Η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε με καθυστέρηση!

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Τι και αν μπήκαμε στον 3ο χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τι και αν έχουν αποδεχθεί όχι μόνο το 3ο Μνημόνιο, αλλά έχουν προσυπογράψει 4ο και 5ο και πάει λέγοντας, τι και αν έχουν δέσει την Ελλάδα χειροπόδαρα μέχρι το 2042 και τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, δηλαδή ούτε έναν αιώνα; Ναι αυτά όλα είναι αλήθεια, αλλά όμως ο κ. Τσίπρας και όλη η υπόλοιπη παρέα ξέρουν να κρατάνε το λόγο  και τις υποσχέσεις τους.  Ά! όλα και όλα,  οι υποσχέσεις πάντα παραμένουν επίκαιρες, έστω και καθυστερημένες.
Ο κόσμος βέβαια δεν ξεχνάει, θυμάται πολύ καλά το σύνθημα «Η ΕΛΠΙΔΑ ΈΡΧΕΤΑΙ» και το έχει αποτυπώσει στη μνήμη του . Για αυτό πλουσιοπάροχα έδωσε τη ψήφο του στον κ. Τσίπρα και μάλιστα 2 φορές, γιατί ήθελε την ασφάλειά του, ήθελε πως να το κάνουμε να φύγει από τα πλοκάμια των ΣαμαροΒενιζέλων, αφού αυτοί τον κορόιδεψαν με τα «Ζάππεια» που του είχαν υποσχεθεί. Και έτσι ο κόσμος πήρε τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει κάτι άλλο, αφού με τόση πειστικότητα  μιλούσε αυτό το παιδί.

Άλλωστε πόσες φορές δεν ακούσαμε τη φράση ότι, «δεν μπορεί κάτι θα κάνει από όσα υποσχέθηκε. Δεν μπορεί είναι και αριστερός και θα κοιτάξει και το φτωχό τον μεροκαματιάρη. Βέβαια, σκεφτόταν ο κόσμος, μπορούσε να μην έσχιζε τα μνημόνια αμέσως, για να κοροϊδέψει τους δανειστές, αλλά βρε παιδί μου υποσχέθηκε ότι θα διαπραγματευθεί σκληρά και εκεί θα τους την «φέρει» και θα τους δουλέψει!!
Βέβαια στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε πει, αλλά τώρα έφτασε η ώρα όλα να τα ξεπληρώσει. Είπαμε, το χρέος και οι υποσχέσεις πάνω από όλα. Να λοιπόν παραμονές του νέου προϋπολογισμού του 2018 τα επιδόματα, να τα μερίσματα, να οι επιστροφές από τα καθυστερούμενα, να οι παρακρατήσεις από τις δαπάνες υγείας και γενικά παροχές ύψους μέχρι  2,4 δις, μοιράζει το παιδί, δεν είναι και λίγα. Μην είμαστε και αχάριστοι.
Έτσι λοιπόν με αυτές τις προϋποθέσεις καθίσαμε να ακούσουμε τα νέα του προϋπολογισμού, που μάλλον καλά θα έφερνε, αφού στα μέσα αυτού του χρόνου, θα βγούμε και στις αγορές θα βγούμε και από τα μνημόνια, θα γίνει και ρύθμιση του χρέους!! Τι άλλο να περιμένουμε. Όλα θα τα κάνει  το παιδί. Λίγο καθυστερημένα βέβαια, αλλά δεν πειράζει.!!
Όμως καθώς άρχισαν να διαβάζονται μέτρα, προβλέψεις και νούμερα, ο κόσμος άρχισε να τρίβει τα μάτια του. Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα γίνεται. Από τη μια μοιράζει μέρισμα το παιδί και από την άλλη τα μέτρα αυτά; Δηλαδή; Μας δούλεψε; Για να δούμε:
Τα 6+1 μέτρα που υλοποιούνται ΑΜΕΣΑ από το 2018
–  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της έκπτωσης ύψους 1,5% στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων. Το μέτρο θα επηρεάσει περίπου 1,5 εκατ. φορολογουμένους με αποδοχές άνω των 9.000 ευρώ ανά έτος.
–  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  της έκπτωσης 10% στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων λόγω ιατρικών δαπανών, η οποία θα φανεί στα εκκαθαριστικά του 2018. Το μέτρο αφορά περίπου 1 εκατ. φορολογουμένους, οι οποίοι επωφελήθηκαν από την τελευταία φοροαπαλλαγή. Ως εκ τούτου, για τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το επόμενο έτος δεν θα προβλέπεται αναγνώριση αποδείξεων δαπανών .

