Το ΕΠΑΜ Θήρας παρουσιάζει τη λύση διεξόδου της χώρας:

Μέρος 1ο: Συντακτική Εθνοσυνέλευση
          
Συμπολίτη/ Συμπολίτισσα,    

      Τα κόμματα της ελληνικής Βουλής ανταλλάζουν δελτία τύπου για τη λίστα Λαγκάρντ, ασχολούνται με τη βίλα “Αμαλία”, μιλάνε για τρομοκρατικά χτυπήματα με καλάσνικωφ και γκαζάκια, βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων των κατοχικών ΜΜΕ και κατηγορούν αλλήλους. Όλα γίνονται για να σε αποπροσανατολίσουν, να σε φοβίσουν και για να σου ξυπνήσουν εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα. Παράλληλα, ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει δεύτερη πατρίδα του τη Γερμανία, ο συγκυβερνήτης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ψάχνει να βρει το που θα πάει μετά από τη τελειωμένη πολιτική του καριέρα και ο επίσης συγκυβερνήτης πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναζητά ακόμα τις κόκκινες γραμμές. Στην αντιμνημονιακή πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει από Βερολίνο σε Αμερική, μην έχοντας αποφασίσει ακόμα το που θα πουλήσει την ελπίδα των ψηφοφόρων του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος κάνει την «επανάσταση» μέσω Internet, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εντοπίζει την αιτία της κρίσης μόνο στο καπιταλισμό έχοντας χάσει ακόμα και τη τελευταία ευκαιρία επανάκαμψης του κόμματος της και...
ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προσπαθεί ακόμα να πείσει, δίχως επιτυχία, ότι το μόρφωμά του δεν είναι φασιστικό και ναζιστικό.

            Όσο όλοι αυτοί παίζουν το θέατρο του παραλόγου πάνω στα νεκρά κορμιά χιλιάδων Ελλήνων, εμείς ως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, σου ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να απαλλαγούμε από τις αλυσίδες που μας έχουν φορέσει, αρκεί να το αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις και φανατισμούς.
                       
            Συμπολίτη/ Συμπολίτισσα,    
           
            το τελευταίο χρονικό διάστημα η δωσιλογική ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενσωματώνοντας στο Εθνικό Δίκαιο τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς έναντι των τοκογλύφων δανειστών με βάση τις 2 Δανειακές Συμβάσεις και τα 3 Μνημόνια που έχουν υπογραφτεί τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οι Πράξεις αυτές περιλαμβάνουν:

            α) να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει,
            β) ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία να μην εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης.

            Επιπλέον, οι μελλοντικοί προϋπολογισμοί θα ελέγχονται από τους δανειστές ώστε πρώτα να πληρώνονται τα τοκοχρεωλύσια των παράνομων δανείων της χώρας και ότι περισσεύει να δίνεται σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

            Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι οι δωσιλογικές κυβερνήσεις που κυβερνούν τα τελευταία 3 χρόνια, παραδίδουν πλήρως τον έλεγχο της χώρας. Οι δρόμοι μας, τα αεροδρόμια μας, τα λιμάνια μας, το νερό, οι υποδομές μας, ο ορυκτός μας πλούτος, η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι υποθηκευμένα. Η ελληνική Βουλή δε μπορεί να κάνει τίποτα δίχως την έγκριση της τρόικας. Μιας τρόικας που τα μέλη της, Ευρωπαϊκή Ένωση- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν έχουν στόχο να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη αλλά να δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο.

            Υπάρχουν νόμοι που μπορούν να απαλλοτριώσουν αναγκαστικά το χωράφι και το σπίτι σου. Υπάρχουν νόμοι που μπορεί να σου κατασχέσουν το μισθό και τη σύνταξη σου για χρέη. Υπάρχουν νόμοι που θα εξαρτήσουν το ποσό της σύνταξης σου με τα χρόνια που ζεις.

