Κάποτε, οι ηλίθιοι στην Αριστερά ήταν μάλλον μειοψηφία

«Η Ελλάδα, θ’αποτελεί στήριγμα για τον κινέζικο λαό, όταν αυτός θα το έχει ανάγκη...» Αλέξης Τσίπρας
________________

του askordoulakos

Λένε οι πιο παλιοί, ότι αν κάποτε ήθελες ν’ αντιπαρατεθείς με αριστερό (ή κομμουνιστή, ή τροτσκιστή, ή αναρχικό κλπ) όφειλες να είχες διαβάσει δύο βιβλιοθήκες!

Είτε συμφωνούσαν κάποιοι με αυτό, που αποκαλείται Αριστερά (πολιτικά αδόκιμος ο όρος κατά τη γνώμη μου, αλλά αυτό είναι γι’ άλλη κουβέντα), είτε όχι, σχεδόν όλοι πάντως, συνέκλιναν στην παραπάνω άποψη. Ότι δηλαδή, κατά την κοινή γνώμη, ο... αριστερός, ήταν κατά τεκμήριο και σε γενικές γραμμές, αν μη τι άλλο, διαβασμένος και πολιτικά συγκροτημένος. Υπάρχουν βέβαια -πάντα κατά την κοινή γνώμη- και τα κατά τεκμήριο και σε γενικές γραμμές «κουσούρια» του... αριστερού, αλλά κι αυτό επίσης είναι γι’ άλλη κουβέντα.

Κάποτε, τα στελέχη της εν γένει Αριστεράς, άσχετα με τις επιλογές και την κατάληξή τους, διέθεταν το μέσο όρο  πολιτικής (και όχι μόνο) συγκρότησης, κάτι το οποίο προέκυπτε κι από την εκφορά του λόγου τους.

Να θυμηθούμε τον σημαντικότατο (από κάθε άποψη) Μήτσο Κωστόπουλο, το μπάρμπα....
Κώστα το Λουλέ, ή ακόμα κι αυτόν τον Κύρκο και το Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Βλέποντας σήμερα κάποιος, αυτό το «μείγμα» Βούλτεψη-Παπακώστα, σε... αριστερή πλέον απόχρωση κι εννοούμε φυσικά το τραγελαφικό σούργελο, που ονομάζεται Ελένη Αυλωνίτου, αντιλαμβάνεται, ότι το παραπάνω «δόγμα» τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

Δεν είναι μόνο η Αυλωνίτου, βέβαια, που τείνει να καταρρίψει κάθε ρεκόρ βλακείας και γελοιότητας. Υπάρχουν κι έτεροι λαμπροί εκπρόσωποι της πρώτης φοράς αριστερής βλακείας: Κυρίτσηδες, Φίληδες, Κατρούγκαλοι, Βαγενάδες κι άλλοι πολλοί (ανώτερα, μεσαία και κατώτερα στελέχη), ων ουκ έστιν αριθμός.

Απλώς, η Αυλωνίτου έχει κατακτήσει...επάξια και με το σπαθί της, τον τίτλο της ηγέτιδος του εν λόγω σύγχρονου... ιδεολογικού «ρεύματος» της αριστερής βλακείας! Τι δήλωσε λοιπόν χτες το πρωί στο ΣΚΑΙ, η ιδεολογική καθοδηγήτρια των αριστερών βλακών;
«Αυτοί, που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μας οδηγούσαν έξω από το ευρώ...»

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ, διότι κάθε περαιτέρω σχόλιο θα αλλοιώσει τη μαγεία, που αναδεικνύεται από τέτοια δήλωση.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το κόμμα των αριστερών βλακών (και δοσιλόγων και λαμογιών και ξεπουλημένων καθαρμάτων και απατεώνων και και και και...) εμπνέει πλέον και ανθρώπους της...Τέχνης και του Πολιτισμού, όπως η Άντζυ Σαμίου (φωτο), που με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, στο Facebook, αντανακλά την απήχηση της σύγχρονης αριστερής διανόησης- επιπέδου Αυλωνίτου- αποκαλύπτοντας: «Πάλι Τσίπρα θα ψηφίσω, δαγκωτό!».

Πριν λίγο καιρό, βέβαια, η συγκεκριμένη πολιτικοποιημένη καλλιτέχνις εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραπονούμενη διότι «… οι ευκαιρίες δόθηκαν… οι ελπίδες δεν δικαιώθηκαν…όνειρο ήταν… σαν προδομένος έρωτας…Δεν θα πιστέψω ξανά ωραία λόγια και γλυκά χαμόγελα από κανέναν…».

Φαίνεται όμως, ότι οι καθημερινές. έντονες και καταλυτικές ιδεολογικοπολιτικές παρεμβάσεις της Αυλωνίτου και του -εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ- ιδεολογικού ρεύματος, του οποίου ηγείται,  έπεισαν την Άντζυ Σαμίου (ή Samiou Angie) να ανακρούσει πρύμναν, σχετικά με τις προηγούμενες πολιτικές της εκτιμήσεις, όπως προκύπτει κι εκ της (Ποποποποπο) παρακάτω ανάρτησης .


Ας τελειώνουμε λοιπόν με τους μύθους του παρελθόντος και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις ξεπερασμένων και δογματικών θολοκουλτουριάρηδων, όπως ο Ρίτσος, ο Γληνός, ο Λοΐζος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, η Ρόζα Ιμβριώτη και πολλά άλλα φαντάσματα του παρελθόντος.

Όλοι αυτοί αποτελούν απλή υποσημείωση στο σύγχρονο ιδεολογικό ρεύμα, του οποίου ηγείται η Αυλωνίτου και το οποίο επελαύνει  ακάθεκτο, κατακτώντας θέσεις εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Κάποτε, οι ηλίθιοι στην Αριστερά ήταν μάλλον μειοψηφία Κάποτε, οι ηλίθιοι στην Αριστερά ήταν μάλλον μειοψηφία Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Αυγούστου 20, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.