Ηλίθιους μας θεωρεί ο Τσίπρας

του Γιώργου Δελαστίκ

Σαν πολιτικός απατεώνας συμπεριφέρεται όλο και πιο συχνά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την Τρίτη το μεσημέρι, Θεσσαλονίκη, έφτασε στο σημείο να πει και τα εξής, αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας, ο οποίος αποκαλείται ΤΑΡ από το αγγλικό ακρωνύμιο του σχεδίου Διαδριατικού Αγωγού... ‘’Την νέα εποχή έρχεται να σηματοδοτήσει η σημερινή τελετή εγκαινίων του ΤΑΡ’’. Σοβαρά; Γιατί εντελώς διαφορετική παρουσίαζε την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από τρία χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2013;  

Τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Διακήρυσσε ότι η ‘’η επιλογή του ΤΑΡ έχει σχέση με την μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα αμερικάνικα συμφέροντα, τα οποία επιδιώκουν την μείωση της επιρροής της Ρωσίας, στους ενεργειακούς διαδρόμους’’. Έλεγε επίσης ότι ο ΤΑΡ ‘’δεν προσφέρει στην χώρα μας οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία’’. Και λίγα έλεγε το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ για έναν αγωγό φυσικό αερίου, ο οποίος απλώς θα χρησιμοποιούσε το ελληνικό έδαφος για να μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας έναντι του εξευτελιστικού αντιτίμου για την Ελλάδα των ...11 εκατ. ευρώ! Η κυβέρνησης Τσίπρα, λοιπόν, αυτά τα 11 τα έκανε 32 εκατομμύρια ευρώ, ένα αντίτιμο εξίσου εξευτελιστικό όσο και το πρώτο, αν και ήταν το τριπλάσιο... Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε φυσικά....
την ευκαιρία να πανηγυρίσει και για το ζήτημα αυτό. ‘’Θέλω να σημειώσω ότι ο αρχικό σχεδιασμός του προγράμματος αφορούσε σε μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αυξήθηκε σημαντικά και πλέον πρόκειται να αποτυπωθεί σε πολύ συγκεκριμένα έργα προς όφελος όλων των περιοχών από όπου θα διέρχεται ο αγωγός’’ δήλωσε κατενθουσιασμένος ο πρωθυπουργός. 

Υπολογίζεται ότι το κόστος κατασκευής του τμήματος του αγωγού ΤΑΡ που θα περνάει από την Ελλάδα θα είναι της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του είχαν εξασφαλίσει για την χώρα μας ...το κολοσσιαίο ποσοστό του 0,7%! Ο Τσίπρας το ανέβαζε στο δυσθεώρητο ύψους του 2% και πανηγυρίζει για το ποσοστό που πέτυχε! Αφού δεν ντρέπονται αυτοί, τι να πει κανείς; ‘’Υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον σχεδιασμό του ΤΑΡ και του Νότιου Διαδρόμου, γιατί φέρνει ελπίδα για σταθερότητα σε όλες τις χώρες από τις οποίες και τις περιοχές γύρω από αυτόν, Να θεωρείται την στήριξη των ΗΠΑ δεδομένη’’, ανέφερε στο μήνυμα του ο υπουργός Εξωτερικών, Τζόν Κέρι, ένα μήνυμα, που μετέφερε στην Θεσσαλονίκη ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Ομπάμα ονόματι Άμος Χοχστάιν, επιλεγμένος ώστε να είναι γερμανικής καταγωγής αλλά αξιωματούχος της Ουάσιγκτον. ‘’Όταν ολοκληρωθεί ο ΤΑΡ ...θα επιστρέψει σε πολλές χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διαφοροποιήσουν τις πηγές από τις οποίες προμηθεύονται φυσικό αέριο’’ υπογράμμισε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτοβιτς ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την ενεργειακή ένωση της ΕΕ. 

Με άλλα λόγια, ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνει καθαρά ότι η δημιουργία του ΤΑΡ αποσκοπεί σε ένα πλήρως πολιτικό στόχο -να αποσπάσει δηλαδή τις πρώην χώρες που ανήκαν στο στρατόπεδο του ‘’υπαρκτού σοσιαλισμού’’ από την ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία, στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη και σήμερα. Να ‘’αποσοβιετοποιηθούν’’ δηλαδή τα κράτη αυτά, τα πρώην σοσιαλιστικά, ακόμα και από τον τελευταίο τομέα στον οποίο εξαρτώνται από την πρώην ηγέτιδα δύναμη του ‘’υπαρκτού σοσιαλισμού’’. 

Για τον σκοπό αυτό καλείται η Ελλάδα να παράσχει το έδαφος της προκειμένου να περάσει ο εν λόγω αγωγός φυσικού αερίου, ο ΤΑΡ – και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει ασμένως την αποστολή αυτή, η οποία φυσικό και επόμενο να δηλητηριάσει τις σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα. Υπάρχει όμως ένα ακόμη ζήτημα, για το οποίο δεν μιλάει φυσικά ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ. Αν διαβάσει κανείς τις φιλοκυβερνητικές ή τις φίλα προσκείμενες προς την ΝΔ εφημερίδες, θα νομίσει ότι ξαφνικά ...αναβλύζει πετρέλαιο στην Αλεξανδρούπολη. Καμιά εφημερίδα δεν αναφέρει από που θα προέρχεται το πετρέλαιο το οποίο θα χρησιμοποιείται από τον αγωγό ΤΑΡ για να μεταφερθεί στην Ιταλία και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη. Κανείς δηλαδή δεν αναφέρει ότι το πετρέλαιο θα ξεκινάει από τα παράλια της Κασπίας, στο υποτελές από τις αμερικάνικες ενεργειακές εταιρείες Αζερμπαϊτζάν και θα φτάνει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. 

Όπως είναι ευνόητο, αυτό θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό εξάρτημα της Τουρκίας! Πόσω μάλλον που η Άγκυρα ουδέποτε δέχεται να λειτουργεί ως χώρα μεταφοράς πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Αγοράζει τα προϊόντα αυτά στα σύνορα εισαγωγής στην Τουρκία και έτσι τα μετατρέπει σε τουρκική ιδιοκτησία και τα πουλάει όταν βγαίνει από την χώρα. Εισάγει όσα μπορεί, πουλάει όσα θέλει!

από το «Πριν»


Ηλίθιους μας θεωρεί ο Τσίπρας Ηλίθιους μας θεωρεί ο Τσίπρας Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Μαΐου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.