Για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική προκοπή

Ανακοίνωση του Συνδικαλιστικού Τομέα του ΕΠΑΜ για την Πρωτομαγιά

Γι’ άλλη μια φορά η Εργατική Πρωτομαγιά θα «γιορταστεί» σε συνθήκες κατοχής της χώρας, σε συνθήκες κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού.

Οι δωσίλογοι της φερόμενης ως ελληνικής κυβέρνησης -κι αυτοί που προσδοκούν να τους διαδεχθούν- αφού «αξιολογήθηκαν» από τους «θεσμούς» και τις αγορές, μας καλούν γι’ άλλη μια φορά να πληρώσουμε το λογαριασμό: όχι μόνο με θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις και άλλα δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, με θυσίες, με αίμα! Στο στόχαστρο των δανειστών είναι όχι μόνο η ιδιωτική αλλά και η δημόσια περιουσία μας. Ότι ξέραμε για «κοινωνικό κράτος» είναι πλέον παρελθόν. Αντιμετωπίζουν τη χώρα, τις οικογένειές μας ως λεία, τη ζωή μας ως λάφυρο ενός ακήρυκτου οικονομικού πολέμου!

Όλα τούτα πάνε πακέτο με τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, την παράδοση του Αιγαίου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αποθρασύνει τους γείτονες. Οι κατακτητές-δανειστές-επενδυτές μας θέλουν δούλους.

Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία την έχουμε ανάγκη εμείς, οι εργαζόμενοι, περισσότερο από κάθε άλλη τάξη ή κοινωνικό στρώμα. Άλλωστε, κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εθνική κυριαρχία! Μόνο σε εθνική βάση μπορούν να κατακτηθούν, να στεριώσουν εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα! Εμάς, τον κόσμο της εργασίας, θέλουν να μεταβάλουν σε διαχειρίσιμους «ανθρώπινους πόρους», σε άμορφη μάζα, σε αγέλη ανίσχυρων και αλλοτριωμένων απάτριδων δούλων των «αγορών»! Σε μετανάστες μέσα ή έξω από τη χώρα μας!

Τίποτα δεν μπορούμε να  περιμένουμε  από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνήθισαν να βάζουν προσωπικές ατζέντες και κομματικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού, της πατρίδας!

Μόνο με μονομερή άρνηση αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ευημερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική προκοπή! Και αυτό δεν γίνεται όσο το νόμισμα το ελέγχουν οι δανειστές, όσο η εθνική κυριαρχία εκχωρείται από το δωσιλογικό καθεστώς (αριστερό ή δεξιό) στην Ε.Ε.!

Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η πατρίδα που οφείλουμε στους γονιούς και χρωστάμε στα παιδιά μας! Αυτή πρέπει να είναι το πρώτιστο διακύβευμα των σημερινών αγώνων της εργατικής τάξης και όλου του λαού! Είναι ταξική μας υποχρέωση, είναι διεθνιστικό μας καθήκον!

Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα δικά του χέρια. Να οργανωθεί στη γειτονιά του, τη συνοικία του, την πόλη του, το χώρο δουλειάς του, να αγωνιστεί για:

  • Μονομερή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο διαγραφή του παράνομου και καταχρηστικού χρέους.
  • Δίωξη όσων συνυπέγραψαν τα «μνημόνια» της χρεοκρατίας για να απονομιμοποιηθούν, να κριθούν οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες.
  • Έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ και μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, ως εργαλείο αποκατάστασης της Εθνικής Κυριαρχίας και της παραγωγικής ανοικοδόμησης της χώρας.
  • Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη και κύρια την Τράπεζα της Ελλάδος και όλων των ζωτικών τομέων για την οικονομία και τη ζωή του λαού (Υγεία, Παιδεία, υποδομές, ενέργεια, νερό…), ακύρωση των συμβάσεων εκποίησης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, την ανάκτηση του ελέγχου και της ιδιοκτησίας τους από το Δημόσιο.
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με τα Σωματεία τους.

Αθήνα 28 Απριλίου 2017
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ


Για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική προκοπή Για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική προκοπή Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.