Εθνικά συμφέροντα και στόχοι

του Δημήτρη Κυπριώτη

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε κανέναν δεν αρέσει να του μιλάς για ανυπέρβλητες δυσκολίες, για συνθήκες άσχημες και για δυστυχία. Όμως αν αυτά δεν τα επισημαίνεις και αφήνεις έναν κόσμο να δοκιμάζεται στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης, ειλικρινά δεν είμαστε σίγουροι αν με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τον κόσμο αυτόν σε κάτι.

Αυτά τα γράφουμε, γιατί έχει καταντήσει κοινότυπος πλέον η αναφορά στο γεγονός ότι, η πατρίδα μας και ο λαός της βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολες ώρες, τις χειρότερες ίσως στη νεότερη ιστορία μας μετά την Μικρασιατική τραγωδία και τον εμφύλιο σπαραγμό.

Όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και δεν πρέπει, κατά τη δική μας άποψη να την κρύβουμε, για να μπορέσει να την καταλάβει και ο πλέον «αδιάφορος» πολίτης, αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε τη λύση εξόδου από το δράμα αυτό που ζει εδώ και 6 χρόνια η πατρίδα μας.

Με αυτήν τη νέα τροϊκανή, αλλά κατά τα άλλα «αριστερή» κυβέρνηση που δυστυχώς ψήφισε ο ...
Ελληνικός λαός, αντιμετωπίζουμε μια πολύ οξυμμένη και δραματική επιδείνωση της κατοχικής κατάστασης και της κοινωνικής εξαθλίωσης σε κάθε επίπεδο.

Παράνομες και άδικες υποθήκες εγγράφονται πάνω στις ζωές των Ελλήνων, στη Γή τους, στις περιουσίες τους, στο ίδιο το μέλλον και στην καθημερινότητά τους. Και δυστυχώς αυτό που παρατηρείται είναι ότι ο υπερήφανος λαός μας, είναι ανήμπορος, στη φάση αυτή, να αντιδράσει, να αποκρούσει  τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται.

Όμως, περισσότερο απογοητευμένος και συνάμα προδομένος αισθάνεται από όλες τις προδοτικές παραδοσιακές ηγεσίες του, πολιτικές, συνδικαλιστικές, πνευματικές, αλλά και από την αδυναμία οργάνωσης μιας συλλογικής έκφρασης όλων αυτών των συναισθημάτων οργής και αδικίας που στην κυριολεξία τον πνίγουν.

Στην έναρξη αυτής της κρίσης, δηλαδή πριν από 6 χρόνια περίπου, σημειώναμε και τονίζαμε ότι «όταν οι θεσμοί θα έχουν πλήρως ευτελισθεί και οι συνειδήσεις θα έχουν αλλοτριωθεί, όταν η Εθνική Κυριαρχία μαζί με τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία θα έχουν ξεπουληθεί, η κοινωνία ολόκληρη θα έχει γονατίσει, τότε θα επέλθει και το μοιραίο. Τότε όμως δεν θα μιλάμε πλέον για την Ελλάδα που γνωρίσαμε» Πόσο μακριά είμαστε άραγε από αυτό;

Τώρα έφτασε η ώρα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος, έχουν εξαντληθεί όλα τα χρονικά περιθώρια και πρέπει επιτέλους ο Ελληνικός λαός να βρει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να αντιστρέψει την κατάσταση, Το μπορεί το έχει ξανακάνει και άλλες φορές στη χιλιόχρονη ιστορία του.

Πρέπει πλέον όλοι μαζί να παλέψουμε για τα την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων! Και ποια είναι αυτά, μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, μιας και οι ηγεσίες του, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν μπήκαν ποτέ στο κόπο να του εξηγήσουν.

Θα δανειστούμε τα λόγια του Ισοκράτη, στον περί ειρήνης λόγο του που αναφέρει:

«Η πόλη θα είναι τελείως ευτυχής αν οι πολίτες κατοικούν σε αυτή με ασφάλεια, στη ζωή τους γίνονται πιο εύποροι, έχουν μεταξύ τους ομόνοια και έχουν κερδίσει ανάμεσα σε άλλους υπόληψη».

Θα μείνουμε στα λόγια αυτά του Ισοκράτη, γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό και με πολύ απλά λόγια, μας δείχνει το δρόμο των εθνικών μας συμφερόντων. Χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς ψέματα και ασυνάρτητες τάχα δημιουργικές ασάφειες και άλλες πολλές αρλούμπες, από αυτές που οι δήθεν «πολιτικοί ταγοί» της Ελλάδας μας έχουν χορτάσει. Απλά μόνο να φέρουμε τα λόγια του Ισοκράτη στα σημερινά δεδομένα και να οριοθετήσουμε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ως:

  • Επιβίωση του ελληνικού έθνους
  • Εθνικό κύρος και γόητρο
  • Ευημερία του ελληνικού λαού και του απανταχού Ελληνισμού
  • Προστασία και διεύρυνση των πνευματικών, ηθικών και δημοκρατικών αξιών
  • Προαγωγή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς
  • Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας.