            Οι νόμοι αυτοί ΔΕΝ ελέγχονται από αυτούς που ψήφισες. Ο Ολανδός Μπομπ Τραα, ο Γερμανός Χορστ Ραϊχενμπαχ, ο Ματίας Μορς, ο Γερμανός Κλάους Μαζούχ, ο Δανός Πωλ Τόμσεν, ο Γερμανός Χανς Φούχτελ είναι μερικά μόνο ονόματα που συντάσσουν νόμους και δίνουν εντολές. Βρίσκονται στη Τράπεζα της Ελλάδας, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ σε κάθε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και σε λίγο θα διοριστούν ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ και σε κάθε ΔΗΜΟ της χώρας. Γι αυτό σου ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ: Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ !
           
            Υπό το καθεστώς αυτό και με κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους λύση υπέρ του λαού, ακόμη κι αν αναδειχθούν, μέσα από εκλογές, δυνάμεις αληθινά αντιμνημονιακές. Γι αυτό και τους όρους Δημόσιο Χρέος, Δανειακές Συμβάσεις, Επιτροπεία τα αντιμνημονιακά κόμματα, ούτε καν τους ακουμπούν.

            Αν θέλουμε, ως λαός, να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας πρέπει ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ να δώσουμε τη λύση. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

            Πρέπει, δηλαδή, να παρέμβουμε στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους, προχωρώντας παράλληλα σε άρνηση πληρωμών προς αυτό. Πρέπει να απομονώσουμε το σύστημα διακυβέρνησης από την υπόλοιπη κοινωνία. Πρέπει να καταλάβουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις λειτουργήσουμε εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας.

            Οι δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν στη Γενική Πολιτική Απεργία, θα σχηματίσουν προσωρινή κυβέρνηση  η οποία θα προετοιμάσει τη ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

            Τότε και μόνο τότε ο ελληνικός λαός, από μηδενική βάση, θα προχωρήσει στη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος που θα διασφαλίζει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΙΣΟΤΗΤΑ και την ΙΣΟΝΟΜΙΑ. Τότε και μόνο τότε ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη μορφή και τον τρόπο διακυβέρνησης που τον εκφράζει. Τότε και μόνο τότε θα τεθούν ζητήματα όπως «Τι κάνουμε με το Δημόσιο Χρέος;», «Τι νόμισμα θέλουμε;», «Τι κάνουμε με αυτούς που διασπάθησαν δημόσιο χρήμα;».

                Μέχρι τότε, όμως, και επειδή πιστεύουμε στον εποικοδομητικό διάλογο, καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις της Σαντορίνης, που μάλιστα διεκδικούν την εξουσία, να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο σχέδιο τους στο Θηραϊκό λαό απατώντας στα ερωτήματα που βασανίζουν όλους τους Έλληνες: «Τι θα κάνουμε με το Δημόσιο Χρέος;», «Πώς θα καταργηθούν τα μνημόνια;», «Τι θα γίνει με τις δανειακές συμβάσεις;», «Τι θα γίνει με τους επιτρόπους που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα;», «Πώς θα τιμωρηθούν εκείνοι που καταχράστηκαν τη περιουσία και το χρήμα του Δημοσίου;», «Πότε θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα πριν από το 2009;», «Πώς θα πάρει το κράτος όλη την ακίνητη περιουσία του και τις υπηρεσίες που ήδη έχει μεταβιβάσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων όπως για παράδειγμα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ;», «Πώς και πότε θα ανακάμψει η χώρα εντός ευρώ;»

            Εμείς δεσμευόμαστε ότι στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα παρουσιάσουμε τη λύση διεξόδου. Επειδή, όμως, δεν είμαστε κόμμα εξουσίας που ζητά “καρέκλες” αλλά ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, σε καλούμε να ενωθείς μαζί μας για να προετοιμάσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία που θα οδηγήσει στη ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
           
Μέρος 2ο: Εθνικό Κρατικό Νόμισμα
                        
            Ο μέχρι πρόσφατα αντιμνημονιακός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά από τις επισκέψεις του σε Γερμανία και ΗΠΑ, σε μια νέα δήλωση του, προσπαθώντας να συγκλίνει και αυτός προς τη μνημονιακή πλευρά, είπε ότι «το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ, είτε το θέλουμε είτε όχι». Φαίνεται, βέβαια, να ξεχνάει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος. Οι δωσιλογικές κυβερνήσεις των τελευταίων δυόμιση χρόνων παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους. Η χώρα διοικείται από το εξωτερικό. Οι κυβερνώντες έχουν μεταφέρει κάθε περιουσιακό της στοιχείο (λιμάνια, αεροδρόμια, υπηρεσίες, δρόμους, νερό, ΔΕΗ, ορυκτό πλούτο) στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ψάχνουν να τα ξεπουλήσουν. Η εργασία έχει υποτιμηθεί. Υγεία και παιδεία έχουν καταρρεύσει. Είμαστε σε κατάσταση «δουλείας χρέους», δηλαδή η τρόικα θα εξασφαλίζει το δανεισμό της χώρας ώστε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και όλες οι  επόμενες γενιές να είναι υποτελείς και δούλοι.

