Μάχη στα μαρμαρένια αλώνια με τη διαπλοκή

του Δημήτρη Μηλάκα

Κανέναν πολίτη αυτής της χώρας δεν τον «χα-λάει» το ότι η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να πάρει κάποια λεφτά από κάποιους που ενδι­αφέρονται να έχουν έναν τηλεοπτικό σταθμό. Κάποιοι πο-λίτες μάλιστα ίσως νιώθουν και μια ικανοποίηση βλέποντας τους ισχυρούς «ιδιοκτήτες» της τέ-ταρτης εξουσίας κλεισμένους σ' ένα δωμάτιο απομονωμένους να πασχίζουν με λίγο από το χρήμα τους να διατηρήσουν τη μεγάλη εξουσία τους...

Αυτό που ίσως «χαλάει» ωστόσο πολλούς -τους περισσότερους μάλλον- πολίτες αυτής της χώρας είναι η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δεν είναι η μάχη της κυβέρνησης με τη διαπλοκή. Η πραγματικότητα διαμορφώνεται από μίαν άλλη μάχη που έχει ήδη χαθεί. Και η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης μετά την ήττα, σ' αυτήν την πραγματική μάχη, είναι αυτή που διαμορφώνει την πραγματικότητα, των μνημονίων, των προαπαιτούμενων και των δόσεων με το σταγονόμετρο.

Για να μη ξεχνιόμαστε, λοιπόν, όσο οι νυν και οι επίδοξοι καναλάρχες χτυπιούνται για μια άδεια....
έχουν ήδη σερβιριστεί από τους δανειστές τα προαπαιτούμενα (δηλαδή οι όροι) προκειμένου να εκταμιευτεί μια ακόμη δόση για να ανακυκλωθεί το χρέος. Ας ρίξουμε μια ματιά, στα γρήγορα, στις απαιτήσεις που έρχονται ξανά και ξανά μέχρι να ικανοποιηθούν απόλυτα.

Σ' αυτήν τη φάση λοιπόν, τα προαπαιτούμενα των δανειστών επι­κεντρώνονται σε «θεσμικές» παρεμβάσεις. Η αύξηση των ασφαλι­στικών εισφορών και για τους επαγγελματίες των χωριών απλώς είναι μια επιδρομή στο εισόδημα μιας κατηγορίας πολιτών που εί­χε ξεφύγει από την αδιάβλητη ηθική των δανειστών μας. Ωστόσο η προσοχή τους δεν είναι στραμμένη πια σε πενταροδεκάρες. Τώ­ρα μαζεύουν τα χοντρά λεφτά:

Μέχρι τον Οκτώβρη λοιπόν θα ολοκληρωθεί από το ΤΧΣ ο έλεγχος των διοικήσεων των τραπεζών, θα επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο η συμφωνία (ξε)πουλήματος του Ελληνικού, θα ελεγχθεί (από τους δανειστές) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας -προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των (ξε)πουλημένων στο γερμανικό Δημόσιο ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.

Ένα ακόμη από τα προαπαιτούμενα (για να δοθεί μια δόση και να ανακυκλωθούν τα δανεικά της χώρας) είναι και η εξασφάλιση «βα­σιλικών» αμοιβών των επιτελών του ανεξέλεγκτου -από την εκλεγ­μένη κυβέρνηση της χώρας- φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Μ' αυτά τα ωραία στο σκοτεινό φόντο, ας απολαύσουμε λοιπόν τη μάχη των αριστερών. Διγενήδων με τους διαπλεκόμενους δράκους. Κάτι είναι κι αυτό.

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»


Μάχη στα μαρμαρένια αλώνια με τη διαπλοκή Μάχη στα μαρμαρένια αλώνια με τη διαπλοκή Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.