Όμως ο Ισοκράτης συμπληρώνει στο λόγο του πως, «τα συμφέροντα της πόλης για να εξυπηρετηθούν, πέραν της ειρηνικής προδιάθεσης, απαιτείται και στρατιωτική ισχύς»

Εδώ συμπληρωματικά σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και να τονίσουμε, ότι τη λεωφόρο για την καλλίτερη υποστήριξη των εθνικών μας συμφερόντων, θα ανοίξει η εκπαιδευτική αναγέννηση μέσα από την οποία θα αξιοποιηθεί το μέγα κεφάλαιο της ελληνικής σκέψης. Η γνώση θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε και να υποστηρίξουμε αποτελεσματικότερα τα εθνικά μας συμφέροντα.

Και φυσικά ερμηνεύοντας τα λόγια του Ισοκράτη, περί στρατιωτικής ισχύος, να τονίσουμε με έμφαση ότι, για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε και τη στρατιωτική μας δύναμη.

«Πρέπει να πεθάνουμε πολεμώντας, όταν οι εχθροί μας προστάζουν κάτι αντίθετο προς το δίκαιο, όταν ακρωτηριάζουν τη χώρα μας, μας αφαιρούν πράγματα που μας ανήκουν και όταν μας ατιμάζουν» γράφει πάλι ο Ισοκράτης στον περί Αρχιδάμου λόγο του.

Πως όμως όλα όσα αναφέρθηκαν μπορούν να υποστηριχθούν σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση, όταν και για το πιο απλό θέμα που καλείται να χειριστεί, πρέπει να έχει την άδεια των δανειστών-τοκογλύφων;

Πως μπορούν να υποστηριχθούν εθνικά συμφέροντα όταν, μοναδικό στήριγμα που προβάλλεται από τους χθεσινούς και τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι  οι ευρωπαϊκοί και Νατοϊκοί οργανισμοί και όχι οι δικές μας δυνάμεις;

 Η ασφάλεια της Ελλάδας, με απειλή μάλιστα την Τουρκία, ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβάζεται στις «συμμαχίες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οφείλει να παραμένει καθαρά ελληνική υπόθεση, σε όλα τα επίπεδα και συμπληρωματικά με την υποστήριξη συμμαχιών και συμμάχων που σέβονται όμως το θεσμό της ανεξαρτησίας των κρατών και δρουν συμπληρωματικά και ανταποδοτικά.

Δυστυχώς όμως, όλοι οι Έλληνες γίναμε μάρτυρες των αντιθέτων. Όλα τα παραπάνω για  τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και για τις προηγούμενες  είναι «ψύλλοι στ΄ άχυρα».

Για αυτό όλο το βάρος πέφτει πάνω στον ίδιο το λαό μας, που οφείλει να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση, την τραγωδία. Και είναι στο χέρι του να ανατρέψει και να τερματίσει αυτόν το δρόμο που δεν έχει τελειωμό. Είναι στο χέρι του να σταματήσει να πιστεύει ότι δυνάμεις που δέχθηκαν και εκχώρησαν της εθνική κυριαρχία της πατρίδας, τη δημόσια και ιδιωτική  περιουσία της χώρας και των πολιτών της σε δανειστές, ότι είναι σε θέση να τον σώσουν!

Αυτό που χρειάζεται είναι η συλλογική οργάνωση για αντίσταση και ανυπακοή, χρειάζεται όλοι μαζί να ενδυναμώσουμε πολιτικές δυνάμεις που δρουν έξω από το σημερινό πολιτικό κατεστημένο, για να ανατρέψουμε τα σχέδια που έχουν δρομολογήσει και για την πατρίδα μας τα ξένα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, σε αγαστή συνεργασία με τους εδώ υποτελείς τους.


Εγώ , εσύ , εμείς όλοι: θα τους αφήσουμε να αφανίσουν την οικογένειά μας, την πατρίδα μας;
Είναι απίθανο αυτό να συμβεί γιατί πάνω από όλα είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ!

Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΑΝΑΠΟΔΑ που μόλις κυκλοφόρησε.


Εθνικά συμφέροντα και στόχοι Εθνικά συμφέροντα και στόχοι Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Απριλίου 03, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.