            Εμείς ως, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, απαντάμε σε όλους αυτούς που υμνούν ακόμα και σήμερα το ευρώ ότι δεν είναι νόμισμα (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά  χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους). Κάθε ευρώ που κυκλοφορεί είναι δανεισμένο με τόκο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άρα από την φύση του, το ευρώ δημιουργεί χρέος και χρησιμοποιείται ώστε ελεγχόμενα να χρηματοδοτεί μια οικονομία με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ασφυξία και κατάρρευση της. Εξυπηρετεί τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα ώστε να κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών. Βοηθάει τις ισχυρές οικονομίες (βλ. Γερμανία) να γίνονται ισχυρότερες. Αυτοί που κατέχουν και εκδίδουν το ευρώ μπορούν και ελέγχουν τις οικονομίες των κρατών αφαιρώντας τους μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Η Ελλάδα στα 8 χρόνια του ευρώ μείωσε την ανταγωνιστικότητα της κατά 60%, διπλασίασε το Δημόσιο Χρέος της (από 122 δις το 2001 σε 298 το 2009) και εκτίναξε τα ελλείμματα της (από 3,7% το 2000 σε 10,3% το 2010). Χρειάστηκαν 8 χρόνια με ευρώ ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Και αυτό γιατί όταν μια οικονομία παράγει ελλείμματα μπορεί με δύο(2) τρόπους να τα καλύψει: είτε να εκδώσει χρήμα, είτε να δανειστεί. Και επειδή η  χώρα μας δε μπορούσε να εκδώσει χρήμα, το δανείστηκε με όρους που επέβαλαν τοκογλύφοι και κερδοσκόποι που εκμεταλλεύτηκαν το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ώστε να πάρουν το «οικόπεδο» που λέγεται Ελλάδα.

            Πρέπει, όμως, η οικονομία μας να έχει πλεόνασμα αντί για έλλειμμα; ΟΧΙ, ιδιαίτερα στη κατάσταση που είμαστε σήμερα (Ανεργία 28% – 3,5 εκατ. Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας – ύφεση για 6η συνεχόμενη χρονιά). Το κράτος πρέπει να εκδώσει χρήμα, ενισχύοντας το λαϊκό εισόδημα και δημιουργώντας ροπή για αποταμίευση. Πρέπει να ενισχύσει την ανάπτυξη και τη παραγωγή επενδύοντας σε τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όπως η αγροτιά, η αλιεία, ο τουρισμός. Πρέπει να κάνει δημόσιες επενδύσεις (δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές) γιατί έτσι θα προσελκύσει επιχειρηματίες που πραγματικά θέλουν να επενδύσουν.

            Δε θα έχουμε πρόβλημα, όμως, από τον αυξημένο πληθωρισμό; ΟΧΙ, αρκεί να παρθούν άμεσα μέτρα που θα ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Τέτοια μέτρα είναι η εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα και η διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν.
      
            Δε θα υποτιμηθεί, όμως, το νέο νόμισμα; ΟΧΙ, γιατί δε θα αφήσουμε την ισοτιμία του να καθοριστεί από τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Το δικαίωμα έκδοσης θα το έχει μόνο το Ελληνικό κράτος και η αγοραπωλησία θα εξαρτάται από τη Τράπεζα της Ελλάδος. Άλλωστε, η αξία ενός νομίσματος είναι ανάλογη με την αξία της οικονομίας που αυτό κυκλοφορεί. Για παράδειγμα, 1 ευρώ ισούται με 7,47 νορβηγικές κορώνες και με 1,96 Λεβ Βουλγαρίας. Οι Νορβηγοί, όμως, έχουν πολύ ισχυρότερη οικονομία και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από τους Βούλγαρους.

