Κατοχή: Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται Αντίστροφα

του Κων/νου Αν. Δέδε*

Κατοχή είναι η φυσική εξουσίαση μιας χώρας από τρίτους, με σκοπό την ολοκληρωτική της κατάκτηση.

Οι τρόποι άσκησης της κατοχής είναι:
α. Με όπλα. (ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ)
β. Με οικονομικά μέσα. (ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ).

Δεν χρειάζεται να υπογραμμίσω ότι ζούμε μια κατοχή τύπου β, πράγμα το οποίο ήταν το ανεκπλήρωτο όνειρο του Χίτλερ, που σαν σοβαρός σφαγέας των λαών και έξυπνος άνθρωπος όμως, έκανε την απλή σκέψη, εντάξει, κατέκτησα τον κόσμο με τον τύπο α, πως μπορώ να διατηρήσω την κατοχή του δίχως να ξοδεύω τεράστια ποσά διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις επί τόπου;;.

Έτσι λοιπόν εγκαίρως χρηματοδότησε μεγάλους επιστήμονες (Αμερικάνους και Γάλλους κατά πλειοψηφία), να του απαντήσουν με επιστημονικό τρόπο πως θα κατάφερνε να κατέχει όλες αυτές τις χώρες που θα κατακτούσε πολεμικά, δίχως να καταστραφεί οικονομικά.

Το 1943 του παρέδωσαν το μεγαλούργημα τους, που σήμερα βέβαια το ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση (των λαών) και την αρχιτεκτονική ιδέα του Ευρώ. Αυτό που του τεκμηρίωσαν με απλά λόγια...
είναι ότι, πρώτα δημιουργείς μια ομοσπονδία κρατών, τους κοτσάρεις και ένα κοινό νόμισμα σαν το Ευρώ και τελείωσες.

Από την απλοϊκή αυτή ανάλυση θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι στις μέρες μας και λόγω της αποτυχίας του Χίτλερ, το σχέδιο αυτό λειτουργεί αντίστροφα, δηλαδή πρώτα το β και μετά το α.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όποιος νομίζει ότι όλο αυτό το καλοστημένο σχέδιο δεν θα ολοκληρωθεί με στρατιωτική κατοχή είναι βαθιά νυχτωμένος.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εφαρμοστές αυτού του σχεδίου είναι καταρτισμένοι και γνωρίζουν ότι για να κατοχυρώσεις εδαφική κυριαρχία, ένας μόνο τρόπος καταγράφεται στην ιστορία.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πρώτα από όλα, το πόσο σημαντικό είναι η αποδοχή από όλους μας ότι είμαστε ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ξένων δυνάμεων;;.

Δεν γίνεται να περάσουμε στην επόμενη φάση εάν δεν γίνει συνείδηση ακόμα και από τον ποιο "Ευρωινομανή", ότι ζούμε υπό κατοχή τύπου β της πατρίδας μας.

Το άλλο δύσκολο θέμα στην προσέγγιση αυτής της κατάστασης είναι το εθνικό μας παρελθόν.

Δυστυχώς, στην πρόσφατη ιστορία μας πάντα μετά από ένα τεράστιο κατόρθωμα, που πραγματικά κανένας άλλος λαός να έχει κάνει, ακολουθεί μια εθνική τραγωδία, με ιστορίες συνωμοσίας, αλλά κυρίως προδοσίας των λαϊκών εξεγέρσεων.

Μετά τον Καποδίστρια οι Βαυαροί, μετά τον Άρη Βελουχιώτη οι ταγματασφαλίτες, μετά το "ψωμί παιδεία ελευθερία" από μια χούφτα φοιτητών, ο Καραμανλής, το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης.

Μια σκέψη πραγματικά με βασανίζει, δηλαδή ο Έλληνας είναι καναπεδάτος, όπως καθημερινά τονίζουν τα ΜΜΕ ή τελικά συνειδητοποιημένος και γνώστης της ιστορίας του;;. Μήπως βρίσκεται στην φάση που ψάχνει να βρει τους μηχανισμούς που θα αποτρέψουν αυτό το ιστορικό φαινόμενο αρνητικής ακολουθίας του παρελθόντος μας;;;.

