Κύπρος, Αγαίο, Θράκη -Καιρός να απαντήσουμε



Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η άκρως επιτυχημένη ημερίδα για τα εθνικά θέματα με τίτλο: «Κύπρος -Αιγαίο – Θράκη, είναι καιρός να απαντήσουμε!», που συνδιοργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ. με το ΔΗΚΚΙ και τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο.


Ο σημαντικός αριθμός ομιλητών (ξεπέρασε τους τριάντα) που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα της...
κοινωνίας με κύριο χαρακτηριστικό τη βαθιά γνώση των εθνικών θεμάτων αλλά και οι αποκαλυπτικές παρεμβάσεις των Κύπριων ομιλητών, ικανοποίησαν σε μέγιστο βαθμό το πολυπληθές ακροατήριο το οποίο συνεχώς ανανεωνόταν σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, δηλωτικό του ενδιαφέροντος της κοινής Γνώμης για τα Εθνικά μας θέματα.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ε.ΠΑ.Μ. και των άλλων πολιτικών σχηματισμών, για τη διοργάνωση της ημερίδας - ενημέρωσης των πολιτών για τα συμβαίνοντα ειδικά στο ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδιότυπη “σιγή” που έχει επιβληθεί, από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ για τα μείζονος σημασίας αυτά εθνικά μας θέματα. Το γεγονός αυτό δεν διέλαθε της προσοχής αρκετών ομιλητών, από τους οποίους και ασκήθηκε έντονη κριτική για το απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στην ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα, όπως είναι το κυπριακό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δ .Καζάκης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην ιστορικότητα του κυπριακού, δίνοντας ταυτόχρονα με σαφή και κατανοητό τρόπο όλες τις πτυχές του προβλήματος, ενώ παράλληλα έκανε και εκτενή αναφορά στα όσα σήμερα διαδραματίζονται στις συνομιλίες της Γενεύης.

Στην κατακλείδα του, ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Ε.ΠΑ.Μ. δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά λύση του Κυπριακού στη λογική της αποικιοκρατίας και των τετελεσμένων που επιδιώκει η Τουρκία.
“Το Ε.ΠΑ.Μ. θα μάχεται τώρα και πάντοτε για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του Κυπριακού λαού, χωρίς ξένες κατοχές, στρατεύματα, προστάτιδες δυνάμεις και κηδεμονία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκης.

Όπως ανέφερε ο Γενικός : “Είναι ξεκάθαρο για το Ε.ΠΑ.Μ. ότι η όλη διαδικασία που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του Κυπριακού είναι εκτός των προβλεπόμενων του Διεθνούς Δικαίου και παραμένει εγκλωβισμένη απόλυτα σε μια αποικιοκρατική προσέγγιση της Κύπρου.

Για όλους εμάς το Κυπριακό υφίσταται αποκλειστικά και μόνο ως ζήτημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής. Επομένως το μόνο ζήτημα που υφίσταται για τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ, ως Κυπριακό πρόβλημα, είναι η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και η άμεση, άνευ όρων, αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας”. 



Κύπρος, Αγαίο, Θράκη -Καιρός να απαντήσουμε Κύπρος, Αγαίο, Θράκη -Καιρός να απαντήσουμε Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.