Muga sti Struga

του Άρη Σκιαδόπουλου

Ο Έλληνας βουλευτής ορκίζεται να τηρήσει το Σύνταγμα. Ο όρκος όμως αυτός δεν τον δεσμεύει απέναντι στην συνείδηση του. Εκεί η αυτοαναφορικότητά του, ανάλογα με την Παρρησία και το Φιλότιμο που διαθέτει θα μπορούσε να τον οδηγήσει από την παραίτηση ως την ακραία πράξη της αυτοχειρίας. Για τίς δυο αυτές ενέργειες και ειδικά για την τελευταία, ούτε λόγος. Είναι πράξεις υψηλού ηθικού αναστήματος που μπορεί να τίς συναντήσεις ας πούμε, στην ακραία εκδοχή της στην Ιαπωνία, η στην πλέον ήπια σ’ ορισμένες χώρες της Ευρώπης που επαίρονται για τον πολιτικό τους πολιτισμό.

Ωστόσο σ αυτόν τον τόπο ξεχωρίζουν δυο σπάνιες λέξεις που είναι δύσκολο έως αδύνατο να μεταφραστούν. Είναι οι λέξεις Παρρησία και Φιλότιμο. Ειδικά την τελευταία προσπάθησε να την συλλαβίσει ο Ομπάμα. Όσο για την Παρρησία, ο Φουκώ της αφιέρωσε ολόκληρη διάλεξη.

Αυτές λοιπόν οι δυο λέξεις δίνουν το μέτρο μιας στάσης που θάπρεπε να χαρακτηρίζει την πολιτική τάξη. Εδώ όμως τα πράγματα εμφανίζουν στρεβλώσεις που δυστυχώς ο ελληνικός λαός τίς αντιμετωπίζει με μια ελαφρότητα.. Διότι:

1. Ο πολιτικός έχει υποχρέωση να καταθέτει τίς απόψεις του με ΠΑΡΡΗΣΙΑ και αυτές.....
αναλαμβάνει να τηρήσει απέναντι στον ΛΑΟ.

2. Όταν ο πολιτικός και κατ’ επέκτασιν το ΚΟΜΜΑ δεν τηρεί αυτές τίς δεσμεύσεις τότε το ΦΙΛΟΤΙΜΟ επιβάλλει την παραίτηση του από το αξίωμα.

Αυτά ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από το Σύνταγμα. Είναι αξιωματικές αρχές Άρρητες με ηθική φόρτιση ιδιαίτερη. Αποτελούν την βασική αορτή που τροφοδοτεί Αξίες, όπως η αξιοπρέπεια και το Ήθος. Αξίες που τουλάχιστον οι αγωνιστές της Αριστεράς τίς εγκολπώθηκαν σέ στιγμές δύσκολες.

Σήμερα όμως… Με την ίδια ευκολία σκίζεις μνημόνια και τα τηρείς. Υπόσχεσαι αντίσταση σέ κάθε τί που ευτελίζει την πατρίδα και τον λαό σου αλλά την ίδια στιγμή ευτελίζεις ο ίδιος αυτή την πατρίδα και τον λαό της. Κι από πάνω τον κοροϊδεύεις ασύστολα. Τον διαβεβαιώνεις ότι διαπραγματεύεσαι σκληρά όταν αβασάνιστα υπογράφεις και ταπεινωτικά τηρείς όλα όσα σου επιβάλλει η Τρόικα.. Και την ίδια στιγμή ανενδοίαστα δηλώνεις ότι όλα αυτά τα κάνεις για το... καλό του λαού..

Δυστυχώς εδώ η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει το τραγικό και κινείται στο πεδίο του γελοίου. Ο βουλευτής παύει πια να εκπροσωπεί τον λαό διότι απλούστατα, αφού τον κορόιδεψε τον λοιδορεί κι από πάνω. Δεν διαθέτει την ανδρεία να το ομολογήσει και να παραιτηθεί. Δεν έχει το ΣΘΕΝΟΣ να καταψηφίσει μέτρα πού καταβαραθρώνουν την ελληνική κοινωνία και την έχουν φτάσει στην απόλυτη ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Δεν διαθέτει την ηθική αντίσταση να πει ένα γενναίο ΟΧΙ στον αρχηγό του. Στέργει στην οποιαδήποτε εντολή του ηγέτη και άγεται ανάλογα με τη βούληση του. Θυμίζει τον κακομοίρη επαγγελματία που σκύβει το κεφάλι στ’ αφεντικό επειδή τρέμει μπας και τον απολύσει “και δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει αύριο”. Άβουλος και μοιραίος πάντα. Και τότε παύει να είναι εκπρόσωπος του Έθνους και μετατρέπεται σ ένα ταπεινό μίσθαρνο όργανο. Έτσι οι δυο αυτές υπέροχες και σπάνιες ελληνικές λέξεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ, εκτοπίζονται από την σύγχρονη φραγκολεβαντίνικη “MUGA STI STRUGA” που προβλέπουν τα κάθε λογής Μνημόνια και η κάθε είδους Υποταγή.

Αυτά τα θλιβερά μίσθαρνα ανθρωπάκια που έχουν οριοθετήσει τον βίο τους και την ύπαρξη τους μέσα στη στρούγκα πρέπει κάποια στιγμή αυτός ο λαός να τους δω σ ει μια ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια τους. Να τους στείλει πίσω στα σπιτάκια τους η στα ευρύχωρα διαμερίσματα που απέκτησαν ως ευτελείς ζήτουλες τής ψήφου του. Είναι όλοι αυτοί που μεθαύριο θα ψηφίσουν, υποτίθεται με πόνο ψυχής, αλλά στην πραγματικότητα με ευφορία, το νέο μνημόνιο. Είναι οι ίδιοι που ενώ μας στέλνουν στην άβυσσο ,με κατασχέσεις σπιτιών και συντάξεων με αφανισμό τής ΥΠΑΡΞΗΣ μας, μας διαβεβαιώνουν κι από πάνω ότι το κάνουν για το καλό μας.

Και αν ο ελληνικός λαός δείξει ξανά την ανοχή και την επιείκεια του σ’ αυτούς τους ευτελείς ζήτουλες του Έθνους, ε τότε είναι άξιος της μοίρας του.


Muga sti Struga Muga sti Struga Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.