Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμπορεύεται λαθραία τον τίτλο και τον αγώνα του ΕΠΑΜ

Ανακοίνωση

Το ΕΠΑΜ εξ ιδρύσεως και από θέση αρχής δεν συμμετέχει σε κανενός είδους πρωτοβουλίες ή κινήσεις με ιδεολογική περιχαράκωση. Είτε προέρχονται από δεξιά, είτε από αριστερά. Τέτοια εγχειρήματα είναι εκ φύσεως θνησιγενή, δεν απευθύνονται σε όλους, αλλά μόνο σε ιδεοληπτικούς της δεξιάς ή της αριστεράς, λειτουργούν διαλυτικά και υπηρετούν στενές πολιτικές σκοπιμότητες τελείως ξένες με τα προτάγματα και τον παλλαϊκό αγώνα του ΕΠΑΜ.

Επομένως το ΕΠΑΜ δεν θα μπορούσε ποτέ να συμμετάσχει ακόμη κι ως παρατηρητής με μέλη ή φίλους του στη συγκρότηση της αποκαλούμενης «κίνησης για την αποδέσμευση από την ΕΕ», η οποία είναι -σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΙΝ- αποτέλεσμα συσκέψεων «αγωνιστών της μαχόμενης Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, είτε ενταγμένων σε οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εργατικός Αγώνας, ΟΚΔΕ, Ένωση των Δικαίων, Σύλλογος Κορδάτος, ΛΑΕ), είτε ανένταχτων (προερχόμενων από το χώρο του ΕΠΑΜ και της ΜΑΡΣ)». Σαν αυτή που έγινε, όπως μάθαμε, την Τετάρτη 1η Ιουνίου στη λέσχη Αναιρέσεις.

Για το ΕΠΑΜ η ανάγκη αποδέσμευσης από το ευρώ και την ΕΕ είναι ένα από τα καθοριστικά αιτήματα του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία σήμερα στην πατρίδα μας. Όπως άλλωστε....
υπήρξε πάντα για τον λαό μας από την εποχή της πρώτης σύνδεσης της χώρας μας με την ευρωπαϊκή κοινότητα τη δεκαετία του 1960. Δεν ήταν ποτέ ανάγκη να είναι κανείς αριστερός για να αγωνιστεί εναντίον της ΕΕ. Αρκεί να είναι δημοκράτης πατριώτης. Κι όπως αποδείχτηκε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια, το δύσκολο δεν είναι να είναι κανείς αριστερός, αλλά να είναι αληθινός δημοκράτης και πατριώτης πάνω και πέρα απ' όλα.

Το αίτημα της αποδέσμευσης ήταν και παραμένει αίτημα παλλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό. Έτσι το αντιμετώπιζαν παλιά ακόμη και οι ίδιες οι δυνάμεις της αριστεράς. Επομένως αφορά όλο τον λαό, ανεξάρτητα ιδεολογικής ταυτότητας, ή ένταξης. Όπως ακριβώς αφορούσε πάντα στο σύνολο των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του λαού μας που αγωνίζονταν σε κάθε περίοδο εναντίον της υποτέλειας και της εξάρτησης της Ελλάδας. Πολύ περισσότερο σήμερα που το ζήτημα της αποδέσμευσης από το ευρώ και την ΕΕ έχει πάρει ξεκάθαρα εθνικοαπελευθερωτικό περιεχόμενο, μιας και συνδέεται άμεσα με την ίδια την επιβίωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Δεν έχουμε λοιπόν κανένα λόγο να ασχοληθούμε στο ελάχιστο με την εν λόγω "κίνηση για την αποδέσμευση από την ΕΕ", η οποία για πολλοστή φορά επιχειρεί να εγκλωβίσει το αίτημα αυτό στο περιθώριο της αριστεράς. Πολύ περισσότερο όταν σ' αυτήν εμπλέκονται δυνάμεις που έχουν υιοθετήσει ανοιχτά, βαφτίζοντας ως αριστερή και επαναστατική, την ταξική ιδεολογία του κεφαλαίου και της παγκόσμιας διακυβέρνησης του ιμπεριαλισμού για ανοιχτά σύνορα προκειμένου να ισοπεδωθούν έθνη, πατρίδες και λαοί. Για το ΕΠΑΜ οι δυνάμεις αυτές, όσο αριστερές κι αν δηλώνουν, είναι το ίδιο απεχθείς όσο και οι φασίστες που καμώνονται τους "πατριώτες".

