Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία ζήτησε από τον Τσίπρα να λάβει μέτρα εναντίον “Γκιουλενιστών”

του Γιώργου Πετράκη

Σε μια ιταμή πρόκληση για την χώρα μας η Άγκυρα έστειλε στην Αθήνα για ειδική αποστολή τον υπουργό επικρατείας Ομέρ Τσελίκ για να υποδείξει στην ελληνική κυβέρνηση τον κίνδυνο οι γκιουλενιστές να… «διασπάσουν την τουρ-κική μειονότητα στην Θράκη».

Σε αύτη την απαράδεκτη πρόκληση, για την οποία δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση, το τουρκικό καθεστώς ουσιαστικά ζητά από την Ελλάδα να λάβει μέτρα εναντίον των Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν διαπράξει καμία παράνομη πράξη, απλώς και μόνον επειδή οι τουρκικές υπηρεσίες θεωρούν ότι συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν… Ο Τσελίκ ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες την λήψη μέτρων εναντίον συγκεκριμένων προσώπων που οι υπηρεσίες του τουρκικού καθεστώτος θεωρούν ότι είναι οπαδοί του Γκιουλέν, καθώς και για επιχειρήσεις που επίσης θεωρούν ότι ελέγχονται από φίλα προσκείμενους προς τον Γκιουλέν επιχειρηματίες.

Ζήτησε ακόμη να υπάρχει στενή συνεργασία των αντίστοιχων αρχών ώστε να είναι έτοιμη να....
αντιδράσει η Αθήνα όταν θα ειδοποιείται από την τουρκική Αστυνομία ότι επίκειται η δραστηριοποίηση οπαδών του Γκιουλέν στην Αθήνα η στην Θράκη.

«Έχουμε πληροφορίες ότι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν αναταραχή μεταξύ των συμπατριωτών μας και της κοινότητας μας στην Δυτική Θράκη» είπε ο Τσελίκ σε Τούρκους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα

Εδώ και αρκετές εβδομάδες και από την στιγμή που κάποια από τα κορυφαία στελέχη της μειονότητας που συνδέονταν με τον Γκιουλεέν (όσο βεβαίως τα είχε καλά με τον Ερντογάν) στράφηκαν και πάλι στο διαχρονικό βαθύ κράτος της Τουρκίας, επιχειρείται να ενοχοποιηθούν ως «γκιουλενιστές» στελέχη της μειονότητας τα οποία αντιστέκονται στο Τουρκικό Προξενείο.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που για συγκεκριμένα μέλη της μειονότητας, των όποιων επιχειρείται εδώ και καιρό η πολιτική εξόντωση τους από το προξενείο, είδαν ξαφνικά να μπαίνει το όνομα τους στην κόκκινη λίστα όσων απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία.

Η Ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο εξωτερικών δυο εικοσιτετράωρα μετά την συνάντηση του Τσελίκ με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν πρέπει να αφήσει να πλανάται η εικόνα αυτή, που εμφανίζει την Ελλάδα ως κράτος υποτελές που δέχεται υποδείξεις για εξόντωση πολιτών της η λήψη μέτρων εναντίον ξένων πολιτών επειδή η δραστηριότητα τους η οι ιδέες τους δεν συμφωνούν με εκείνες του κ. Ερντογάν.

Εξάλλου ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Τσελίκ, μπερδεύοντας προφανώς την Ελλάδα, με τα Σκόπια και την Αλβανία (όπου έχει ήδη ζητηθεί είτε να κλείσουν τα σχολεία που είχε λειτουργήσει το Ίδρυμα Γκιουλέν, είτε να αποδοθούν στην τουρκική κυβέρνηση, η σε διαφορετική περίπτωση να αφαιρεθεί η τουρκική σημαία από αυτά) αλλά και ορισμένες αφρικανικές χώρες που λειτουργούσαν Σχολεία του Γκιουλέν, ομολογεί ότι έκανε τις υποδείξεις στην ελληνική κυβέρνηση για …. «να μην διασπαστεί η τουρκική μειονότητα»!!!

Όπου «διάσπαση» θεωρεί φυσικά κάθε κίνηση αυτονόμησης της μειονότητας από τον σφιχτό εναγκαλισμό του Ερντογανικού πλέον Τουρκικού Προξενείου.

από το «http://mignatiou.com»


Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία ζήτησε από τον Τσίπρα να λάβει μέτρα εναντίον “Γκιουλενιστών” Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία ζήτησε από τον Τσίπρα να λάβει μέτρα εναντίον “Γκιουλενιστών” Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.