            Πόσο χρόνο, όμως, θα διαρκέσει η μετάβαση; Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 8-12 μήνες ώστε να αρχίσει να τυπώνεται το νέο νόμισμα. Στο μεσοδιάστημα, όμως, θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα όπως είναι η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών που έχουν τραβήξει την περισσότερη ρευστότητα από το ευρωσύστημα ώστε να αφήσουμε το τραπεζικό σύστημα να χρεοκοπήσει με ασφάλεια για τις καταθέσεις και την οικονομία της χώρας, η αποκατάσταση των εισοδημάτων στο επίπεδο προ της 5ης Μαΐου 2010 με την χρήση του ηλεκτρονικού λογιστικού χρήματος των υπό δημόσιο έλεγχο τραπεζών, η άμεση παρέμβαση στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας για προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να έχουμε ανταγωνισμό με ισότιμους όρους.

            Θα μας αφήσουν να φύγουμε από την Ευρωζώνη; Δε θα μας αποκλείσουν; Ο λαός μας έχει επιδείξει πολλές φορές στην ιστορία του ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΗΡΩΙΣΜΟ.  Όταν, λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το κάνουμε προκαλώντας τέτοιους κλυδωνισμούς στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και στις «αγορές» ώστε να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα και να μας αφήσουν ήσυχους να ανοικοδομήσουμε  τη χώρα μας.

            Οι καταθέσεις, όμως, σε ευρώ θα χαθούν; ΟΧΙ, γιατί τις καταθέσεις τις εγγυάται το Ελληνικό κράτος και όχι οι τράπεζες. Ποτέ δε σώθηκαν οι καταθέσεις από ιδιώτες, πάντα τις έσωζαν τα κράτη. Οι ιδιώτες τραπεζίτες αυτό που πάντα έκαναν ήταν να κρατικοποιούν τις ζημιές των τραπεζών και να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη τους.

            Δε θα αγοράσουν φτηνά, όμως, όσοι έχουν τα χρήματά τους έξω; ΟΧΙ, γιατί θα επιβληθεί καθεστώς ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίου ώστε αφενός να σταματήσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που γίνεται σήμερα και αφετέρου να αποτραπεί η κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων και στη περιουσία μέσω υψηλής αποτρεπτικής φορολογίας.

            Πώς θα βρούμε, όμως, φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο στο μεσοδιάστημα; Θα χρειαστεί να ενισχύσουμε τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας από τα 5,5 δις ευρώ που είναι σήμερα σε τουλάχιστον τα διπλάσια. Αυτό μπορεί να γίνει με την δέσμευση του ιδιωτικού χρυσού που υπάρχει σε τράπεζες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους, αλλά και με την απόσυρση από την νομισματική κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων ευρώ και άλλων σκληρών νομισμάτων, όπως το δολάριο. Θα μπορούμε, παράλληλα, να συνάψουμε ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για τα προϊόντα που είναι απαραίτητα στην εσωτερική κατανάλωση και να αξιοποιήσουμε τόσο τη δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια όσο και του υπόλοιπου ορυκτού πλούτου της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) ώστε με κατάλληλες συμφωνίες με το εξωτερικό να επιδιωχθεί η άμεση εισροή συναλλάγματος.

            Δε ζητάμε την επιστροφή στη Δραχμή του παρελθόντος που, ακόμα και αυτή, δεν μας οδήγησε ποτέ στην εξαθλίωση και στο ξεπούλημα που συντελείται σήμερα.

            Ζητάμε ένα νέο ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που, με τη παράλληλη μη αναγνώριση του συνόλου του Δημοσίου Χρέους της χώρας, θα λειτουργήσει ως εργαλείο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Ζητάμε ένα νέο ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που θα δώσει ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

            Ας κάνουμε την αρχή, με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι να καταρρεύσει η δωσιλογική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία»
Άρθρο 120, παραγρ.4 του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη)

