιος ο λαός να ανατρέψει το νεοκατοχικό καθεστώς, να αποκαταστήσει την δημοκρατία και να οδηγήσει στην Αναγέννηση της χώρας. Με βάση αυτές τις αρχές, ξεκινήσαμε σαν μια πρωτοβουλία πολιτών και γρήγορα γινόμαστε ένα δυναμικό παλλαϊκό μέτωπο μαχητών ώστε να έχουμε σύντομα την δυνατότητα διεμβόλισης της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Όλα τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. καλούνται να ανταποκριθούν σ’ αυτό το επιτακτικό ιστορικό καθήκον.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)
Αθήνα, 28-2-2012
ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2012 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Προσπάθησα να υποβάλω ένα σχόλιό μου(ήταν μιά σελίδα περίπου στον writter,δεν το πήρε,ήταν λέει μεγάλο.Προσπάθησα τότε να το στείλω με e-mail,μού επιστράφηκε.Θα κάνω μία ερώτηση απ'αυτά πού είχα να πω, ελπίζοντας να απαντηθεί.Γράφετε ότι οι πυρήνες στην Κρήτη αποφάσισαν παγκρήτια συνδιάσκεψη.Συμμετέχω σ'έναν τέτοιο πυρήνα αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτα.Πότε θα γίνει αυτή η Συνδιάσκεψη και με τι θέματα;Ποιός θα μάς ενημερώσει; Εβελίνα Χατζηδάκη από Ρέθυμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.