ΕΠΑΜ: Ανακοίνωση για τη δίκη 21 Χαλκιδικιωτών

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Για τη δίκη των 21 κατοίκων της Χαλκιδικής

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη συστηματική και οργα-νωμένη προσπάθεια ποινικοποίησης των δίκαιων λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, που βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της στη δίωξη των αγωνιστών ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Ως γνήσιος συνεχιστής όλων των προηγούμενων κατοχικών κυβερνήσεων, ακολουθεί πιστότατα και η σημερινή κυβέρνηση τις ίδιες ακριβώς μεθόδους κρατικής τρομοκρατίας με τη σύμπραξη ολοκλήρου του μηχανισμού καταστολής των λαϊκών αγώνων (αστυνομικό, ανακριτικό, εισαγγελικό), ενάντια στην πάλη του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

450 συμπατριώτες μας κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, στην μεγαλύτερη μαζική δίωξη απλών πολιτών από τον καιρό της μεταπολίτευσης. Ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε το κατηγορητήριο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, δίνει στην υπόθεση όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης με ποινικό πρόσχημα.

Το κράτος με χαλκευμένα στοιχεία επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει τους κατοίκους της...
περιοχής που τόλμησαν να οργανωθούν απέναντι στην ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου τους, σε μια ύποπτη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί και να χαρακτηριστεί ένα ολόκληρο κίνημα πολιτών ως εγκληματική οργάνωση. Ας αναλογιστούμε όλοι μας, τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη από νομικής πλευράς και τις πιθανές προεκτάσεις και επιπτώσεις που θα έχει σε όλα τα κινήματα πολιτών. Εάν δεν συναντήσει αντίσταση και πετύχει αυτή η δίωξη, θ’ αποτελέσει νομικό προηγούμενο και όπλο πλέον στα χέρια του κράτους να ποινικοποιεί κατά το δοκούν κάθε κίνημα πολιτών που “ενοχλεί”, βαφτίζοντάς το εγκληματική οργάνωση. Οι μαζικές φυλακίσεις οργανωμένων, ενεργών πολιτών είναι πλέον προ των πυλών και η πεποίθηση μας ως ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης είναι ότι πρέπει να την σταματήσουμε πάση θυσία εν τη γενέσει της.

Στις 9 Ιουνίου ξεκινά στην πόλη μας η πρώτη δίκη των 21 αγωνιστών. Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τετάρτη 8/6 στις 10:00 μμ. Συγκέντρωση και ολονυχτία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πέμπτη 9/6 στις 7:30 πμ. Πορεία προς τα δικαστήρια.
(Η δίκη ξεκινά στις 9:00 πμ)

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Τρίτη 7/6/2016
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
ΕΠΑΜ, Τομέας Θεσσαλονίκης


ΕΠΑΜ: Ανακοίνωση για τη δίκη 21 Χαλκιδικιωτών ΕΠΑΜ: Ανακοίνωση για τη δίκη 21 Χαλκιδικιωτών Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.