Εκατόν Είκοσι Χιλιάδες Θάνατοι -Μα πως μπορούμε και το ανεχόμαστε;!

του Θεμι Συμβουλόπουλου*

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που μας δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια.

Οι ελλείψεις βασικών ιατρικών υλικών και αναλωσίμων, οι συγχωνεύσεις κλινικών, οι υπολειτουργίες και οι καταργήσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), το κλείσιμο χειρουργικών τραπεζιών και οι λίστες αναμονής που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τον 1 χρόνο, εξαιτίας ελλείψεως χειρουργικών υλικών και προσωπικού, τα παλαιωμένα και μη κατάλληλα ιατρικά εργαλεία, τα χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα προκειμένου οι ασθενείς να καταφεύγουν, εάν έχουν, στον ιδιωτικό τομέα, η ανυπαρξία και η ακαταλληλότητα ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν λειτουργούν και δημιουργούν θανάσιμες αναμονές καρκινοπαθών, συνθέτουν την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων. (περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ: http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/1787-neo-kardiografima-tou-esy κι εδώ: http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/1803-nea-aksoniki-tou-esy---diagnosi-pliri-katarrefsi

Αν προσθέσουμε και τις δυσθεώρητες πλέον ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε Κέντρο Υγείας απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μιας ηθελημένης πρόκλησης θανάτων, στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός παράνομου, καταχρηστικού και...
ληστρικού χρέους. Ενός χρέους, που ακόμα και εάν δεν εμπεριείχε τα χαρακτηριστικά του απεχθούς και επονείδιστου, σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί η εξυπηρέτησή του και η επιβολή απάνθρωπων πολιτικών με τίμημα την ίδια την ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας.

Ταυτόχρονα, μόλις πατήσαμε τον Σεπτέμβριο και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από όλα τα ληξιαρχεία της χώρας, αναφέρουν 19.550 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις. Από το 2013 μέχρι σήμερα, οι θάνατοι είναι κατά 75.000 περισσότεροι, ενώ από την αρχή της οικονομικής κρίσης η διαφορά ανέρχεται σε πάνω από 120.000  θανάτους, έναντι των γεννήσεων. Μια μεγάλη πόλη ολόκληρη, έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα σε διάστημα 6 χρόνων.

Μια πραγματική αλλά αφανής γενοκτονία συντελείται στον τόπο μας.

Σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ από την 9η Δεκεμβρίου του 1948, γενοκτονία υπάρχει, όταν συντρέχει οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:

  1. Θανάτωση των μελών της ομάδας
  2. Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
  3. Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας
  4. Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας
  5. Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη.
Στην Ελλάδα σήμερα τα σημεία 2, 3, και 4 της Διακήρυξης, βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

Ένας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται στον τόπο, με την πλήρη αποδοχή και συνέργεια, σύσσωμου του εναλλασσόμενου κυβερνητικού θιάσου. Αριστερού και δεξιού, σοσιαλαριστερού και νεοφιλελεύθερου και των κάθε λογής κεντρώων, ακροδεξιών, και έχει ο μπαξές,  δεκανικιών τους.

Πρόκειται ουσιαστικά για καθεστώς κατοχής που επιβάλλεται εν καιρώ ειρήνης. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Άλλωστε η νεοφιλελεύθερη αριστερά, ξέρετε αυτή που δεν άντεξε 17 ώρες εκβιασμών το περσινό καλοκαίρι, φροντίζει να εδραιώσει ακόμα πιο βαθιά αυτό το καθεστώς, μέσω της νέας μοιρασιάς στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αναβαθμίζοντας την σχέση της και την διαπλοκή της, με την πιο ληστρική και παρασιτική τάξη. Αυτής της νέας ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Και μάλιστα να το παρουσιάζει στο πόπολο ως εξυγίανση. Την χειραγώγηση και τον παρασιτισμό πλέον, θα τον βιώνουμε νόμιμο και αδειδοτημένο.

Μα πως μπορούμε και το ανεχόμαστε;! Αγανακτήστε πατριώτες.

Το σχέδιο είναι ένα και μοναδικό. Η Ελλάδα πρέπει ν’ απωλέσει κάθε εσωτερική συνοχή και συνάφεια. Απώλεια που συντελείται με ενορχηστρωμένη την κοινωνική διάρρηξη σε κάθε είδους σχέση, εργασιακή, συλλογική και ατομική, πολιτιστική και οικογενειακή, μέχρι την ίδια την αποδόμηση, απαξίωση ξεπούλημα κι αφελληνισμό κάθε στρατηγικής δομής κι οργάνωσης. Από την παιδεία και την υγεία, την ενέργεια και το νερό, μέχρι την δικαιοσύνη και την άμυνα.

Η Ελλάδα δεν λογίζεται πλέον ως κράτος. Μας το υπενθύμισε κουνώντας το δάχτυλο η Κομισιόν, μόλις η εισαγγελέας και μερίδα του τύπου, ανακίνησε το θέμα του εθνικού σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ και του φουσκωμένου ελλείμματος που μας έχωσε στα μνημόνια. Μην τολμήσετε και πάτε σε εθνικά δικαστήρια την υπόθεση Γεωργίου, μήνυσαν στην προσκυνημένη κυβέρνηση. Καινούργιοι εκβιασμοί στο προσκήνιο. Λέτε αυτή την φορά, ν’ αντέξει ο Αλέξης;

Το θεσμικό οπλοστάσιο της χώρας, η ίδια η κρατική της υπόσταση, το εθνικό της δίκαιο πρέπει να καταργηθούν, να παροπλιστούν έτσι ώστε να εξαλειφθούν κάθε είδους αντιστάσεις έναντι της τελικής ρευστοποίησης και κατακερματισμού της, ως οικόπεδο προς ολική εκποίηση. Καμμένη γη.

Όποιος νομίζει ότι θα την σκαπουλάρει αυταπατάται. Η επίθεση θα ενταθεί και θα κλιμακωθεί, ωσότου καμμιά ανασύνταξη δυνάμεων ακόμα κι από την μεριά του λαού, να μην είναι δυνατή κι εύκολα υλοποιήσιμη.

Αυτό εξυπηρετεί το χρέος. Βάζουνε στην γκιλοτίνα τις ζωές μας, προκειμένου να πάρουνε την ίδια την γη. Γι’ αυτούς σημαίνει κατάκτηση της χώρας μας. Για μας σημαίνει σκλαβιά και θάνατο.

Θα το αφήσουμε; Θα το επιτρέψουμε;
Όχι, αν για ακόμα μια φορά στην ιστορία μας, ενωθούμε διεκδικώντας όχι επιμέρους αιτήματα, αλλά την ελευθερία της πατρίδας. Αν ενωθούμε κάτω από ένα και μοναδικό σκοπό. Αυτό της ανατροπής του καθεστώτος κατοχής και την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατικής, ανεξάρτητης και κυρίαρχης για τον λαό πολιτείας.

Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε αγώνα εθνικό κι απελευθερωτικό, εντελώς ασυμβίβαστο απέναντι σε κάθε είδους ιδεολόγημα και διαχωρισμό.

Στην γενιά μας έλαχε η ευθύνη. Και η ιστορία μας καλεί να την αναλάβουμε.

*Ο Θέμις Συμβουλόπουλος είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΕΠΑΜ


Εκατόν Είκοσι Χιλιάδες Θάνατοι -Μα πως μπορούμε και το ανεχόμαστε;! Εκατόν Είκοσι Χιλιάδες Θάνατοι -Μα πως μπορούμε και το ανεχόμαστε;! Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.