Αυτό που μας κάνει να ασχοληθούμε με την εν λόγω "κίνηση" είναι γιατί με έκπληξη είδαμε να αναφέρεται σε "ανένταχτους από το χώρο του ΕΠΑΜ". Δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί που αναπροσδιορίστηκαν έτσι, ή ποιός είναι εκείνος που τους βάφτισε "ανένταχτους του ΕΠΑΜ". Ούτε θέλουμε να ξέρουμε. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι το εξής απλό:

Το ΕΠΑΜ δεν είναι "χώρος", ούτε έχει "ανένταχτους". Είναι συγκροτημένος πολιτικός σχηματισμός με μετωπικό χαρακτήρα, με οργανωμένα μέλη και φίλους πανελλαδικά. Είναι ιδεολογικά ανεξίθρησκος και έχει ως βασική του αποστολή τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στις συνθήκες της σύγχρονης κατοχής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Τα μέλη και οι φίλοι του έχουν στρατευθεί στο πατριωτικό καθήκον και δεν εμφανίζονται πουθενά ως "ανένταχτοι" για να καπηλευθούν ύπουλα τον τίτλο και την επιρροή του ΕΠΑΜ.

Απ' όσο γνωρίζουμε μόνο ο Λαλιώτης ήταν εκείνος που παλιά έστηνε "χώρους" και βάφτιζε "ανένταχτους", προκειμένου να πιάσει ψάρια στα θολά νερά. Ειλικρινά δεν περιμέναμε να ξανασυναντήσουμε τις πρακτικές του σήμερα. Ούτε βέβαια έχει το δικαίωμα κανένας να εμφανίζεται, ή να αυτοσυστήνεται ως "ανένταχτος του ΕΠΑΜ", ακόμη κι αν έτυχε να περάσει κάποια περίοδο από τις γραμμές του Μετώπου. Όποιος θέλει να είναι ανένταχτος, δικαίωμά του. Ας δηλώνει ανένταχτος χωρίς να καπηλεύεται τον τίτλο του ΕΠΑΜ.

Μόνο όποιος μπήκε στο ΕΠΑΜ με σκοπό να του αλλάξει χαρακτήρα και να το μετατρέψει σ' ένα ακόμη διαλυτικό γκρουπούσκουλο της αριστεράς, μπορεί να έχει το θράσος και την αναίδεια να εμφανίζεται ως "ανένταχτος του ΕΠΑΜ". Να προσπαθεί δηλαδή αυτό που δεν πέτυχε μέσα από τις γραμμές του Μετώπου, να το πετύχει κάνοντας λαθρεμπόριο με τον τίτλο του. Με σκοπό να θολώσει την εθνικοπατριωτική εικόνα του ΕΠΑΜ και να κυλήσει τον τίτλο του στην λάσπη της αριστερής ιδεοληψίας.

Οι Επαμίτες, μέλη και φίλοι, δεν πέφτουν τόσο χαμηλά. Δεν παίζουν με την ενότητα του λαού! Όποια κι αν είναι η ιδεολογική τους προέλευση ή προτίμηση, σε όποια πλευρά του πολιτικού φάσματος κι αν τοποθετούνται, γνωρίζουν ότι η δημοκρατική, πατριωτική ενότητα του λαού είναι ο θεμελιώδης όρος για την επιτυχή έκβαση του αγώνα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών! Για να κερδίσουμε τη λευτεριά της πατρίδας και την εθνική κυριαρχία για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας! Για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση και προκοπή! 

Αθήνα 9 Ιουνίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ


Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμπορεύεται λαθραία τον τίτλο και τον αγώνα του ΕΠΑΜ Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμπορεύεται λαθραία τον τίτλο και τον αγώνα του ΕΠΑΜ Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.