Έξαλλος ο Ρέντζι βγάζει στη σέντρα την πιο χρεωκοπημένη τράπεζα της Ευρώπης: την DEUTSCHE BANK

Οικογενειακά προβλήματα  

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί συντομευμένη και ελαφρώς “χρωματισμένη” (να μην χάνουμε και το χιούμορ μας), απόδοση ανάρτησης του Zero Hedge. Βλέπε Πηγή.

Είχαμε από καιρό πει ότι ο πραγματικός ελέφαντας στο δωμάτιο ήταν τα $ 75 τρισεκατομμύρια έκθεση σε παράγωγα της Deutsche Bank. Την εποχή εκείνη το γερμανικό πρότυπο ισχύος και αρετής ήταν χρεωμένο 20 φορές περισσότερο από το γερμανικό ΑΕΠ και 5 φορές περισσότερο από το ΑΕΠ της ευρωζώνης (Τζάμπα είχε πάει η Ελλαδίτσα μας αδέρφια).

Οι “ειδικοί” μας είχαν αγνοήσει γιατί, σκέφτηκαν, “γιατί να αναφέρουμε πράγματα που θα χαλάσουν το όμορφο παραμύθι ότι όλα στην ΕΕ είναι μια χαρά;”

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, όπου και πάλι τα πράγματα δεν είναι μια χαρά, μόνο που τώρα δεν μπορούν να τα βάλουν με την Ελλάδα, και, οι ίδιοι “ειδικοί”, προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στο Brexit, και όπου ξαφνικά, με μια αφοπλιστική κρίση ειλικρίνειας, ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, "πήγε εκεί" και τα έχωσε στην Deutsche Bank σαν το πραγματικό “πρόβλημα παραγώγων” της Ευρώπης.
 
Βέβαια ο Renzi έχει τα προβλήματα του και κυρίως το πως να περάσει το bail out (βοήθεια της...
μαμάς Ευρώπης) και πως να αποφύγει το φοβερό και τρομερό bail in (ξέρετε, το κουρεματάκι που κάνανε στην Κύπρο;) και το οποίο όμως (το bail in) είναι, από το 2016, ο μόνος επιτρεπόμενος μηχανισμός για τις τράπεζες. Και στη προσπάθεια του να πάει προς το out αντί για το in με τις ιταλικές τράπεζες ο Renzi έπεσε επάνω στην αμείλικτη γερμανική τυπολατρία (να την πούμε έτσι;) των Angela Merkel και Wolfgang Schauble. Σε σημείο που ο πανίσχυρος και λατρεμένος από ολόκληρη την Ευρώπη (ειδικά του νότου) Γερμανός τσάρος με το καρότσι του έβαλε μπαμπέσικη τρικλοποδιά δηλώνοντας ότι ο Ιταλός ομόλογος του (του τσάρου) Ιταλός υπουργός οικονομίας Pier Carlo Padoan του είχε πει ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει αυστηρά τους τραπεζικούς κανονισμούς.

Εκεί λοιπόν είναι που τα πήρε στο κρανίο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο Renzi λέγοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιταλικές τράπεζες με τα κακά χρέη τους είναι ανθυπολεπτομέρειες μπροστά στα προβλήματα που έχουν “κάποιες” (ήταν ευγενικός παρόλα αυτά) ευρωπαϊκές τράπεζες με τα παράγωγα τους.

Μια ματιά στο πιο πάνω γράφημα δεν αφήνει αμφιβολίες σε ποιον αναφερόταν.

Το Reuters προσθέτει ότι σε κοινή συνέντευξη με τον Σουηδό πρωθυπουργό Stefan Lofven, οRenzi επανέλαβε ότι άλλες ευρωπαικές τράπεζες έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τις ιταλικές.

"Αν το πρόβλημα με τα δάνεια αξίζει ένα, το θέμα με τα παράγωγα άλλων τραπεζών, μεγάλων τραπεζών, αξίζει εκατό. Αυτή είναι η σχέση: ένα προς εκατό," είπε ο Matteo.

Έτσι τώρα, με το δόγμα της Αμοιβαία Εξασφαλισμένης Καταστροφής ενεργοποιημένο, μια και τα άπλυτα της Deutsche Bank βρίσκονται σε κοινή θέα, η κίνηση του Renzi είναι προφανής: αν η Merkel δεν προχωρήσει σε bail out των ιταλικών τραπεζών, η κατάρρευση τους θα εξασφαλίσει και την κατάρρευση της Deutsche Bank. Και από τη στιγμή που για ένα σενάριο για τα παράγωγα της DB αυτού του είδους, δεν υπάρχει κανενός είδους δίχτυ ασφαλείας, δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί ο γερμανικός γίγαντας ούτε με bail έξω, μέσα, καθέτως, οριζοντίως ήπλαγίως.

Το μπαλάκι είναι τώρα στους Γερμανούς και “όλοι” (διάβαζε “αγορές” που ως γνωστό είναι ευαίσθητες και θανατηφόρες, πραγματικά ένας επικός συνδυασμός) περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί το πράγμα. Θα υποκύψει η καγκελάριος στον εκβιασμό;

Ειρωνεία της τύχης, ακόμα και ένα bail out κάθε ευρωπαϊκής χρεοκοπημένης τράπεζας απλά θα επιταχύνει την ίδια λαϊκή οργή που προκάλεσε και το σχίσμα του Brexit. Αυτό με τη σειρά του θα προκαλέσει περισσότερη οργή μαζί με ένα ακόμα bail out κάποιου τραπεζίτη, μέχρις ότου ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ των τάξεων γίνει κυριολεκτικός πόλεμος.

Απόδοση (με κάποιες ελευθερίες, αυστηρά πιστός όμως στο νόημα) ο Γιώργος του Κλικ

Πηγή: zerohedge
από το «Τελευταία Έξοδος»


Έξαλλος ο Ρέντζι βγάζει στη σέντρα την πιο χρεωκοπημένη τράπεζα της Ευρώπης: την DEUTSCHE BANK Έξαλλος ο Ρέντζι βγάζει στη σέντρα την πιο χρεωκοπημένη τράπεζα της Ευρώπης: την DEUTSCHE BANK Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιουλίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.