Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Σε λίγες μέρες θα ζήσουμε και πάλι στην πόλη μας το «θέατρο του παραλόγου» των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Είναι απορίας άξιο, πώς μία διοργάνωση εμπορικού και οικονομικού ενδιαφέροντος έχει διεγείρει τόσο πολύ τον λογοτεχνικό οίστρο των εκάστοτε κυβερνώντων μας, οι οποίοι έρχονται στην πόλη μας και, ωσάν σε διαγωνισμό μυθιστορίας, ξεδιπλώνουν όλη την αχαλίνωτη φαντασία τους στην κατασκευή των πιο ευφάνταστων υποσχέσεων («αφηγήματα» τα λένε τώρα)!

Για να μην πάμε πιο μακριά, αρκεί να θυμηθούμε το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του 2014, που έφερε τον Σύριζα στην εξουσία. Και το 2015, μετά την εξευτελιστική υποταγή της κυβέρνησης στους δανειστές και την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, και πάλι στη Θεσσαλονίκη, από το βήμα της ΔΕΘ, τις εξαγγελίες για το «παράλληλο πρόγραμμα» που θα απάλυνε τις συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων! Για να θυμηθούμε και το μεγάλο μας λογοτέχνη, από το βήμα της ΔΕΘ «ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια που δεν ντράπηκαν τα χείλη που τα πρόφεραν»!

Δεν ντράπηκαν, συμπολίτες και συμπολίτισσες, να προδώσουν το γενναίο ΟΧΙ του ελληνικού λαού! Δεν ντράπηκαν να μας παρουσιάζουν τον διεθνή διασυρμό και την καταστροφή της χώρας ως «έντιμο συμβιβασμό»! Δεν ντράπηκαν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού μας αποτελούν «αναγκαίες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις»! Δεν ντράπηκαν -και δεν ντρέπονται- την ώρα που διαλύουν και ξεπουλούν κομμάτι κομμάτι την πατρίδα μας, να μας σερβίρουν την καραμελίτσα της «Ανάπτυξης» -η οποία πάντα έρχεται το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου χρόνου!

Και φέτος πάλι, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός δεν θα ντραπεί και θα ‘ρθει στη ΔΕΘ, με μόνα όπλα του το απύθμενο θράσος και το πηγαίο υποκριτικό του ταλέντο!
Συμπολίτη, συμπολίτισσα,

Δεν κρίνουμε σκόπιμο να σου απαριθμήσουμε εδώ, τα δεινά που υφίσταται η χώρα εξαιτίας των δοσιλογικών μνημονιακών κυβερνήσεων. Τα γνωρίζεις ήδη πολύ καλά, μια που τα ζεις και τα νιώθεις στο πετσί σου. Κάποτε δούλευες και αγωνιζόσουν για μια καλύτερη ζωή για σένα και τα παιδιά σου. Τώρα έφτασες να παλεύεις, μετά βίας, για την επιβίωση!

Σε καλούμε μόνο να σκεφτείς. Αξίζεις μια τέτοια ζωή; Αξίζουν τα παιδιά σου μια τέτοια ζωή;

Πιστεύουμε πως η απάντηση θα είναι ΟΧΙ! Αξίζουμε κάτι καλύτερο κι εμείς, και τα παιδιά μας, και η Ελλάδα μας, που τόσο έχει ματώσει!

Ας γίνουν τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ το δικό μας βήμα, για να ακουστεί για μια φορά και μια αλήθεια. Κύριοι των κυβερνήσεων, πιόνια αλλότριων συμφερόντων, σ’ αυτό το δρόμο που έχετε πάρει, θα μας βρείτε απέναντί σας!

Ο καιρός των συμβολικών διαμαρτυριών έχει παρέλθει προ πολλού. Το ίδιο και ο καιρός για «διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας»! Ποια αιτήματα και από ποιον να τα διεκδικήσουμε; Από αυτούς που μας πουλούν με το κιλό και με το μέτρο;

Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε αυτό που μας ανήκει, είναι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή!

Για να βρεθούν οι εγκληματίες στο σκαμνί και ο λαός στην εξουσία!

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ας γίνει η αρχή να αφήσουμε για λίγο στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι πολύ ισχυρός, αλλά δεν είναι αήττητος!

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
Όλοι το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην Καμάρα!

ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης


Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.