Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ αποτελούμενη από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Θεμιστο-κλή Συμβουλόπουλο, τον επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας Αντώνη Παπαντωνίου και το μέλος του Συνδικαλιστικού Τομέα  Γιώργο Γεωργή, παρέστη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στις 4 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Savoy στον Πειραιά με θέμα: «Το θεσμικό πλαίσιο της ποντοπόρου Ναυτιλίας, η σχέση του εφοπλισμού με την χώρα, η συμβολή του στην οικονομία, τα προβλήματα του Ναυτεργατικού κόσμου και η εναλλακτική ριζοσπαστική επιλογή».

Η παρουσία της αντιπροσωπείας του ΕΠΑΜ πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απέστειλε το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ προς το ΕΠΑΜ και άλλα πολιτικά κόμματα, με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την συμβολή τους απέναντι στην οξυμένη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο χώρος της Ναυτιλίας ευρύτερα, από την επίθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την στάση της κυβέρνησης.

Την παρέμβαση εκ μέρους του ΕΠΑΜ έκανε ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Αντώνης Παπαντωνίου, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Το πρόβλημα πλέον στην χώρα μας δεν είναι απλά ένα πρόβλημα βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά κατοχής με όλη την σημασία της λέξης από επικυρίαρχες δυνάμεις, πολύ περισσότερο που καμμιά φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει αφ’ εαυτού της, αλλά μόνο μετά από την σύμφωνη γνώμη και έγκριση των «θεσμών», όπως υποτελώς αποδέχθηκαν και υπέγραψαν στο 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συμφώνησαν ΝΔ, και λοιπές μνημονιακές κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Επισήμανε ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι πλέον πλήρως διεθνοποιημένο και εξαρτώμενο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που μέσω των δανείων κινούν τα νήματα». 

Το ΕΠΑΜ αντιλαμβάνεται την Ναυτιλία σαν ένα πλήθος δραστηριοτήτων, που συνδέονται με την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, με τις τροφοδοσίες πλοίων, τη ναυλαγορά την ασφαλιστική αγορά κά. Υπογράμμισε την ανάγκη διαφορετικού μείγματος πολιτικής στην πάταξη της ψηλής ανεργίας στον κλάδο. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της  ασφάλειας των πλοίων.

Ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας του ΕΠΑΜ κ. Α. Παπαντωνίου συντάχθηκε αμέριστα εκ μέρους του Μετώπου με τα αιτήματα και την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργου όπως αυτά εκφράστηκαν στην εισήγηση του και προέτρεψε τους εργαζόμενους στη ναυτιλία να συνδέσουν τον αγώνα τους και με άλλους κλάδους όπως πρόσφατα έπραξαν με τον αγώνα των αγροτών. Ολοκλήρωσε την παρέμβαση αναφέροντας τα  προτάγματα του ΕΠΑΜ, ως την αναγκαία αφετηρία για την απελευθέρωση της χώρας, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την κατοχύρωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Αθήνα 4 Μαρτίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ


Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. "Ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας του ΕΠΑΜ κ. Α. Παπαντωνίου συντάχθηκε αμέριστα εκ μέρους του Μετώπου με τα αιτήματα και την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργου" !!!!!!

    Μήπως πρέπει το ΕΠΑΜ να αναθεωρήσει τις απόψεις του ?
    Είναι δυνατόν να συμφωνεί με τις απόψεις Νταλακογιώργου, ο οποίος ΔΕΝ έχει ναυτολογηθεί ΠΟΤΕ σε βαπόρι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.