Τι ρόλο βαράνε τελικά αυτός ο... Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης κι ο Χ. Λεοντής;

«Αμ ξέρω τι κιοτήδες είσαστε όλοι εσείς, οι ταλαρίσιοι!»
Γ. Καραϊσκάκης
________________________________
του askordoulakos

Το πρώτο σοκ μας το προκάλεσε η ανακοίνωση-πρόσκληση, που εξέδωσε ο Πα-νελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

Ιδού η πρόσκληση-μνημείο ντροπής:

«Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παραχώρηση της χρήσης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο Δήμο και στο λαό της Καισαριανής την Κυριακή 2.10.2016 και ώρα 7:00μ.μ.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής θα διευθύνει το έργο του Καταχνιά που καλύπτει το τρίπτυχο Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση σε στίχους του Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων του Νικηφόρου Βρεττάκου.
Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές:
Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Ιωάννα Φόρτη
Αφηγητής ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος
Συμμετέχει:η Μεικτή Χορωδία της ΕΡΤ σε διδασκαλία της Νεκταρίας Παλέτσου και η λαϊκή ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή:
-----------------
Ο Λεοντής έγραψε την Καταχνιά το 1963 και είχε στόχο την απόδοση τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν σε τούτον εδώ το χώρο. Ως εκ τούτου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και σημαδιακή στιγμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά το έργο αυτό ερμηνεύεται στον τόπο του θυσιαστηρίου.
Η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα ανεκπλήρωτο αίτημα των κατοίκων της πόλης της.
Ωστόσο η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, που αντανακλά σε όλο τον ελληνικό λαό.
Με τιμή,
Τα μέλη του ΠΣΑΕΕΑ.»

Το δεύτερο σοκ μας το προκάλεσε η συμμετοχή στη δοσιλογική φιέστα ξεπλύματος των αριστερών Κουίσλινγκς του Χρήστου Λεοντή, του αξιόλογου και πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά με το έργο του, που εκφράζει εν πολλοίς τους αγώνες και τις θυσίες αυτού του λαού.

Ευλόγως προκύπτει το ερώτημα: Πως γίνεται κάποιοι... αντιστασιακοί και... στρατευμένοι καλλιτέχνες να μην έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα απ’ όσα γίνονται αυτήν την ώρα στην πατρίδα τους και με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση(!), να βάζουν πλάτη στο γερμανόφιλο κάθαρμα που παριστάνει τον πρωθυπουργό;

Ή μήπως έχουν πάρει πολύ καλά χαμπάρι τι συμβαίνει, αλλά αποφάσισαν -με το αζημίωτο- ν’ αλλάξουν στρατόπεδο, τώρα στα γεράματα;

Μήπως ο σύντροφος Λεοντής διαπίστωσε, ότι η ζωή είναι μικρή για να είναι μίζερη κι έτσι ....
αποφάσισε να πετάξει στα σκυλιά την προσωπική του πορεία και το τεράστιο κι αξιόλογο (κατά τη γνώμη μου) έργο του, αποδεχόμενος-με το αζημίωτο κι αυτός- το ρόλο του «καλλιτεχνικού επενδυτή» σε μια ελεεινή φιέστα των συνεργατών του Δ’ Ράιχ;

Ο Δήμαρχος της Καισαριανής από την πλευρά του, όφειλε να καλέσει τους Καισαριανώτες να υπερασπιστούν το Σκοπευτήριο και ν’ αποτρέψουν τη βεβήλωσή του κι όχι να απέχει νίπτοντας τας χείρας του ενώπιον της χυδαίας αυτής πρόκλησης.

Τα χώματα της Καισαριανής είναι ιερά και δεν πρέπει να τα πατούν αυτοί, που έχουν δώσει γη και ύδωρ για 99 χρόνια στους νεοναζί μαφιόζους της παγκοσμιοποίησης! 

Δεν πρέπει να μαγαρίσουν το Σκοπευτήριο οι καλοί φίλοι του Γιουνκέρ, που παρέδωσαν το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Δεν πρέπει να βεβηλώσουν τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας, αυτοί που εξοντώνουν τον πληθυσμό και κάνουν τα παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία.

Ούτε αυτοί, ούτε οι παρατρεχάμενοί τους, που ξευτυλίζονται για ένα χαρτζηλίκι!

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Τι ρόλο βαράνε τελικά αυτός ο... Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης κι ο Χ. Λεοντής; Τι ρόλο βαράνε τελικά αυτός ο... Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης κι ο Χ. Λεοντής; Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. eheis ,APOLYTO DIKAIO,SUNELLHNA,ALLA NANAI TAHA MONO ,O LEONTHS?(LIONTARI NA TON FAEI),EGO XERO TA STERNA TIMOYN TA PROTA....VLEPE THEODORAKI(MIKY),GERO-XEKOUTH GLEZO?KAI TOSOI DISTYHOS ALLOI!AYTOI EIMASTE.MISELLHNES,ANTHELLHNES,ELLHNOPHONES,GIOUSOUFAKIA!!!DISTYHOS,PANTA H MEIOPSHFIA ESERNE STO HORO ,OLO TO GENOS.TO IDIO KAI TORA.MONO OI EPAMITES THA XESHKOSOUN KAI THA METALAMPADEUSOUN TO FOS THS ALHTHEIAS,TO FOS THS DHMOKRATIAS.KALH LEYTERIA STHN KATAKTHMENH,PRODOMENH,GLYKEIA PATRIDA MAS!ZHTO TO E.PA.M. ZHTO OI EPAMITES PATRIOTES ZHTO H ELLADA MAS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.