Bregret και ο δράκος του παραμυθιού

του Μιχάλη Αριδά

Με την υπερψήφιση του Brexit σφίγγουν πολύ τα πράγματα για τους Γερμανούς. Τα περί ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και Ευρώπης των λαών και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες κενές περιεχομένου, σαν τη στάχτη σκορπίζονται στον άνεμο τώρα πια. Οι λαοί αρχίζουν και συνειδητοποιούν τι εστί Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουν να φύγουν τρέχοντας από αυτή.

Η Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση από αμερικάνικη εταιρεία, την PEW Research Center (που δε ζει με δουλίτσες από τα ελληνικά υπουργεία και τις εγχώριες τράπεζες), το ποσοστό των Ελλήνων που δε βλέπουν θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκέντρωσε 71% και οι μενουμευρωπαίοι δεν ξεπερνούν το 27%.

Προσέξτε! Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το ερώτημα, όχι για την ευρωζώνη, όπου σίγουρα το ποσοστό θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Οπότε, τώρα είναι η στιγμή να ξαμολήσει το καθεστώς τα σκυλιά του, πιο λυσσασμένα από ποτέ. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν ριχτεί σε ένα αγώνα αχαλίνωτης προπαγάνδας και ψεμάτων, τόσο...
εξόφθαλμων, που κάποια στιγμή μένεις με ανοιχτό το στόμα από αυτά που ακούς. Δεν έχει όριο η πλύση εγκεφάλου που υφίσταται ο Ελληνικός λαός. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, κανένα ηθικό φραγμό να πουν τα χειρότερα ψέματα.

Σας παραθέτω μερικά, για να πάρετε μια ιδέα. Είναι από αυτά που λένε στη Βρετανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αναπαράγονται και εδώ, καθώς και μερικά ντόπιας παραγωγής.

Από το πρωί της επόμενης μέρας του Brexit, βγήκαν οι «δημοσιογράφοι» στα πρωινάδικα και μας έλεγαν πως οι Βρετανοί μετανιώνουν για αυτό που έκαναν και τώρα κοιτάνε πως θα το πάρουν πίσω και άλλα απίστευτα ψέματα. Η καψίλα τους ήταν βέβαια, να φτιάξουν κλίμα εδώ μέσα, αφού κανείς Βρετανός δεν τους άκουγε. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να τρομάξουν τον Έλληνα, να τον παραπλανήσουν με χονδροειδή ψέματα και αστήρικτες υποθέσεις, ώστε να μην του περνάει από το μυαλό το grexit.

Γελάει ο κόσμος με τις υποτιθέμενες υπογραφές που μάζεψαν, για να ξαναγίνει το δημοψήφισμα. Από τα 4 εκατομμύρια υπογραφών, ούτε το 10% δεν ήταν από τη Μ. Βρετανία. Όλες σχεδόν, ήταν από το εξωτερικό: Πακιστάν, Β. Κορέα κλπ. Κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο βρετανικοί ταχυδρομικοί κώδικες, ώστε να μπορούν όλοι πάνω σε αυτή τον πλανήτη να υποβάλουν το αίτημα. Ο καθένας μπορούσε να αιτηθεί όσες φορές ήθελε. Ειδικά με ένα απλό πρόγραμμα, υπέβαλλε χιλιάδες αιτήσεις. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Βατικανό, το οποίο έχει 800 κατοίκους, αλλά (λέγεται πως) είχε 39.000 αιτήματα για επανάληψη.

Έφτασαν να λένε πως η Μ. Βρετανία και η λίρα θα πάθουν πολύ μεγάλη ζημιά, με το τεράστιο λάθος που έκαναν. Η πραγματικότητα είναι πως οι Βρετανοί εκατομμυριούχοι και οι παγκόσμιοι μεγαλο - τραπεζίτες έπαθαν ζημιά, χάνοντας μερικά δισεκατομμύρια από την πρώτη μέρα που ακολούθησε το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το έγκυρο και πασίγνωστο Bloomberg, οι 400 πλουσιότεροι του πλανήτη έχασαν σε λίγες ώρες 127 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σημείωσαν, μέσα στο πρώτο διήμερο, μια πτώση πάνω από 23%. Μεγαλύτερη και από αυτή που είχαν όταν έσκασε η φούσκα της Lehman Brothers. Μια εβδομάδα μετά, το βρετανικό χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο, όπως και η λίρα, ενώ το ευρώ σημείωνε κάθοδο …

Όπως γράφτηκε στο zerohedge, όταν ο περίφημος Τζορτζ Σόρος προειδοποιούσε τους Βρετανούς πως θα γίνουν φτωχότεροι αν ψηφίσουν την έξοδο από την ΕΕ, στην πραγματικότητα εννοούσε πως θα γίνει αυτός φτωχότερος.

Τι ζημιά έπαθε ο λαός που ψήφισε; Καμία. Όλες οι απειλές και οι φοβέρες αποδείχθηκαν τζούφιες. Ζημιά έπαθαν μόνο αυτοί που μας απειλούν και μας φοβερίζουν. Τυχαίο;

Ένα ελληνικό παράδειγμα παραπληροφόρησης και εκφοβισμού, ήταν αυτό με την εκπληκτική λειτουργό της δημοσιογραφίας, κα Χριστοφιλέα, η οποία από την κρατική τηλεόραση, ρώτησε τον ανταποκριτή στο Λονδίνο, αν υπάρχει επιδρομή στα σούπερ μάρκετ και αν κλείνουν οι τράπεζες εκεί. Προέτρεψε δε, να αφήσουμε τον Φάρατζ να «γαυγίζει». Λαμπρά. Πάλι καλά που δε ρώτησε αν βυθίζεται το νησί στα βάθη του Ατλαντικού και αν πεινασμένα ζόμπι κυνηγούν τους μετανοιωμένους βρετανούς.

Αφήστε το άλλο. Οι γέροι εθνικιστές που αναπολούν τα μεγαλεία της βρετανικής αυτοκρατορίας και οι ακροδεξιοί ξενόφοβοι ψήφισαν υπέΑριδάς4ρ του brexit, μας λένε «έγκυροι» αναλυτές. Όταν το 1975 ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της εισόδου στην Ε.Ε., δεν υπήρχε προφανώς νοσταλγία για τα μεγαλεία. Τώρα την απέκτησαν. Δεν υπάρχει όριο στο ψέμα και στη γελοιότητα και φυσικά δεν υπάρχει όριο στην προπαγάνδα τους.

Στο τέλος της προηγούμενης κατοχής της χώρας μας, αυτοί που έσπερναν το ψέμα και την ηττοπάθεια, για να σπάσουν και να τσακίσουν το ηθικό του λαού, δικάστηκαν σαν δωσίλογοι. Όσοι πρόλαβαν τουλάχιστον. Ελπίζω σύντομα ο Ελληνικός λαός να απελευθερωθεί και να δικαστούν όλοι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να τον κρατήσουν μέσα στη δυστυχία, τη φτώχεια και τον θάνατο.

από το «https://www.anapoda.news»


Bregret και ο δράκος του παραμυθιού Bregret και ο δράκος του παραμυθιού Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.