Τα εθνικά θέματα και …τα μάτια μας

του Δημήτρη Κυπριώτη

Με τον καινούργιο χρόνο στα πολλαπλά προ-βλήματα της χώρας και ιδίως σε αυτά των οικονομικών, από πολύ ενωρίς θα ενσκήψουν και τα εθνικά θέματα που θα χρειαστούν ιδιαί-τερη προσοχή και χειρισμούς, γιατί σε αυτά ούτε λάθη εκτιμήσεων επιτρέπονται και ακόμη περισ-σότερο λάθη χειρισμών. Οι πάντες καιροφυ-λακτούν να εκμεταλλευτούν από το όποιο λάθος μας, γιατί και εκείνοι όπως και εμείς γνωρίζουν ότι  αν κάτι πάει στραβά και γίνει, τότε αν όχι αδύνατον, αλλά πολύ δύσκολα θεραπεύεται.

Τίποτα όμως δεν μας λέει ότι δεν είναι και πολύ πιθανό να έχουμε μια επανάληψη τύπου Ιμίων στο Αιγαίο, αφού η προκλητικότητα των Τούρκων συνεχίζεται αμείωτη, παρά τα μεγάλα προβλήματα του Ερντογάν στο εσωτερικό του, παρά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά κτυπήματα που δέχεται η Τουρκία, που μέχρι στιγμής έφτασαν τον αριθμό 30 και άφησαν πίσω τους 300 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Όμως, άμεσος είναι ο κίνδυνος που διαγράφεται για την Κύπρο, αν οι επικείμενες συνομιλίες της...
Γενεύης καταλήξουν σε μια συμφωνίας ερήμην του λαού της. Και λέμε σε οποιαδήποτε συμφωνία, γιατί πολύ απλά, εκ προοιμίου τονίζουμε, ότι αυτή θα είναι όχι μόνο κακή αλλά θα σημάνει τον ενταφιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και αυτό δεν το λέμε έτσι από κάποια συνήθεια ή επειδή δεν θέλουμε να υπάρξει λύση στο Κυπριακό πρόβλημα. Όμως, πως είναι δυνατό να έχεις ή να περιμένεις λύση καλή, όταν οι προθέσεις της Άγκυρας, που στην ουσία αποτελούν τον πραγματικό συνομιλητή της άλλης πλευράς, έχει δείξει πολύ ενωρίς την απόλυτη αδιαλλαξία της σε όλα τα κρίσιμα θέματα(ασφάλεια, εγγυήσεις, παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων, αλλά και ως προς τη δομή και τη διάρθρωση του «νέου» κράτους)

Όμως ο κίνδυνος στα εθνικά θέματα, εκτός από το Αιγαίο και την Κύπρο, καιροφυλακτεί και στα υπόλοιπα μέτωπα. Στην Αλβανία, στα Σκόπια και στη Θράκη. Για αυτό από την αρχή αυτού του χρόνου το σημειώνουμε, αλλά τώρα το φωνάζουμε:

«‘Έλληνες γρηγορείτε, οι καιροί ου μενετοί, για αυτό Αντισταθείτε»


Τα εθνικά θέματα και …τα μάτια μας Τα εθνικά θέματα και …τα μάτια μας Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.