Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 – Η Αντίσταση – Η Αποτροπή και το φάντασμα των «στρατηγικών κακοπληρωτών»

Οι τράπεζες συνεχίζουν να  κατευθύνουν τη κοινή γνώμη μέσω δηλώσεων και διαρροών ότι θα προωθήσουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα ακίνητα των «στρατηγικών κακοπληρωτών» για να τροφοδοτήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, την ίδια ώρα που η πραγματικότητα στα ειρηνοδικεία τους διαψεύδει. Πρώτες κατοικίες, αγροτική γη και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βγαίνουν στο σφυρί για χρέος μερικών χιλιάδων ευρώ.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τη διεξαγωγή πλειστηριασμών ακινήτων με επισπεύδονα το Δημόσιο (Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους) στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική που ισχύει μέχρι σήμερα, εξομοιώνοντας τη διαδικασία με αυτή των πλειστηριασμών από τις Τράπεζες. Θυμίζουμε ότι η εμπορική αξία έχει πλέον μειωθεί ακόμα και μέχρι το 40% της αντικειμενικής αξίας, σε τιμές ξεπουλήματος, που επιπλέον θα παρασύρουν σε υποτίμηση συνολικά την ιδιωτική και δημόσια περιουσία.

Η τρόικα βάζει στο μάτι και υποδεικνύει με τη σειρά της στην κυβέρνηση να προχωρήσει με την εκποίηση ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας, εξυπηρετώντας τους συνεργάτες τους, τα επενδυτικά, εξωχώρια και ντόπια, κεφάλαια.

Στον αντίποδα η σταθερότητα και μαχητικότητα του κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα μπλοκάρει τους συμβατικούς πλειστηριασμούς και έχει ήδη αναγκάσει τους συμβολαιογράφους να πάρουν θέση και στις περισσότερες περιπτώσεις να ταχθούν με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τα δίκαια του. Οι 7 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας μετά από αποφάσεις συνελεύσεων τους, έχουν ανακοινώσει την αποχή τους από τους συμβατικούς και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πιο συγκεκριμένα
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θεσσαλονίκης – Συμβατικοί & Ηλεκτρονικοί έως 4/12/2017
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ιωαννίνων – Συμβατικοί & Ηλεκτρονικοί έως 31/12/2017
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κέρκυρας – Συμβατικοί & Ηλεκτρονικοί έως 31/12/2017
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κρήτης – Συμβατικοί & Ηλεκτρονικοί έως 31/01/2018
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου  – Συμβατικοί & Ηλεκτρονικοί έως 31/01/2018
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Πάτρας – Συμβατικοί & Ηλεκτρονικοί έως 31/12/2017
  • Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης – Ηλεκτρονικοί
Εξαίρεση – τουλάχιστον προσωρινά – αποτελούν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι Λάρισας & Αθηνών-Πειραιώς όπου δεν έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις.  Ειδικά στην Αθήνα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Σάββατο 4/11 η Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών – Πειραιώς που ανεξάρτητα από την συμμετοχή των μελών του – δεν απαιτείται απαρτία – θα καθοριστεί η στάση τους στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.  στα ειρηνοδικεία όπως κάθε Τετάρτη συνέχισαν τον ανένδοτο αγώνα τους κατά της λεηλασίας της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας αλλά και για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας υπήρξε ένταση μεταξύ του κινήματος και γνωστής συμβολαιογράφου που προσπάθησε με προκλητική συμπεριφορά να εκτελέσει πλειστηριασμούς  προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς. Η καταλυτική παρέμβαση του κινήματος  δεν της επέτρεψε να προχωρήσει.
Στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, με τη σταθερή παρουσία του Ε.ΠΑ.Μ. εδώ και 3,5 χρόνια, καθώς και άλλων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, δεν επετράπη η διεξαγωγή οποιουδήποτε πλειστηριασμού και «περιφρουρήθηκε» η αποχή των συμβολαιογράφων.

Στο Ειρηνοδικείο Πειραιά υπήρξε εκούσιος πλειστηριασμός μεταξύ ιδιωτών τον οποίο οι συναγωνιστές επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί, αντίθετα με τους υπόλοιπους από τράπεζες που ματαιώθηκαν.
Στο Ειρηνοδικείο Πάτρας, με την είσοδο του Ειρηνοδικείου σφραγισμένη, δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου πλειστηριασμοί. Η διακριτή και ισχυρότερη παρουσία του Ε.ΠΑ.Μ. δυναμώνει το κίνημα.
Στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών ήταν προγραμματισμένοι 7 πλειστηριασμοί ακινήτων και η μαζική κινητοποίηση  του κόσμου απέτρεψε ακόμα και την παρουσία συμβολαιογράφου και λοιπών κορακιών. Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.
Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου υπήρξε παρουσία αστυνομικής δύναμης και των συναγωνιστών του ΕΠΑΜ. Οι πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιηθήκαν.
Οι φίλοι και τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ θα συνεχίζουν με τον ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ τους να υπερασπίζονται μέχρι τέλους :
Το δικαίωμα σε επαρκή κατοικία που προστατεύεται από το άρθ. 21 του  Συντάγματός μας και που σύμφωνα με αυτό, «η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο της ειδικής φροντίδας του Κράτους»
Το Συντονιστικό των Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 – Η Αντίσταση – Η Αποτροπή και το φάντασμα των «στρατηγικών κακοπληρωτών» Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 – Η Αντίσταση – Η Αποτροπή και το φάντασμα των «στρατηγικών κακοπληρωτών» Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.