Μνημόνια - Υγεία - Διατροφή - Περίθαλψη

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώθηκε από την Τ.Ο. Λάρισας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) ομιλία – συζήτηση με γενικό τίτλο: «Μνημόνια – Υγεία – Διατροφή – Περίθαλψη». Ομιλητές ήταν : Ο Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, ιατρός καρδιολόγος -πνευμονολόγος, μέλος του «Πανεπιστημονικού Μετώπου», μέλος της «Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων» και μέλος του Τομέα Υγείας του Ε.ΠΑ.Μ.


με θέμα: «Πρόληψη και θεραπεία της πρωτόγνωρης νοσηρότητας σήμερα» 

και ο Λάμπρος Καραγιώργος, ιατρός καρδιολόγος, πρόεδρος των Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Σχέδιο Β’ με θέμα: «Επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στη δημόσια υγεία – νοσοκομειακή περίθαλψη». 

 Ο κ.Γιαννουλόπουλος ανέλυσε για ποιους λόγους οι καταναλωτές αρρωσταίνουν από τα ακατάλληλα τρόφιμα και φάρμακα, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη σύγχρονη μάστιγα της νόσου του άγχους-στρες. Ανέλυσε επίσης το γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι φτωχοποιήθηκαν και φτωχοποιούνται από τους τρόπους που τους επεβλήθησαν να καλλιεργούν τη γη, να θρέφουν τα ζώα τους κ.λπ. 

 Επεσήμανε δε, ότι αυτές οι μέθοδοι της βιομηχανοποιημένης γεωργίας και κτηνοτροφίας, εκτός του ότι οδηγούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, οδηγούν και τους καταναλωτές στις αρρώστιες και τον θάνατο. 

 Τέλος, εξήγησε, γιατί παρά την αλματώδη πρόοδο και εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακολογίας, αντί να έχουμε σήμερα μείωση των ασθενειών, έχουμε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ασθενών και δυστυχώς από μικρές ηλικίες. 

Μνημόνια - Υγεία - Διατροφή - Περίθαλψη Μνημόνια - Υγεία - Διατροφή - Περίθαλψη Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.