–  ΦΠΑ στα νησιά:
 Αυξάνονται οι συντελεστές από 4%, 9% και 17% σε 6%, 13% και 24% αντίστοιχα. Η αύξηση αφορά 32 νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Κως και η Σάμος.
–  ΑΥΞΗΣΗ φόρου διαμονής σε καταλύματα (σ.σ.: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια)  που θα ανέρχεται σε:
• 0,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων
• 1,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 3 αστέρων
• 3 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 4 αστέρων
• 4 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 5 αστέρων
* 0,50 ευρώ ανά ημερήσια χρήση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα.
-ΜΕΙΩΣΗ επιδόματος θέρμανσης. Έχει προβλεφθεί περικοπή κατά 50% στο κονδύλι για επίδομα θέρμανσης (από τα 105 εκατ. ευρώ την περυσινή σεζόν και 210 εκατ. ευρώ την προπέρσινη). Άγνωστο, πάντως, παραμένει πόσο θα είναι το εφετινό επίδομα θέρμανσης και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.
– ΑΥΞΗΣΗ φόρου υπεραξίας. Εκκρεμεί εάν θα επιβληθεί νέα αναβολή ή όχι. Αν το μέτρο τελικά δεν αναβληθεί, τότε οι πωλητές ακινήτων θα έρθουν αντιμέτωποι με φόρο υπεραξίας 15%.
–  ΦΟΡΟΣ  για την AirBnB με συντελεστή έως 45%. Σημειώνεται πως το εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων. Για παράδειγμα, για εισόδημα έως 12.000 ευρώ με 15%, από 12.000 έως 35.000 με 35% και από 35.000 ευρώ και πάνω με συντελεστή 45%. Με αυτήν την κλίμακα φορολογείται η εκμίσθωση των κατοικιών και η παροχή της υπηρεσίας των κλινοσκεπασμάτων.
Αυτά τα ολίγα από τα φανερά. Τώρα το τι  θα προκύψει σαν  ανάγκη , αν δεν πιαστούν οι στόχοι στο μέσον  του δρόμου, είναι άλλο θέμα!! Πάει τέλος μας δούλεψαν και αυτοί. Και τώρα τι μπορεί να γίνει;
Μα το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν θα κουραζόμαστε να το λέμε συνέχεια μέχρι να το ακούσει και ο τελευταίος που δηλώνει αναποφάσιστος στην εναλλακτική λύση, μην τυχόν και δεν θα έχουμε ευρώ!!
Ξεκάθαρα λοιπόν τα παρακάτω;
Η ανατροπή μνημονίων με τα οποία έχει αλυσοδεθεί η χώρα και ο λαός μας και μάλιστα με τρόπο ύπουλο, προδοτικό και χωρίς να ερωτηθεί προηγουμένως, είναι ο πραγματικός μονόδρομος για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η μεγάλη διαδρομή της ανασυγκρότησης.
Μιας ανασυγκρότησης που θα δώσει σταθερότητα στη χώρα, εργασία στους άνεργους και στους ξενιτεμένους, στα νέα παιδιά, στους επιστήμονες, ρευστότητα στην αγορά και νέα προοπτική στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους βιοτέχνες, στους εμπόρους.
Μιας ανασυγκρότησης που θα είναι  οργασμός ολόκληρου του Κράτους, που θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του, που θα δημιουργήσει ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος, που όμοιό του δεν θα έχει υπάρξει προηγούμενα, με μέριμνα στη μάνα και στο παιδί, στην τρίτη ηλικία και στους συνταξιούχους.
Προϋπόθεση όμως για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει εμείς όλοι, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που επιθυμεί μια τέτοια πρόοδο και ανάπτυξη, να πάρουμε πρωτίστως τη χώρα στα χέρια μας. Δηλαδή, να μην αφήσουμε πάλι να την ξαναπάρουν ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες.
Αυτό θα γίνει αν και ο τελευταίος φοβισμένος Έλληνας, αποφασίσει να στηρίξει μια Πατριωτική Δημοκρατική Κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πάνω από όλα θα βάζει την Ελλάδα, τους Έλληνες και τα συμφέροντα τους!
Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε με καθυστέρηση! Η ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε με καθυστέρηση! Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.