«LA REPUBBLICA»: ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ!


«Η Ελλάδα από τον Ιούνιο ίσως βυθίσει τους πάντες, ίσως εφεύρει και το κολύμπι με τους υπολοίπους να ακολουθούν».

Η La Repubblica σε ανάλυσή της υπό τον τίτλο: «Εάν πέσει η Αθήνα, δεν θα είναι η μόνη» σκιαγραφεί την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατά-σταση στην Αθήνα, με ιδιαίτερη έμφαση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με παράθεση δηλώσεων του εκπροσώπου του κόμματος Βασίλη Μουλόπουλου.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η Γερμανία θα μπορούσε ίσως να σώσει την Ελλάδα, αλλά δεν το επιθυμεί». Η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της, αλλά πιθανόν να σώσει την Ευρώπη. Ο χρόνος για τις ελληνικές δημοσκοπήσεις έχει λήξει, η τελευταία που δημοσιεύθηκε στην...
Καθημερινή έδωσε προβάδισμα πέντε μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει μόνος την 'επίσημη' Ευρώπη καθώς και το συνολικό φάσμα των ελληνικών ΜΜΕ, και αυτό ακριβώς είναι το ισχυρό του σημείο».

Η κατάσταση στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως «αλυσίδα χωρών, μερικές εκ των οποίων 'πνίγονται', άλλες 'βρίσκονται ήδη στο νερό' και άλλες κοιτούν 'αφ'υψηλού'. Ωστόσο, η παλίρροια θα συμπαρασύρει όλα τα κράτη, καθώς πρόκειται για ψευδαίσθηση ή εξορκισμό ότι η κρίση θα βυθίσει μόνο την Ελλάδα, ή μόνο τις Ελλάδα-Πορτογαλία-Ισπανία-Ιταλία. Μια περιφεροποίηση της Γηραιάς Ηπείρου (ή και του κόσμου) 'υψώνεται' προς το κέντρο και το περικυκλώνει(...) Η Ελλάδα από τον Ιούνιο ίσως βυθίσει τους πάντες, ίσως εφεύρει και το κολύμπι με τους υπολοίπους να ακολουθούν».

«Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπάκουα κόμματα στα οποία η Ευρώπη των τραπεζών εναποθέτει τη σταθερότητά της, οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση και οι πολίτες τους τα αποκηρύσσουν. Εάν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το κάνουν μόνο για να αποστραφούν το ευρωπαϊκό σπιράλ, αλλά γιατί ελπίζουν σε μια επανεκκίνηση επί μιας νέας οδού», σημειώνεται στο άρθρο.

Πηγή: www.tvxs.gr

«LA REPUBBLICA»: ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ! «LA REPUBBLICA»: ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.