Μόνο όταν μέσα του πειστεί, θα προχωρήσει στην αποδοχή του επόμενου σταδίου που είναι η οργάνωση της αντίδρασης στο καθεστώς κατοχής, που θα πρέπει να γίνει από δυνάμεις που έχουν αποδείξει την ακεραιότητα τους.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι αναλύοντας τις αιτίες της μετέπειτα αποτυχίας των ανατροπών που έκανε αυτός ο λαός θα παρατηρήσουμε ότι, η ομολογουμένως άρτια οργάνωση που υπάρχει πριν το γεγονός, μετέπειτα για κάποιους συγκεκριμένους λόγους χάνεται.

Ανακεφαλαιώνοντας και θέλοντας να απαντήσουμε στο ερώτημα του τι κάνουμε, έχουμε:

Αναγνώριση του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας
Αναζήτηση φορέα που θα εγγυηθεί την οργάνωση, α) της αντίστασης, β) της απελευθέρωσης, και γ) της δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Τοποθέτηση του πατριωτικού συναισθήματος σαν κεντρική ιδεολογία και κινητήριο μοχλό για οτιδήποτε θα πράξουμε.

Δυστυχώς όλα αυτά μαζί στην Ελλάδα τα ενσωματώνει μόνο το ΕΠΑΜ.

Προκαλώ τον οποιοδήποτε αριστερό η δεξιό, Ευρωινομανή η πατριδολάγνο, θρησκευόμενο ή όχι, να μου υποδείξει έναν άλλον φορέα που να έχει κάνει κεντρική σημαία του το θέμα της κατοχής.

-Έναν άλλον φορέα που να έχει στο επίκεντρο της ιδεολογίας του την πατρίδα και το καλό του λαού της.

-Έναν άλλον φορέα που να έχει μελετήσει διεξοδικά το πως να εξουσιοδοτήσουμε μια πατριωτική δημοκρατική κυβέρνηση που θα αναλάβει να καταγγείλει στην διεθνή κοινότητα τις κατοχικές κυβερνήσεις μετά της 6-5-2010, διαγράφοντας έτσι όλες τις δανειακές συμβάσεις και το σύνολο του χρέους της Ελλάδας.

-Παράλληλα να ανακοινώσει την έξοδο από την Ε.Ε και την Ευρωζώνη βάση του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας.

-Την πλήρη διαγραφή των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων προς τράπεζες και δημόσιο, πλην θαλασσοδανείων.

-Την συγκρότηση ανεξάρτητης δικαιοσύνης που θα δικάσει το σύνολο των υπευθύνων για την κατάντια της χώρας μας με την κατηγορία της έσχατης προδοσίας.

Εάν υπάρχει άλλος φορέας, που τον προβάλουν βέβαια τα ΜΜΕ, τότε εγώ πραγματικά θα δεχτώ ότι ο Ελληνας είναι καναπεδάτος. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσω την προσπάθεια που κάνει το ΕΠΑΜ να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα.

Ο πυρήνας Μεγάρων του ΕΠΑΜ προσκαλεί τον κάθε συμπολίτη να παρευρίσκεται στο «μέτωπο» κατά των πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη στις 15,30 στο ειρηνοδικείο Μεγάρων, με την μόνη υποχρέωση την πίστη του στην πατρίδα. Εκεί, σε δημόσιο χώρο, εκτός από την αποτροπή του ξεπουλήματος της περιουσίας μας στους τοκογλύφους, συζητάμε ανοιχτά τις λύσεις των θεμάτων που μας απασχολούν. Μέχρι τότε:

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

*Ο Κώστας Αν. Δέδες είναι αρχιτέκτονας και μέλος του ΕΠΑΜ


Κατοχή: Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται Αντίστροφα Κατοχή: Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται Αντίστροφα Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.