Ο νέος παπατζής

του mitsos175

Αλέξη, έχω μια απορία: Έδωσες τα πάντα στους τοκογλύφους. Εσύ τι πήρες; Πήρες τα σκουπίδια για τα βγάλεις έξω; Το περίμενα.

Μπορεί να είναι αυτό που λέει η παροιμία "κερατάς και δαρμένος" ο ίδιος όμως εξακολουθεί να ελπίζει. Χαμένος από χέρι, αλλά τίγκα στην αισιοδοξία.

Εμείς πάλι και να θέλουμε να χαρούμε, δεν προλαβαίνουμε. Με το "καλημέρα" κι ένας φάκελος - βόμβα. Και τι βόμβα! Ηλεκτρική, εφορίας, νερού... δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε και τι να πρωτοπληρώσουμε. Σαν να μπήκαν στις τσέπες μας ακρίδες κι έφαγαν μέχρι και το εσώρουχο.

Τι είπε ο νέος παπατζής; "Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων».

Ποιό χρέος; Άστο να (μην) κουρεύεται! Ανάπτυξη αγάπη μου, ανάπτυξη. Πάντως παραδέχομαι....
πως βρίσκει δικαιολογίες ακόμα και τις μεγαλύτερες αποτυχίες του. Τι θα αναπτυχθεί Αλέξη μου; Εκτός από το χρέος και τη διαφθορά που ήδη αναπτύσσονται μια χαρά. Πάντως είτε "επιμήκυνση" πεις, είτε "μνημόνιο", είτε "ανάπτυξη", το τσούξιμο θα είναι το ίδιο. Και η λεηλασία επίσης.

"Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν. Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ».

Αλέξη μου, πρόσεξε τι ζητάς. Οριστική λύση; Κάτι σαν τελική λύση; Endlösung; Από τους Γερμανούς!; Βρε Αλέξη, όταν οι Γερμανοί μιλάνε για λύσεις, δεν αναφέρονται στα μαθηματικά. Ρώτα τους Εβραίους να σου πουν τι εννοούν.

Οι φούρνοι θα είναι τουλάχιστον Siemens; "Βάζετε σε λειτουργία το φούρνο, ενώ είστε μακριά". Ακριβώς η περίπτωση του Τσίπρα: Αυτός εκτός Βουλής, ίσως κι εκτός Ελλάδας, εμείς στην Κόλαση. Γιατί επιμένω στη συγκεκριμένη εταιρεία; Έχω πληροφορίες. Ο Κούλης ορκίζεται ότι η Siemens "προμηθεύει πάντα τα καλύτερα". Τώρα πως το εννοεί, δεν ξέρω. Συσκευές, προμήθειες, μίζες (για αυτοκίνητα)…

Είπα "βρικόλακας" και θυμήθηκα. Επίτιμο μνημόσυνο έκαναν σήμερα για το μπαμπά του γαλάζιου τσέλιγκα. Καλέ, πότε θα κάνετε Μνημόσυνο της Οικονομίας; Χρόνια τώρα πεθαμένη. Δεν της κάνετε, γιατί αυτή την πεθάνατε εσείς; Σωστό κι αυτό.

Τες πα. Που λέτε, έβαλε στοίχημα ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ποιος θα πει την μεγαλύτερη κουταμάρα. Κέρδισε ο Τσίπρας με το αμίμητο: ο εκλιπών απέφυγε να υιοθετήσει την μισαλλοδοξία!!! Αλέξη, ξέρεις ποιος ήταν "ο εκλιπών"; Ξέρεις τι έκανε και τι έλεγε; Φυσικά ξέρεις. Αλλά τέτοιος παπατζής που είσαι, τέτοια λες…

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Ο νέος παπατζής Ο νέος παπατζής Reviewed by Ανώνυμος on Σάββατο, Ιουνίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.