Η Ελλάδα των αθλητών και η Ελλάδα των πολιτικών "ταγών"!

του Δημήτρη Κυπριώτη

Δύο «χρυσά» κορίτσια και ένα «χρυσό» αγόρι, μαζί με τους τρείς άλλους Ολυμπιονίκες μας, μπόρεσαν να σηκώσουν την Ελλάδα στα ου-ράνια, να δώσουν μιαν ανάσα ελπίδας στους Έλληνες και να κάνουν τα χείλη των απανταχού Ελλήνων να χαμογελάσουν.

Μπόρεσαν, έστω και για λίγες μόνο στιγμές, λίγες ώρες , να βγάλουν τη μιζέρια από πάνω από την Ελλάδα μας και να δώσουν την ελπίδα ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και όχι περιμένοντας με το χέρι απλωμένο την δήθεν βοήθεια των δήθεν ισχυρών, που «πίνουν το αίμα» των Ελλήνων και αφαιμάζουν την περιουσία της χώρας μας! 

Εύγε στους πανάξιους Ολυμπιονίκες μας, αλλά και σε όλους τους αθλητές μας που πάλεψαν και θα συνεχίζουν να παλεύουν, ακόμη και με ανύπαρκτες αθλητικές υποδομές, με ανύπαρκτη την κρατική στήριξη και μέριμνα, με στερήσεις των ίδιων και των οικογενειών τους, πάντα αγωνιζόμενοι για τη χαρά της συμμετοχής και για τον κόντινο της νίκης, για να μπορούν να φωνάζουν ελεύθερα:
                            
«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

Σε αντιδιαστολή αυτών των προσπαθειών των παιδιών της Ελλάδας, υπάρχει και η αντίθετη, η...
σκοτεινή πλευρά των δήθεν πολιτικών «ταγών», που το μόνο που ξέρουν στις περιπτώσεις των Ολυμπιακών ή άλλων μεταλλίων των αθλητών μας, είναι η προσπάθεια να καρπωθούν την επιτυχία τους, για τη δική τους προβολή. Το έργο το βλέπουμε πολλά χρόνια τώρα και θα συνεχίζεται αυτή η προβολή του, όσο οι Έλληνες θα τους ανέχονται και θα τους προσφέρουν τη στήριξή τους ή έστω την ανοχή τους, αντί της οφειλόμενης απαξίωσης.

Είναι καιρός τώρα, ακόμη και με την αφορμή αυτήν των άθλων που πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές και οι αθλήτριες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, να αναδειχθεί και ο άθλος όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 

Και αυτός, στην περίοδο που διανύουμε, δεν μπορεί να είναι άλλος, από τον άθλο εκείνο που μπορεί να επιτύχει η πλειοψηφία των Ελλήνων με την ανατροπή των καθεστωτικών αντιλήψεων και πρακτικών του πολιτικού κατεστημένου της Πατρίδας μας και την ανάδειξη των νέων άφθαρτων πολιτικών δυνάμεων, που να προέρχονται απ΄ ευθείας από το λαό, να εργάζονται μαζί με το λαό, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων!

από το «http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/»


Η Ελλάδα των αθλητών και η Ελλάδα των πολιτικών "ταγών"! Η Ελλάδα των αθλητών και η Ελλάδα των πολιτικών "ταγών"! Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Αυγούστου 20, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.