Μίλησε κανείς για... Κατοχή ;;;

Ο Στρατός στους δρόμους και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων περί άλλων τυρβάζει

του Αντώνη Παπαντωνίου*

Σήμερα ξεκινώ την ημέρα μου με ανέκδοτα.
- Μίλησε κανείς για κατοχή;
- Όχι βέβαια μιας και ο «Υπουργός» Εθνικής Άμυνας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, συνοδευόμενος βεβαίως από Επιτελείς του «Υπουργείου» του, και όχι Υπουργείου μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η επίσκεψή του έχει σχέση με τα μέτρα Αστυνόμευσης της Δυτικής Μακεδονίας, σαν αρχή, που διέταξε πριν ένα χρόνο!

Κάθε Πολίτης, έχων τας φρένας του, θα νόμιζε, και πολύ σωστά, ότι έγινε Ανασχηματισμός....
της «Κυβέρνησης» και ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, η προσφώνηση «Κύριος»…… δεν του αξίζει, ανέλαβε το Υπουργείο, άλλο ένα ανέκδοτο, «Προστασίας του Πολίτη»!

Τα ερωτήματα

Και όμως αυτός ο ακατανόμαστος εξακολουθεί να είναι «Υπουργός» Εθνικής;;; Άμυνας. Μόνο που δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα, ίσως λόγω χαμηλής νοημοσύνης, όπως:
1) Από πότε και με πιο δικαίωμα οι Ένοπλες Δυνάμεις επιτρέπεται να επιτηρούν και να Αστυνομεύουν τους Έλληνες Πολίτες;;;
2) Η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με ποια λογική, με ποια υποχρέωση υπακούει σε τέτοιες αθλιότητες, παράνομες και πρωτοφανείς εντολές;;;

Τα ερωτήματα αυτά απευθύνονται σε κάθε αρμόδιο, αν υπάρχουν ακόμα, γιατί έχουν άμεση σχέση με την προσπάθειά μας να κατανοήσουμε σε τι ακριβώς Πολίτευμα ζούμε.

Και αυτό γιατί η Αστυνόμευση των Πολιτών από τον Στρατό, δηλαδή ο Στρατός στους δρόμους, δεν σημαίνει τίποτε άλλο από καθαρή Δικτατορία και μάλιστα και Στρατιωτική, δεδομένου ότι μέχρι τώρα είχαμε Κοινοβουλευτική και προσφάτως περάσαμε και επίσημα και σε ΚΑΤΟΧΗ (Ν.4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ.94 Α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ’- ΣΕΛ.1014)! Τώρα δηλαδή τα έχουμε όλα, εκτός από Δημοκρατία και κυρίως εκτός από Νομική Προσωπικότητα, έχοντας μετατραπεί σε μια απλή Γεωγραφική Περιοχή!

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα που αφορά στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων λυπάμαι δύο φορές, δεδομένου ότι προέρχομαι από τους Κόλπους της, και αυτό γιατί έχει πάθει σύγχυση, τουλάχιστον, ανάμεσα σε δύο έννοιες που είναι «Πίστη και Υπακοή στην Κυβέρνηση» και «Πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό και στην Πατρίδα», όπως άλλωστε είχαν ορκιστεί κατά την αποφοίτησή τους από τη Στρατιωτική Σχολή που φοίτησαν παίρνοντας το Ξίφος τους.

Ο όρκος και το Σύνταγμα

Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά κανείς ότι ο Όρκος αυτός προέρχεται από το Άρθρο 103 του Συντάγματος και αφορά όλη τη Δημόσια Διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι όποιος δεν τιμά τον Όρκο που έδωσε είναι Επίορκος και συνεπώς Δωσίλογος!!

Βέβαια όλα αυτά σήμερα φαντάζουν, ίσως, γραφικά γιατί όλοι έχουν μάθει να κάνουν τη «δουλίτσα τους», όμως σύντομα ο Λαός θα αφυπνιστεί από τον λήθαργο που τον έχει φέρει η απελπισία και θα σηκωθεί πάλι όρθιος για να στείλει το λογαριασμό σε πολλούς αποδέκτες!

Και μην ξεχνά κανείς ότι η Ζωή δεν είναι ποτέ μια ατέλειωτη ευθεία γραμμή.
Γι’ αυτό άλλωστε είναι και όμορφη!!!!

*Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α) - Νομικός, είναι μέλος του Ε.Σ.Σ. και Αναπλ.Μέλος της Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ. 


Μίλησε κανείς για... Κατοχή ;;; Μίλησε κανείς για... Κατοχή ;;; Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.