Θήρα, 02/02/2013
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας



Το ΕΠΑΜ Θήρας παρουσιάζει τη λύση διεξόδου της χώρας: Το ΕΠΑΜ Θήρας παρουσιάζει τη λύση διεξόδου της χώρας: Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Συναγωνιστές μπράβο που προσπαθείτε να κάνετε τον κόσμο να καταλάβει τι σημαίνει γενική πολιτική απεργία!
    Δύο ερωτήματα θέλω να σας θέσω τα οποία μπορεί να έχει και πολύς άλλος κόσμος:
    1)Έστω ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού κατεβαίνει σε γενική πολιτική απεργία, ορίζει αντιπροσωπευτική Κυβέρνηση και κάνει Εθνοσυνέλευση και ψήφιση νέου Συντάγματος. Ποιος θα μας τα αναγνωρίσει αυτά και θα δεχτεί την επανίδρυση του Ελληνικού κράτους από τον λαό της; Μπορεί τα διεθνή κέντρα εξουσίας, ο ΟΗΕ, η Ε.Ε κλπ να αψηφίσουν την θέληση του Ελληνικού λαού. Ποιος είναι δηλαδή αυτό το θεσμικό όργανο που θα μας δικαιώσει;
    2)Οι δημόσιοι υπαλληλοι κατά την διάρκεια της γενικής πολιτικής απεργίας μπορεί να αναρωτιούνται το εξής: "Ποιος θα μας στηρίξει οικονομικά; Εμείς θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ελληνικό λαό, αλλά εμάς ποιος θα μας πληρώνει;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Εφ' όσον καταρρεύσει το καθεστώς η παγκόσμια κοινότητα και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί θα είναι υποχρεωμένοι από τα ίδια τα πράγματα, να αναγνωρίσουν τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί, εφ' όσον αυτή θα έχει προέλθει από τον ίδιο το Λαό και θα εκφράζει τη πλειοψηφία του.

    Δεν μιλάμε για περίπτωση κατάληψης της εξουσίας από κάποια χούντα με τη πλειοψηφία του λαού απέναντι, οπότε και θα μπορεί να υπάρξει διεθνής απομόνωση του νέου καθεστώτος, που και σ΄αυτή τη περίπτωση πάλι εξαρτάται κατά πόσο η χούντα αυτή θα σπεύσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και να βρει ερείσματα στο εξωτερικό.

    Εμείς μιλάμε για εξωκοινοβουλευτική μεν εξέλιξη, αλλά απόλυτα δημοκρατική με συμμετοχή της πλειοψηφίας της κοινωνίας στη προσπάθειά της να επανακτήσει τη Λαϊκή Κυριαρχία. Οι πιέσεις θα έλθουν μετά, αφού η κάθε ξένη δύναμη θα προσπαθήσει, να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και να αποκτήσει ερείσματα στη νέα κατάσταση και εδώ το "παιχνίδι" κατοχύρωσης των εθνικών μας συμφερόντων θα ανοίξει ξανά υπέρ της χώρας μας και θα μπορούμε να διαπραγματευόμαστε από θέση τουλάχιστον ισότιμη αν όχι ισχύος, αφού όλοι τότε θα πλειοδοτούν σε προσφορές προκειμένου, αν όχι να κερδίσουν, να χάσουν λιγότερα. Σε κάθε περίπτωση έναν ενωμένο και αποφασισμένο λαό κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.

    Πίστη στον εαυτό μας χρειάζεται, εντιμότητα και στοιχειώδης πατριωτική συνείδηση.

    2. Η Γενική Πολιτική Απεργία, όταν θα αποκτήσει τα γενικευμένα χαρακτηριστικά όπως εμείς τα περιγράφουμε και τα εννοούμε, με την εμπλοκή του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών δεν πρόκειται να κρατήσει παραπάνω από ελάχιστες ημέρες. Εφ' όσον η πολιτική αυτή απεργία θα είναι πραγματικά Γενική η κατάρρευση του καθεστώτος θα έλθει άμεσα. Δεν μπορούν να σταθούν, μέχρι τώρα στέκονται εξ αιτίας της κοινωνικής αδράνειας, με μόνες κάποιες σπασμωδικές και παραδοσιακού τύπου αντιδράσεις. Δικό μας μέλημα είναι να επιβάλουμε αυτό να γίνει αναίμακτα. Με την ανατροπή τα πάντα θα επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και οι πληρωμές μισθών, συντάξεων κτλ θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.