Σάμος: Η οικονομική κατοχή μετουσιώνεται πλέον σε στρατιωτική!

«Κάθε συμβιβασμός, κάθε αποδοχή του μοιραίου είναι προδοσία. Ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτερη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται από τη στιγμή που ψυχικά δέχεται τη σκλαβιά. Κι αυτό κοιτάζουν να πετύχουν οι εχθροί μας με τη φωνή των προδοτών.»
Δημήτρης Γληνός
_________________________________________
του askordoulakos

Κάποτε, για να καταργήσεις την κρατική υπόσταση μιας χώρας, ώστε να τη διοικήσεις, για να υφαρπάξεις τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, για να εξαθλιώσεις το λαό της και για να πατήσει ο στρατός σου στα εδάφη της, όφειλες να εισβάλλεις σ’ αυτήν στρατιωτικά και να την καταλάβεις, με σκοπό να την κατέχεις.

Στην Ελλάδα, όμως, τα τελευταία 6 χρόνια συντελείται ένα πολύ... σπουδαίο παγκόσμιο πείραμα: Πως μπορεί να κατακτηθεί μια χώρα και να ασκηθεί κατοχή επ’ αυτής, άνευ πολέμου. Αντί στρατού, οι σύγχρονοι κατακτητές δημιούργησαν κι αξιοποίησαν την εσωτερική 5η φάλαγγα του πολιτικού, δημοσ/φικού και μεγαλοεπιχειρηματικού προσωπικού της Ελλάδας (εκ των πιο διεφθαρμένων και ξενόδουλων παγκοσμίως), ώστε να «περιτυλίξουν» την κατοχή μια κάποια επίφαση νομιμότητας/

Φαίνεται όμως, ότι το πείραμα προσεγγίζει σταδιακά τα όριά του κι ως εκ τούτου οι σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας...μαγειρεύουν, πριν να πεινάσουν.

Το πρωΐ της 17ης του περασμένου Φλεβάρη, ξεφορτώθηκαν στο Λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, από το εμπορικό (!) πλοίο FINESSE, 2 διασωστικά - περιπολικά πλοία. Τα 2 αυτά σκάφη είναι της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας (Bundespolizei) κι αποτελούν δύναμη της Frontex, στην οποία ανήκει και η Γερμανική ακτοφυλακή (Küstenwache).

Το...ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι, το πλήρωμα των παραπάνω Γερμανικών σκαφών αρνήθηκε να υψώσει την ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς, που αναφέρουν πως ένα πλοίο όταν...
ελλιμενίζεται σε λιμάνι μιας άλλης χώρας, είναι υποχρεωμένα σύμφωνα τον Διεθνή Κανονισμό Ναυσιπλοΐας, να σηκώσουν την σημαία του κράτους που τα φιλοξενεί ή του κράτους του οποίου διαπλέουν τα χωρικά ύδατα. Αντίθετα τα Γερμανικά πληρώματα ανέμισαν κανονικά τις (γερμανικές) σημαίες τους.

Κι όλα αυτά, μολονότι τα υπόλοιπα ελλιμενισμένα σκάφη (δύο Σουηδικά κάποιας Μ.Κ.Ο κι ένα της Ιταλικής Ακτοφυλακής, τα οποία επίσης ανήκουν στην Frontex, είχαν υψώσει και την ελληνική σημαία στα σκάφη τους!

Πριν 3-4 μέρες, σύμφωνα με καταγγελία από συγκεκριμένη πολίτη στη Σάμο, η Γερμανική Αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους στους ελληνικούς δρόμους. Συγκεκριμένα, από το ξενοδοχείο στην περιοχή Κερβέλη, ως και τη διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο Ποσειδωνίου Παλαιοκάστρου, υπήρξε μπλόκο από την Γερμανική Αστυνομία όπου ζητούνταν -προς επίδειξη- οι ταυτότητες Ελλήνων πολιτών! Η καταγγέλλουσα ανέφερε, ότι οι Γερμανοί μπάτσοι, της έριξαν φώτα και προβολείς για να σταματήσει το αυτοκίνητό της και αφού της ζήτησαν την ταυτότητά της, της έκαναν έλεγχο!
Η Ελληνίδα οδηγός ανέφερε επίσης, ότι σταμάτησε για έλεγχο διότι θεώρησε ότι στο μπλόκο ήταν η Ελληνική Τροχαία.

Αν- όσο υπάρχει ακόμα καιρός- ο λαός δεν ενωθεί πέρα από ιδεολογικές, πολιτικές, θρησκευτικές, ή άλλες διαφορές, σε δημοκρατική-πατριωτική βάση για να συστήσει το νέο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, τότε είναι σίγουρο ότι θ’ αναγκαστεί να το κάνει με το όπλο στο χέρι.

Ρίξτε μια ματιά στην Αν. Ουκρανία. Πριν δύο χρόνια, ο λαός του Ντόνετσκ αποτελούταν από γιατρούς, ταξιτζήδες, εργάτες, δικηγόρους, τεχνίτες, νοικοκυρές, μαθητές κλπ.

Σήμερα είναι όλοι τους μαχητές του Λαϊκού Αντιφασιστικού Στρατού της Νοβορωσίας.

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Σάμος: Η οικονομική κατοχή μετουσιώνεται πλέον σε στρατιωτική! Σάμος: Η οικονομική κατοχή μετουσιώνεται πλέον σε στρατιωτική! Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.